En fin solig höstdag och vi är redan inne i November

Då var vi redan inne i November veckorna och månaderna fullständigt rusar iväg och advent närmar sig och oj så jag längtar till den här tiden nu.

Det blir lite ljusare när man får ställa upp ljusstakarna och stjärnorna i fönstret och det lyser upp lite i det mörka, gråa November vädret.

Men först nu så kommer Alla helgona helgen som är en fin helg tycker jag. Att man får skänka en extra tanke till dom som inte finns med oss längre och tända ljus i detta stora hav av tända ljus.

Jag tror vi människor skulle behöva stanna upp lite oftare för eftertanke vi är ibland som i ett hamster hjul där allt bara snurrar på i en faslig fart och man hinner inte stanna upp och reflektera över allt som händer.

Jag tror ändå att det är något som är viktigt att få tid till..

Mina senaste dagar har flytit på och min hosta och andnöds känsla som bråkar än med min vänstra lunga är inte bättre.

Men jag har nu i veckan mitt inplanerade läkarbesök då jag ska få lite besked om röntgen så skall ta upp detta då. Något måste göras jag kan inte gå runt så här längre det blir alldeles för jobbigt.

Eftersom mitt immunförsvar sätts ut totalt pga den operation jag gjort har det nämnts från sjukvårdens sida att om man får mycket besvär iform av infektioner så kan det bli aktuellt för att börja ge gammaglobulin en slags injektions dos för att boosta immun försvaret. Men vet inte ens om detta är en infektion för det verkar mer vara sviter efter min operation.

Men jag skall verkligen ställa lite krav nu på att få bra vård så jag kan börja bli helt bra snart. Det börjar vara dags för det tycker jag.

Senaste dagarna har jag faktiskt ändå varit lite bättre i bröstkorgen jag har lite mindre känningar och även mindre stelhet över området och det är så otroligt skönt. Så hoppas verkligen att det fortsätter så. Det är dock ännu lätt att lyckas provocera fram extra smärta inte för att jag gör det med flit utan mer att om jag vissa dagar gör lite grann och sen får betala det med ökade besvär.

Tycker att en kortison kur har hjälpt mig med att minska smärtan nu igen. Förmodligen hade jag en inflammation över operations området igen. Som kortisonet dämpade.

Jag har nu kommit så långt så jag är uppskriven på väntelista till terapi kontakt. Det är dags nu att orka börja riva runt i alla dom otroligt jobbiga berg och dal banorna av olika känslor som jag drabbades av i och med mitt tumör besked och min stora operation.

Jag hör och ser reaktionerna på alla när man pratar om allt som man genomgått dom senaste månaderna.

Men jag har ännu lite svårt själv stundvis att förstå att just jag har gjort allt detta och genomgått detta stora. Antingen är hela grejen förstor eller så skyddar jag mig själv en aning från det jobbiga som jag gått igenom. Är inte helt säker där.

Men även om detta kommer att bli tufft så kommer det nog att vara väldigt nyttigt för mig att verkligen få prata igenom allt och bearbeta sakerna.

Vi får väll se hur lång väntetiden är bara.

Helgen som kommer nu kommer bara att bli lugn och jag kommer att försöka återhämta mig och vila det är precis vad jag behöver just nu.

Barnen har ju höstlov just nu så igår bestämde jag mig för att ta med min brorsdotter på bio och vi såg My Little Pony hon och jag bestämde redan i somras efter min operation att vi skulle gå och se den när den kom.

Det var skönt att sätta upp det som ett litet mål när jag stod där ny opererad att få blicka framåt någon månad för att tänka att jag skulle minsann ha kommit längre då i min läkning när det väl var dags för bion.


Så det blev en jätte mysig dag och kväll ihop då jag hämtadede upp henne på fritids sen åkte vi och köpte lite gott till bion.

Efteråt blev det att gå en promenad och sen äta lite mat.

Tänk vad denna lilla tjej, att denna goa och rara unge som kan ge oss så otroligt mycket. Tyvärr gör ju mina sjukdomar att orken inte alltid finns där så mycket som jag skulle önska att den gjorde. Orken räcker inte alltid till för att orka umgås med någon i den utsträckning som jag skulle önska mig och det är väldigt tungt men desto härligare när man väl får en dag där man har lite mer ork över.

Bion blev i varje fall lyckad och hon var hel nöjd och det är alltid lika kul och viktigast.

Nu skall jag ta och vila, njuta av det soliga november vädret och bara vara.

Ha en fin helg 🍂

Gillar