En bukett av liljekonvalj väcker minnen.

Jag brukar ibland minnas min barndom när jag är ute och plockar blommor eller när jag ser dessa backar som är översvämmade av fina blommor.

Jag växte upp i ett litet samhälle och vi ägde en volvo. Ganska ofta så tog vi en tur framåt kvällarna på våren och sommaren när pappa hade slutat jobbet. Det bar iväg ut på guppiga grusvägar och till en sjö där det växte gullvivor i kohagen och i närheten så fanns det också ett ställe där liljekonvalj växte.

Jag var också ofta med min farmor och farfar och plockade blommor.

I den backen där jag så ofta hade gått med farfar och farmor som mindre där var vi sen allihopa och plockade liljekonvalj till farfars begravningsdag. Farfar gillade egentligen inte liljekonvalj då han reagerade på dess starka doft och blev täppt och fick huvudvärk.

Men vi plockade fina buketter som vi hade på borden efter hans begravning.

På den tiden när jag var mindre så fanns det ingen sådan lyx i bilarna som idag med AC. Utan det var ner vevade fönsterrutor som gällde det var den ljumna vinden utifrån som fick vara den dåvarande ac:n där vinden fick fläkta i håret och svalka lite.

Medans mamma ofta tyckte det drog för mycket och sa att vi kunde bli förkylda om vi satt i draget .

Den sjö som vi åkte till hette Långhalsen där hade även min farfar en båt som vi brukar låna och ta en tur med och fiska.

Pappa spelade oftast musik i bilen medans vi åkte ut dit många gånger hårdrock fast det i princip bara var han som gillade det medans jag blev stressad av den och mamma fick huvudvärk. Vi lyssnade också mycket på Bruce Springsteen, creedence clearwater revivel det var bättre.

Vissa gånger så var vi syskon lugna på våra bilfärder men vissa gånger så var det tjafs och vi höll inte sams precis som det brukar vara när man har syskon sen var det väll lika fort glömt igen.

Vi hade ofta böcker med oss som vi läste på turerna..

Man har haft en slags hat kärlek till dessa turer genom åldrarna ibland har jag tyckt att det var det bästa som vi kunde göra och att vi hade en mysig stund om då inte min bror snodde mina blomställen eller mina redan plockade blommor han var en riktig retsticka på den tiden 😉

Tänk hände det så var det verkligen på allvar det värsta som han kunde ha gjort mot mig världen gick liksom under haha idag kan man ju bara skratta åt det.

Sen har det varit vissa perioder där man har börjat att känna sig lite för ” stor ” för dessa turer man har börjat att växa ifrån dom och fått andra intressen och ville hellre vara med kompisar, killen eller ensam kvar hemma.

Men hur det än är så när man sen blir äldre så finns ju dom där minnen kvar och man känner en tacksamhet över dessa stunder som man fått.

Tacksam för att vi fick uppleva så mycket av naturen som små och kanske så är det just därför som jag gillar naturen så mycket idag. Vi hade inga innesittande liv utan var oftast ute och lekte.

Jag har fört dessa minnen vidare och jag har visat dom där fina ställena som vi hade för maken när vi träffades och likaså min lilla syster och för min brorsdotter så har jag berättat om dom.

Och hade vi fått vårat barn som vi så gärna ville ha så är jag säker på att vi hade gått där i dom där hagarna och plockat blommor med hen och berättat om allt.

Tänk vad minnen en liten blomma i en backe kan väcka från barndomen.

Kram 💕

Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,
Å liljekonvaljer plockade alltid min pappa bilden väfler så många minnen....
nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En blomma en doft ett ljud kan väcka så många känslor och minnen
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja det är rätt häftigt ändå vilka minnen som kan komma fram igen.
nouw.com/minresatumörmittliv