Det bioidentiska hormonet.

Nu sitter jag här då och jag skall nu börja att hjälpa kroppen med det hormonkaos som jag befinner mig i.

Tänk att på endast fem dagar så har besöket på tio mil därifrån jag bor med en jätte fin läkare gett resultat, läkemedelsbolaget har godkänt licensen och apoteket fick hem medicinen snabbt och igår så hämtade jag ut den.

Och här är den nu det bioidentiska progesteronet som inte föreskrivs i Sverige utan licens. Det tar tid för läkaren som måste sätta sig och skicka in en licens motivering på just mig som patient till läkemedelsverket.

Och vi är många runt om i landet som kämpar för att få denna medicin men väldigt få läkare är villiga att hjälpa till med en licens. Ännu en gång så har jag haft tur och lyckats och min kamp för att få rätt hjälp gav till slut resultat.

Varför väljer jag då det bioidentiska jo för att inte min kropp tål syntetiska hormoner. Men orsakerna är fler och även om jag hade tålt syntetiska så hade jag valt bioidentiska hormoner.

Dom är mer kropps eget med ett finare ord humanidentiska och har på så sätt samma kemiska struktur, funktion och nedbrytning som kroppens egna och likt det som vi redan har i kroppen. Och det har visat sig att det ger ingen ökad cancer risk utan snarare tvärtom.

Och internationellt så har det visats ha stora framgångar men det har dock inte hunnit komma till Sverige.

Men det ryktas dock om att det eventuellt om nu läkemedelsverket säger ja skulle kunna finnas att få utan licens vid årsskiftet.

Det ska bli spännande att börja ta hormonerna och jag hoppas nu på att slippa få biverkningar och att det kommer att hjälpa  mig.

Jag skall dosera 1x1 dagligen man tar den runda tabletten före sänggående då den har en viss lugnande effekt. Efter 4 veckor så skall jag ta nya prover så att man ser att progesteronet har börjat att röra sig uppåt och om det behövs så höjs dosen ytligare.

Det är väldigt viktigt att ha rätt förhållande mellan progesteronet och östrogenet för att må bra

Ingen kvinna som har kommit in i denna del av livet skall behöva ” stå ut ” med symtomen utan man kan få behandling så man mår bättre så om ni är en av alla dessa kvinnor som inte mår bra ta hjälp.

Jag har fått hög puls av allt detta och min kropp har under en längre tid varit i en ständigt stress, och mitt kortisol åker upp och ner likaså hormonerna och kroppen kan inte slappna av, sömnen blir lidande och tröttheten är vidrig. Kroppen lever sitt egna liv och där står man och hur man än gör så är kroppen stressad till och med i vila.

Man vaknar ofta för tidigt med hjärtklappning och stress tryck över bröstet.

Allt detta fick jag bekräftat att det är helt normalt för mitt tillstånd av läkaren. Den vanligaste frasen läkarna brukar få höra är just att ” jag känner inte igen mig längre ” när patienten söker för första gången.

Man går in som i en liten bubbla och egen tid och lugn och ro blir ännu viktigare och stress är i detta läge helt förödande för en så redan stressad kropp.

Man söker ännu mer efter ett inre lugn och man drar ner på tempot.

Jag har ingen som helst kris över detta och jag tar det med ro men vill däremot må bättre. Livet har sina faser och detta är en av alla dom olika förändringar som vi kvinnor står inför.

Men det är viktigt att omgivningen är förstående.

Jag vet inte om jag får för mig men jag sov bättre redan inatt ca 30-40 min efter att jag tagit Utrogest så blev kroppen avslappnad och jag fick ett lugn i kroppen något som jag inte har känt på länge .Om det ens kan gå så fort vet jag inte men detta skall bli en spännande resa och kan jag nu få tillbaka lite av mitt liv så vore det en dröm.

Jag kan vart rekommendera er att läsa denna bok som på ett mycket bra sätt beskriver allt som händer från symtom till vad du kan göra för att börja må bättre.

Kram 💕


https://kurera.se/snart-mojligt-att-fa-bioidentiskt-progesteron-i-sverige/

http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2018/02/Bioidentiska-hormoner-bor-fortfarande-kunna-forskrivas/

https://podcasts.nu/avsnitt/klimakteriepodden/22-bioidentiska-hormoner-och-progesteron-med-hilde-lofqvist

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Lycka till, det blir spännande att följa dig
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,