Här berättar jag lite om gårdagen och mina tankar idag

Nu är verkligen det gråa vädret här hösten kom tidigt i år och veckorna går rekord fort dom bara far förbi och vi är snart inne i Oktober.

Jag ser dock fram emot lite mindre måsten ute för när man har hus så finns ju alltid saker som behöver göras. Men på hösten lugnar det sig det blir lite mer tid för lugn och eftertanke vilket jag tycker om.

Bara tända mycket ljus, laga lite god mat göra det där lång koket ha en mustig gryta puttrandes på spisen och bara vara tillsammans och umgås och prata. Spela spel, se en bra film eller serie, läsa en bra bok, ha en date med älsklingen, kanske en bio eller en skön promenad.

Jag älskar igentligen sommaren men det är ändå skönt när tempot dras ner lite för en stund. Och jag tycker att både hösten och vintern är fin. Och desto ännu härligare är det ju sen när våren närmar sig igen. Våra årstider är bra härliga.


Igår tog jag mig äntligen iväg till frissan något som fått lagts åt sidan i fyra månader nu. Pga min operation jag gått igenom samt den värk jag haft efter jag kom hem så jag har tyvärr fått skjuta tiden ett par gånger men igår kunde jag äntligen komma iväg.

Det var lite extra lyxigt att unna sig detta nu efter den tuffa period jag haft och efter operationen som jag gått igenom nu under flera månader.

Man känner sig alltid " speciell " hos henne och hon pysslar om mig väl och är väldigt proffsig på det hon gör. Det blev en lite förvandling eller igentligen en rätt så stor förvandling med klippning, färgning och sligor.

Sen får man alltid en god kopp te med något gott till medans man väntar. Jag kan verkligen rekommendera Salong White.

Jag har ju varit extremt trött nu en längre tid och väldigt matt i benen och jag är väldigt glad för att jag orkade detta igår. Det blev som en välbehövlig upp piggande makeover.

Efteråt blev det lite shopping på stan och jag besökte vår mysiga butik Sköna Getruds te kaffe. Jag älskar ju te och då är denna butik verkligen himmel riket att shoppa på det finns mycket goda te sorter att välja på.

Men även en hel del annat smått och gott som kakor, olika choklad sorter, lakris ja listan kan göras lång.

Det finns även present möjligheter då det finns mycket fint att välja på. För ett tag sen staratde dom även en cafe verksamhet och det finns även lite delikatesser att hitta.

Det är en mysig butik som är väl värd ett besök och jag är glad att dom öppnat i stan för maken och jag är flitiga besökare där.

Efter detta besök så tog maken och jag oss en promenad och sedan slutade det med en mys fika på ett av stans bästa cafe.

Ibland måste man få unna sig lite gott.

Jag gillar verkligen att gå ut och ta en fika då och då, bara sitta och samtala en stund med ett bra sällskap.. Men det är också intressant med mötena som sker mellan folk. Jag har inga större problem att tillbringa någon timme där.

Jag pratade också igår kväll när jag kommit hem med min fina vän Eva som är en jätte härlig person och det var verkligen ödet som förde oss samman då vi genom gått samma tumör operation och verkligen förstår varandra i det vi gått igenom.

Det är så skönt att dela tankarna med någon som verkligen vet fullt ut vad man gått igenom. Den vänskapen värde sätter jag högt.

Idag så blir det tyvärr en lite tyngre dag men då kan jag ju leva på gårdagen och bara låta kroppen få vila.

Jag står nu inför att trappa ner den morfin dos jag haft sedan jag kom hem och jag har nu lyckats minska dosen till hälften och tog ytligare bort en tablett igår. Det har dock gett mig lite mer värk stundtals men jag försöker att stå ut med den.

Jag hoppas verkligen att nedtrappningen går bra för det skulle vara skönt att klara sig utan dessa tabletter nu. Och igentligen mår jag inte jätte bra av dom längre och jag har fått vissa biverkningar. Men det har ju varit ett nödvändigt ont att ha dom för utan så hade man inte klarat det för smärtan som denna operation ger är alldeles för svår. Och det är ju viktigt att vara tillräckligt smärt lindrad så man kan röra sig.

Idag blir det att lyssna på min kropp och vila. Jag kommer att ta min promenad som jag gör varje dag men jag kommer också att tillåta mig att krypa upp i soffan under filten kanske med en bra serie och bara vara.

Dessa dagar behövs verkligen också just nu efter det stora trauma som min kropp utsatts för under en längre period och med den stora operation som jag faktiskt gjort. Kroppen behöver läka på många olika plan.

Jag skulle dock vilja piffa lite ute med lite mer höst blommor men det finns ju kvar till en annan dag med vi får se.

Men hoppas att ni också får en fantastisk onsdag. Var rädda om er.

Stor Kram 💞

Gillar