Onsdagen är här och jag är tacksam för helgen som varit och för ett besök som vi fick.

Då är man i mitten av denba vecka redan och vi går med storm steg mot andra advent.

I vår stuga så står nu granen klädd sedan en vecka. Så har vi gjort nu i något år vi har pyntat den redan till första advent och på så sätt så får man ju njuta av den ännu längre tid men så är det ju förstås den fördelen man har med att inte kunna ha en riktig gran.

Jag orkar inte hålla kvar i den gamla traditionen att få fram granen, tomtar dagen före julaftonen och då skall man flänga runt, stressa och få ordning på allt. Och på kvällen vara helt slut.

Det fungerar inte med mina sjukdomar samt jag vill inte sitta på julaftonen och vara helt slut pga all jäkt.

Nu får maken och jag tid för att bara njuta och vänta in julen dagen innan istället och ibland brukar vi ta oss in till stan och ta en ” julfika ” som vi kallar den.

Bara sitta och njuta och kolla in alla andra som stressar efter dom sista julklapparna. Och då är det himla skönt att känna sig färdig med allt.

För övrigt så är det dom egenmålade hjärtana som jag gjorde här under några månader med värkande bröstkorg men som nu är klara och pryder granen.


Jag försöker alltid att få så lite kvar som möjligt att dona med i december och det är så skönt att kunna ta det lite lugnare om man då inte startar med att hitta på andra saker att göra bara för att man ändå är klar med allt vill säga det händer ju.

Men det är ändå något som jag varit tvungen att bli bättre på eftersom jag många gånger måste dra i handbromsen. För att det annars kommer att bli förmycket och mer än jag klarar av.

Och just nu så tampas jag ju med en kroppslig utmattning så jag behöver verkligen ta det lugnt.

I söndags så ringde det på dörren hemma hos oss och utanför stod min bror och brorsdotter. Så det blev en advents fika tillsammans.

Och sen blev det lite jul pyssel.Det är sådana besök som jag verkligen uppskattar och jag blev jätte glad.

Sen när min bror skulle hem för lite sysslor så stannade brorsdottern kvar hos oss så det blev lek med dockor, rita, lyssna på musik, äta mat och bara umgås.

En riktigt lyxig guldkant på tillvaron.

Vi är så otroligt glada att hon finns i vårt liv eftersom vi aldrig har kunnat få egna barn och jag har alltid gillat att ha barn omrkring mig.

Jag hade en period där jag arbetade på dagis och lekis som det hette på den tiden och jag trivdes jätte bra.

Ända sedan min brorsdotter föddes så har både min bror och brorsdotterns mamma på ett osjälviskt sätt erbjudit oss att få låna och ha henne så mycket vi bara vill.

Tyvärr så har min sjukdom och ork kommit i vägen många gånger Och jag skulle ha velat orkat så mycket mer än jag gjort.

Men varje gång orken finns där så är det ändå ett riktigt ” guldkorn ” i tillvaron.

Jag kommer alltid att vara båda evigt tacksam för att ni velat dela med er så mycket av henne. En otroligt härligt , sprudlande, omtänksam och livsglad tjej. Det är så kul att få följa dig genom livet.

Det var just det här i somras som gav mig sådan enorm ångest när jag stod där och nyligen hade mottagit mitt besked om min tumör.

Och jag visste ju inte där och då om allt skulle komma att gå vägen för mig eller vad allt skulle komma och innebära för mig. Och om jag verkligen skulle överleva.

Ångesten var som störst över att jag i såfall inte skulle få stå där brevid min brorsdotter genom hennes uppväxt.

Min bror var en av dom första med att hälsa på mig efter min stora operation när jag anlänt till hemsjukhuset och det var även han som kom redan dagen efter Igen så jag fick träffa min brorsdotter.

Jag har nog inte tackat dig ordentligt för detta men ett stort TACK det betydde så oerhört mycket att ha er båda där ❤️


Idag så kommer det att bli en riktig vilo dag för mig för imorgon så kall jag äntligen bli ompysslad i håret så man är någelunda fin inför jul.

Ha en fin dag alla ❤️

Gillar