Att ha behovet eller att ej ha behovet av uppmärksamhet.

Äntligen så kom då snön och visst det är ju inte så att man direkt var tvungen att ta fram och skotta ute på tomten.

Det var bara lite puder vitt men ändå tillräckligt fint ändå och på träd och buskar låg frosten fint med sina små stjärn mönster av kristaller.

Men det räckte ivarje fall för att jag skulle få lite advents feeling så vi fixade ute granen på tomten och jag vet att det finns dom som håller stenhårt i att aldrig tända advents granen förren den första advent.

Men jag har fått börja tumma på allt sådant för att över huvudtaget orka få det jag vill klart inför advent och jul.

Stress är inte bra för mig med mina autoimmuna sjukdomar och orken finns inte riktigt därnär man dagligen kämpar med svåra smärtor som tyvärr inga mediciner biter på. Samt nu min nyligen stora tumör operation.

Man får ta en liten bit åt gången och vila där emellan.

De värsta är ju att det är så mycket som jag skulle vilja göra och som är kul men orken räcker inte alltid.

Jag kan bli så ledsen ibland när okunniga människor tycker att jag övereagerar över hur jag har det med mina sjukdomar. Har dom provat själva att leva med det jag har? Har dom provat att ha kroniska sjukdomar som aldrig går över, aldrig ger dig en paus någon dag då och då.

Och bara för att jag är öppen och skriver om hur jag har det så störs man av det. Men jag är en öppen person och det har jag blivit av olika händelser i livet som format mig till den jag är idag.  Och jag är inte en person som mår bra av att bära allt inom mig men där är vi människor olika. 

Jag har velat gett mig själv chansen till att ta tag i saker och att jag ska må så bra som jag kan i det enda liv jag har. Lätt nej men jag försöker verkligen liva så och därav min ständiga kamp.

Ibland så kommer det fram till mig att det finns dom som tror att jag skriver öppet om hur jag har det, om vad jag gör osv. för att få uppmärksamhet. Vilket grundar sig på en stor okunskap och talar starkt för att dom personerna som påstår det inte alls vet vem jag igentligen är eller överhuvud taget känner mig på djupet.

Uppmärksamhet är aldrig något jag varken har behövt eller sökt efter någonsin.  Jag är snarare en person som inte gillar att ha ” strålkastar ljuset ” så att säga riktat emot mig.

Jag gör mig nog hellre lite osynlig och tycker det är skönt att vara en i mängden. Men inte gärna den som syns inför alla det är nog något som följt mig genom alla år.

Jag har nog snarare känt så här när jag väl började använda sociala medier att jag vill inte ha något låtsas liv som cirkulerar där utan jag vill att det skall avspegla precis hur jag är och hur jag har det i mitt liv. Jag vill inte försköna något åt någon riktning.

Jag har även tänkt som så att alla olika ryktes spridningar som gärna börja cirkulera när man drabbats av många olika saker men som oftast sker bakom ryggen.   Det är något som jag har velat undvika. Därav har min öppenhet varit ett bra sätt att allt som händer i mitt liv också kommer ifrån mig själv så att det blir sanningen och ingen osanning som sprids vidare.

Jag står för det jag gör och hur det är. Där ingår både glädje, sorg, och min dagliga kamp men det är så himla sorgligt att inte alla kan ta det.

Om jag skriver inlägg på sociala medier och man har både vänner som man känner eller människor som man inte känner så väl men som ändå berörs. Och kanske vill skicka den där kramen eller det där hjärtat eller skriver att jag känner igen mig i det där du skriver om.

Är det samma sak som att jag skall ha sökt uppmärksamhet och därmed fått det svaret från folk. Eller är det ett samspelet mellan människor som verkligen bryr sig om varandra och därmed visar det på detta sätt.

Ser jag någon som är glad, ledsen, eller skriver om en kamp som personen för där och då så är det självklart för mig att om jag kan göra någon glad så skickar jag den där kramen eller det där hjärtat för att visa att jag bryr mig. Jag har aldrig tänkt tanken när jag gör det att den personen jag skriver till söker uppmärksamhet utan det är något jag gör för att det känns rätt och att jag är den personen som bryr mig.

Den personen som skriver allt detta visar väll bara sitt riktiga vardagliga  liv utan några till gjorda ” rosa skimrande moln ” och vad den personen står för och hur det är precis som jag står för mitt.

Men ibland så stöter man på människor som har så mycket egna saker under ytan så istället för att göra något åt dom så hackar man på alla andra och tycker att dom gör fel och vet precis hur andra ska leva sina liv och precis som jag skrev så vet man hur man ska betee sig på sociala medier.

Det som är rätt sätt för dig är kanske inte alls rätt sätt för mig alla är vi olika och det måste vi få vara.

Jag anser att det är upp till var och en att få bestämma över sina egna liv vill du vara sluten , öppen eller mitt emellan så är det helt okay det måste ändå vara upp till var och en hur man gör där. Och det har inte jag några åsikter om så kanske ni med kan sluta ha åsikter om mitt.

Man gör det som är bäst för sig själv.

Jag kommer inte ändra mig för att någon har åsikter eller tycker att det jag gör är fel. För då får jag ju inte vara mig själv eller leva mitt liv på det sätt som är rätt för mig eller så får jag inte vara den jag verkligen är. 

Hade jag inte haft min öppenhet hade jag aldrig orkat med alla saker som har drabbat mig genom livet.

Det fina med sociala medier är ju att man  alltid har en valmöjlighet och om någon stör sig så mycket på min öppenhet där jag faktiskt bara är mig själv bör man kanske inte följa mig.

Och jag tror tyvärr att det är just min öppenhet som många gånger är värst för vissa och tyvärr verkar den sticka i ögonen på några vilket är väldigt tråkigt. Kanske beror det på att man inte är en så öppen person själv.Så kanske är det just min öppenheten som är det största problemet inte det man sägar att det skulle vara att ” jag söker uppmärksamhet ” inte vet jag. Kanske finns där en avundsjuka.

Men jag kommer inte att ändra mig och jag har ingen skyldighet till det. Jag har rätt att vara den jag är och jag vet varför jag gör vissa saker och inte. Och det är absolut inte för att få uppmärksamhet.

Det vore skillnad om man sårade och gjorde någon illa då är det ens skyldighet att göra något åt det. Men inte skall man behöva ändra sig för att man har en öppenhet.

Kram 💞

Här kommer en bild på årets advents gran..


Gillar