En gråmulen söndag och tips om bra hårprodukter

God förmiddag, ute så har dom gråa molnen tättnat i luften och det regnar så inte lockar vädret till att vara utomhus vilket jag först hade hoppats på.

Men jag ändrade snabbt om mina planer, tände lite ljus och tänkte som jag brukar att jag får göra det bästa av dagen.

Så jag starade med lite egen vård och började rensa håret från produktrester och sen så satte jag en olaplex behandling för vad passar inte bättre idag när det finns all tid i världen för en låg inpackning.

Jag måste tipsa om ett bra schampo och balsam som jag nu har provat en längre tid.

Björn Axen Organic Moisturizing alltså ett återfuktande schampo och balsam exakt vad mitt hår behövde.

Schampo och balsam är ju annars som en djungel ute i butikerna den ena och den andra lovar både det ena och det andra. Och är det något som jag rensat ut bland mina hårprodukter så är det produkter som innehåller silikon.

Silikon är en plast som lägger sig kring håret och när du tex plattar håret med plattång så smälter plasten kring hårstråt, ja ni hör ju hur det låter det är ju inte speciellt bra. Samt det täpper till hårstråt så i längden så får du bara ett torrare hår. Det gör endast en fejkad känsla över att du har ett hollywood hår som är friskt och mår bra.

Detta schampo innehåller inget silikoner och inga starka sulfater som tirkar ut hårbotten och håret.

Jag har tidigare provat andra silikonfria produkter men inte hittat rätt produkt som inte tynger ner mitt tunna skadinaviska hår eller gör det fett.

Denna produkt är relativt billig mot andra märken jag provat och kan köpas på apotea för 110kr flaskan sen finns det en refilpåse så när du väl har flaskan så blir det ännu billigare nör du behöver nytt då refilpåsen kostar endast 88kr.

Resultatet då, min kliande hårbotten har helt återhämtat sig och jag tappar inte alls så mycket hår som jag gjorde innan och håret är lent fresh och återfuktar helt naturligt.

Jag ska villigen erkänna att mina förväntningar på produkten inte var skyhöga så därför blev jag jätte glad och överaskad. Doften är bergamott vilket luktar gott.

Schampot innehåller bara naturliga ingredienser. Den innehåller aloe vera och sockerbeta som återfuktar och rengör på ett skonsamt sätt. Så att istället för att ha som första ingrediens vatten innehåller denna aloe vera saft och inget vatten alls.

Ja jag ger den fem hjärtan 💗💗💗💗💗av fem möjliga

Den löddrar inte så mycket och tyvärr så förknippar vi löddret med hur rent vi tror håret ska bli, gör inte det jag har nog aldrig känt mig så ren efter tvätt i hårbotten som jag gör nu.

Min dag blir nog lika lugn och skön som igår då vädret är perfekt för det. Och det känns bara skönt och jag ska ta tillvara på dagen.

Jag önskar er alla en fin söndag.

Stor Kram 💕

Gillar