Den där sommarkänslan och dess ställen som ger mig energi.

Snart så har hela Juni månad passerat i en rasande fart och jag tycker att veckorna går alldeles förfort men vi har ju verkligen haft ett fint sommarväder med värme än så länge.

Även om det för tillfället tagit en liten paus men det är väll inget annat att vänta då Midsommar helgen snart har passerat och då är ju sällan vädret så där jätte varmt och fint som man skulle vilja ha det. Men väderprognoserna just nu visar på att kommande vecka kommer att bli varmare igen, skönt!

Jag har i den mån jag orkat pysslat lite på tomten jag bara njuter av att fixa hemma det är som ett andrum från omvärlden man får lite tid för sig själv och man tänker då inte på så mycket saker medans man håller på eller så är det precis det man gör och kanske så kommer fram till något bra beslut.

Jag missade ju halva förra sommaren efter att jag fick mitt tumör besked eftersom jag då var mest i en dimma. Jag hade så mycket ångest och för allra första gången så fick jag uppleva den känslan, allt var ångest fyllt bara att vara hemma på tomten som jag igentligen älskar var jätte jobbigt för någonstans så var jag livrädd att jag skulle mista allt och att tumören skulle visa sig vara elakartad och att chansen då kunde finnas att jag inte skulle kunna vinna den kampen.

Idag så älskar jag att gå och dona i mina planteringar och i vårat trädgårdsland som vi byggt upp. Det är något visst att få se allt växa.

Men också ibland att få ta någon liten utflykt då och då när det finns lite mer ork.

Vi har ett ställe som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och bara någon mil ifrån där jag bor. Djulö herggårdscafe.

Det ligger precis vid vattnet där finns allt från fika, smörgåsar till mat.

Där trivs jag jätte bra varesig man är där själv, med vänner eller att bara maken och jag åkt dit.

Där har man både skrattat, pratat, suttit med gråten i halsen om något hänt men jag har alltid fått den där totala lugnet känslan inombords av miljön, det kluckande ljudet när vågorna möter bryggan där du även kan sitta och fika. Man har lyssnat på musik, sätt båtarna som passerat och bara varit.

Det är en härlig mötesplats och jag kan varmt rekommendera stället. Runt omkring så finns det så fina promenad vägar..

Det är vårat lilla smultronställe.

Många gånger så har man så fina ställen runt omkring sig som man nästan blir lite blind för att se för att dom finns alldeles för nära inpå. Men den Sörmlandska naturen är fantastisk på många sätt.

Och över alla årstider.

Skulle man inte ta in allt det fina man har omkring sig och vara tacksam över det trots att man har en vardag med smärta och sjukdomar som är jobbiga och som gör att jag vissa dagar knappt står ut med.

Så skulle nog mitt liv vara ännu tyngre med dom sjukdomar jag har att dagligen kampas emot, alla dom där besöken och sjukhus timmar man ständigt har i sin vardag. Jag måste ju någonstans fylla på med lite energi för att orka kämpa med allt jag har.

Jag tror att ska man orka trots vissa tunga bitar och finna livsglädje så måste man trots det man bär på alltid vara öppen och se båda delarna av livet.

Hur jobbigt man än har det så finns det oftast ändå positiva bitar att ta in om man nu tillåter sig det och att vara tacksam över.

Jag hade förmodligen aldrig haft samma synsätt på saker och på livet om jag inte hade tvingats skapat mig det för att orka med min vardag utifrån dom förutsättningar som jag har och det är jag ändå evigt tacksam för även om det låter lite konstigt. Men allt man är med om formar ju dig.

Visst jag hade önskat att få ha ett liv utan kroniska sjukdomar flera gånger om men jag kan inte påverka den biten och jag brukar tänka att livet ville annorlunda och man får ta det därifrån.

Och kämpa för att göra det bästa av det.

Jag jagar inga stora saker varesig i ting eller upplevelser för att känna mig tillfredsställd med livet utan jag är helt nöjd med det jag har. Utifrån hur jag kan leva med mina sjukdomar, jag jämför mig inte med friska personer för det skulle ju bara göra mig ledsen och det är ju ändå inte så mitt liv ser ut. Att ha förmågan att kunna glädjas över dom små sakerna i en liten skala i vardagen tror jag gör mig så himla mycket rikare i livet.

För övrigt så är sommaren ett bra tillfälle att få en liten extra energi boost då det finns så mycket fint att se runt omkring oss, att ta en liten dagstur någonstans varesig det är en promenad i naturen, gå den där skogsstigen och se solens strålar tränga igenom träden eller bara att packa en liten fika och åka till en sjö och bara njuta.

Ju jobbigare mina sjukdomar har blivit så har behovet ökat av just dessa små stunder som ökar välbefinnandet och ger livskvalite och energi.

Jag tror att vi alla har våra egna små knep för att orka det vi står inför och det är verkligen så värt att kämpa för att få livet så bra som man bara kan trots sina förutsättningarna 💕

Gillar

Kommentarer