Det är en annorlunda sommar som väntar oss, vad tror du kommer att utmärkas mest?

Dagens fråga dag sju i månaden. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.


Vad kommer att utmärka sig mest?


Jag hoppas ju såklart att många tänker om när det kommer till resor i sommar även om nu regeringen gav klartecken på att resa inom sverige.

Och där är jag väldigt kluven till om det är ett bra beslut och om beslutet mer handlar om ekonomin.

Är vi alla så otåliga på att få en sådan semester som vi brukar trots pandemin? Inte jag i varje fall och har sjukvården dom resurserna som behövs om nu fler kommer att insjukna i cov-19.

Man ser också dagligen uteserveringar på resturanger som det rapporteras ifrån och fik där människor trängs och där man inte alls håller avståndet. Likaså vid matbutiker där idag människor beteer sig som att pandemin är över vilket den så klart inte är.

Jag hörde nyss om ett fik som jag och maken brukar besöka innan pandemin bröt ut, där fika sugna gåster hade flockas och fullkomligt packat ihop sig inomhus och inget gjorde ägarna heller som säkert tog chansen till en bra försäljning vilket irriterar mig rejält. Det ställe som samtidigt annonserat om att kom på en fika vi tar hänsyn och håller avstånd.

Så jag önskade faktiskt att hänsynen hade märkts av mer pp riktigt också.

Men här om dagen när vi var till handelsträdgården så var det en familj där med två barn som verkligen visade hänsyn och gick åt sidan häll avståndet på 2m och även lärde sina barn.

Jag blev lite snopen men också väldigt glad men insåg sen också att nej detta har jag inte mött så mycket av därav så reagerade jag med att känna mig snopen. Och en stor guldmedalj till den familjen som verkligen visade hänsyn till andra.

När jag var på sjukhuset senast så höll inte någon av dom jag träffade avstånd vilket förvånade mig.

För egen del så kommer vi att ta en sommar hemma, vi kommer helt att hålla oss ifrån ställen med folksamlingar och där riskerna för smitta är stora. För mig går det ingen nöd på och visst kan jag sakna vissa av sakerna som vi brukar göra på sommaren men med tanke på rådande situation så ställer jag mer än gärna upp på att försöka minska smittan och jag vill inte få smittan själv heller då det skulle vara en stor risk för mig.

Dagens tidningsrubrik för några dagar sedan efter regeringens besked om att det blir okay att resa och om vad som hade hänt var att folk hade tok rusar för att boka båtresor och stugor och ja just detta kändes inte alls bra att läsa.

Så kom ihåg inget är än över och även om rapporterna från stockholm om cov-19 har tystnat så finns det fler ställen där smittan pågår i landet och där man inte alls har nått sin topp än.

Och på frågan om vad jag tror kommer att utmärkas mest så hade jag ju önskat att jag hade kunnat svara att många väljer att stanna hemma på sin semester. Men frågan är om det verkligen kommer att bli så jag är tveksam.

Och snälla tänk på att fortsätta att hålla avståndet, tvätta och sprita händerna och använd gärna plasthandskar när ni handlar.

Hur ska ni göra ska ni resa något i sommar?

Jag önskar er en skön sommar och var rädda om er 💕

Gillar

Kommentarer

moaelins
moaelins,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det känns jätte konstigt i år. Jag brukar resa till Italien men just nu är jag ösäkert
nouw.com/enitalienareisverige
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Det förstår jag ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,
Reser inte på sommaren, njuter runt oss här hemma, brukar åka på för&sen sommaren till Stockholm 💞
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Det förstår jag Inga du har så många fina platser och havet nära inpå. Kram 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Hemester för oss o hela min familj ❤

Inte många som håller avstånd speciellt bra. Senast igår blev jag bokstavligen påhoppad i affären när vi köpte glass. Sen har dom mage att nysa och hånskratta åt MIG. Nu fick jag nog, gick tillbaka o konfronterade dom 2. Sa till dom så att heeela coop hörde. "Ge fan i att göra narr av mig någon annan eller covid-19. Om ni inte vet hur mkt 2m är i praktiken så kan jag enkelt visa er eller så kan ni gå tillbaka till skolbänken så kanske ni samtidigt kan lära er Vett, etikett, sunt förnuft och visa andra människor RESPEKT...." "INTE EN GÅNG TILL FATTAR NI??????"

Dom stod som 2 fågelholkar och så inte ett ord.. Antar att polletten ramlade in i hjärnan och förhoppningsvis har 2st ungdomar nu förstått.. Fast jag är inte naiv, tror knappast att det blir lättare ju längre in på sommaren vi kommer. På det sättet är jag oerhört besviken på hur folk beter sig och skrattar åt situationen..

Vi håller oss iallafall så långt bort ifrån allmänheten har tröttnat på att behöva försvara det som händer. Känns ibland som att man är helt ensam om att respektera satta restriktioner 😔
Tack för mig!
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Jag förstår din känsla helt och hållet. Medvetet hosta och nysa mot något är ju straffbart i dessa tider. Bra att du sa ifrån. Kram 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Ja vad säger man.. Önskar dig underbar dag ❤ Kram på dig fina du
nouw.com/passionbagareokock
Ditten_datten
Ditten_datten,
Det upplevde jag på Ica Maxi igår en mamma med en kundvagn med ett barn i och en äldre flicka bredvid samt make....vi står här så har vi 2 m emellan 👌🏻🥰
nouw.com/ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Så härligt att vi är fler som tänker oss för 🥰
nouw.com/minresatumörmittliv