Dessa varma sommardagar.

Dessa varma sommardagar slår ju alla rekord i år vilket väder vi har. Det där med utlands semester till varmare bräddgrader känns ju inte så aktuellt när termometern toppar mellan 31-35 grader och sjöarna är precis ljumna.

Baksidan och det hemska med detta vädret är ju alla dom äldre som lider, dom bönder och djur som det drabbar hårt när det knappt finns foder kvar och man tvingas till nödslakt samt alla dessa otäcka bränder som härjar. Där brandmännen kämpar dygnet runt för att försöka hindra ytligare spridning av branden, alla dom människor som förlorat sina hem till följd av branden. Alla dessa brandmän är verkligen hjältar likaså alla dessa som kommer utomlands ifrån för att hjälpa oss 🙏🏽

Att bränder uppstår är inte så konstigt det är ju inte bara torrt det är ju verkligen krut torrt i mark och skogar. Det har nog aldrig varit så här torrt, träden gulnar och löven faller redan av i drivor på vissa håll. Växterna torkar ihop. Hemma på tomten är gräset helt sönder bränt och det bara krasar under fötterna när man går.

Flera dagar eller någon veckas stört regn skulle verkligen behövas. Ändå så skulle det ju inte rädda dom bönder vars skördar som torkan har tagit för detta slår hårt mot dem i år.

Själv så försöker man klara värmen med att uppsöka skuggan för just nu är det lite för varmt för att vara mitt i solen. Jag hade jätte jobbigt när värmen började men nu är det som om kroppen har vant sig.

Jag är glad för att det inte var så här varmt förra året när jag opererades för det hade varit ett helvete.

Man får ta sig till någon sjö för där är ju oftast luften annorlunda det finns lite mer syre att andas in och det fläktar skönt. Fiskeboda heter ett ställe dit vi just nu åkt till och badat det är en jätte bra sandstrand och väldigt lång grunt det finns gått om plats och även lite skugga att söka upp.


Man blir nästan lite snopen när man ska i och doppa sig över hur pass varmt det verkligen är i vattnet. Vi lånade igår med min brorsdotters lilla trollunge och åkte och badade.

Det är riktigt skönt att ligga och plaska i vattnet det blev någon timmas badande.

Det finns även en mysig båthamn för den som gillar att kolla på det.

Hela stället ger en härlig sommar känsla. Men för att just få det så behövs ju oftast bara vatten, stränder, båtar och ett strålande solsken.


Förutom just allt det hemska som faktiskt denna sommar ändå har fört med sig för dom drabbade runt om i Sverige, så kommer det nog ändå att bli en sommar att ta med sig in i höst och vinter rusket. Det blir något att tänka tillbaka på när kylan börjar krypa in under skinnet igen. När man huttrandes sitter där i soffan under den varma filten med en kopp te för att värma sig.

Jag hoppas verkligen då att man har tankat sig full med minnen, sol, d-vitamin så att hösten ändå kan kännas helt okay även om mina muskler och leder börjar att bråka mer igen i kylan.

Jag har nog aldrig tidigare varit så skaplig som jag just nu är i mina leder och muskler då denna värme verkligen har hjälpt till. Även om jag är långt ifrån smärtfri så är det ändå på en lite mildare nivå för tillfället.

Men jag vet också att när kylan kommer blir allt ännu tuffare igen.

Så jag fortsätter att njuta av solen ett tag till och hoppas verkligen att det kommer att hjälpa mig med lite extra styrka inför höstens lite tuffare smärtgenombrott 🌸🐝

Gillar

Kommentarer