Drömmer mig bort till våren en kall Januari dag.

Igår kväll så läste jag en tidning innan jag skulle sova och jag måste säga att tidningarna fullkomligt svämmar över nu av bilder och reportage om vårblommor, vår frisyrer, vår kroppar ju name it.

Just nu så känns det ju ganska långt bort med våren men ändå inte man vet att veckorna går så himla fort så snart är kalla vinterdagar ett minne blott och solen börjar att värma mer och mer igen, snön smälter och droppar från taket och man börjar att leta efter det första vårtecken ute i naturen.

Jag älskar verkligen när den tiden kommer man får lite ny energi det är nästan så att det känns som att man börjar leva lite mer igen man vaknar upp från sin vinterdvala som man haft.


Men just nu så är man inte där än och utanför fönstret så är det flera minusgrader här sitter jag i mina varma ulltofflor under filten och huttrar så man får istället hålla i drömmen om våren, njuta av tidningar och få inspiration om alla vårblommor som finns och alla härliga vårgardiner i olika pastell färger.

Och det är ju inte fel det heller man har verkligen något att se fram emot och längta till.

Jag tycker att det är så härligt när träd och buskar börjar att knoppa sig och naturen blir mer levande igen efter sin vinter vila, fåglarna kvittrar i träden och naturen fullkomligt exploderar av vårtecken.

Men det finns ju en baksida av allt så klart 😉

När pollen börjar att komma så sitter man ju där igen med en röd och snorig näsa och nyser var tredje kvart och halsen känns igen svullen och varje år så undrar man då varför man satt där och längtade så himla mycket efter våren. Men det är ju tur att det ändå är övergående med pollen.

Men det är väll den enda negativa saken med våren just min allergi... förutom då alla dammtussar som börjar att vara alldeles för synliga, fönstrerna som behöver putsas allt blir ju mer synligt när vår solen kommer men skämt och sido så är det gärna en baksida som jag tar det överväger ju ändå allt det andra.

Man kan börja packa en liten korg med fika och ta sig ut på en mysig utflykt eller besöka ett mysigt cafe. Jag brukar göra sådana saker i den utsträckning som jag orkar och det lever jag länge på man samlar ju på sig en massa små minnen som man sen tar med sig inför nästa höst och vinter för att orka ta sig igenom dom jobbigare perioderna av kyla och smärta.

Jag brukar sen spara en massa bilder från våren och sommaren som varit och som jag sen älskar att sitta och titta på när vinden viner runt husknuten och snön yr där ute. Man vet vad man har att längta till då igen när vädret spelar min kropp och muskler ett spratt och smärtan ökar i styrka.

Att åka till handelsträdgården nu är också så härligt för där börjar vissa vårtecken att komma fram. Vårblommor börjar att komma in iform av små lökväxter och olika blommor i pastell färger.

Så jag tror faktiskt att jag här i soffan fortsätter att drömma mig bort till våren denna kalla januaridag 💞


Gillar

Kommentarer