Den 31 Augusti och min summering av sommaren.

Idag är det den sista Augusti och det kanske är på sin plats med en summering av sommaren som har varit.

För även om vi gärna vill förneka det så går vi mot höst nu.

Så okay jag börjar med.....


Vädret,

Vädermässigt så har det inte alltid varit på topp det har varit en ganska sval sommar med mycket regndroppar som fallit. Men i det stora hela så tycker jag nog ändå att vädret har varit helt okay.

Ska jag bada eller sola så föredrar jag ju mycket varmare väder, men ska jag jobba lite i min trädgård eller åka på utflykt så är det skönt om det inte är för varmt.

Mitt mående,

Det har varit lite av en berg och dal bana denna sommar. Min insättning av hormoner har stundtals varit riktigt jobbigt och jag har fått kämpa för att inte där och då ge upp för när jag har mått som sämst så har tanken slagit mig.

Dock är det lite lugnare nu och biverkningar har klingat av. Skönt!

Jag hade önskat att jag hade fått ha lite mer ork då min kropp har varit svag i benen och väldigt trött. Jag har också varit väldigt energi lös många stunder.

Stundtals så har jag njutit av livet och känt en harmoni, och vissa stunder så har min kropp varit lätt stressad och uppe i varv.

Tyvärr så har jag också fått kämpa mycket med smärta denna sommar. Kanske var temperaturerna för klena för att ge den där lilla extra lindring som jag brukar få på sommaren. Eller så kanske jag har förvärrats ytligare i min sjukdom.

Jag har känt alla möjliga känslor glädje, smärta, sorg, ilska, hopplöshet, ledsamhet men glädje är det det som varit övervägande och tur är väll det.

Jag har även känt en stor tacksamhet till livet.

Mat,

Maten har varit varierande men när det kommer till grillning så vet jag inte vad som hände.

Bara en gång har våran grill fått jobbat denna sommar och vi som brukar grilla massor. Men än så länge så kan det ju passa en dag när solen skiner och värmer skönt att plocka fram grillkolen och tändvätskan igen.

Vi har mest ätit husmanskost, men också mat förknippat med sommaren och årstiden men vi har även ibland också ätit lite god mat ute på resturang.

Det vi dock har varit dåliga på denna sommar maken och jag är att äta sallader vilket jag verkligen gillar men det har tyvärr inte blivit av.

Fika,

Fika har det blivit några gånger säkert alldeles för många egentligen både genom besök på mysiga fik runt om men också hemma i våran trädgård med hembakat bröd.

Hemmagjord paj på jordgubbar och rabarber.

Att träffas och umgås,

Att få umgås med dom man tycker om är alltid mysigt. Men tyvärr något som jag oftast orkar alldeles för lite av eller som jag får prioritera bort hur tråkigt den än må vara pga. mina sjukdomar.

Det är svårt när koncentrationen och orken inte finns där och då blir tyvärr den biten lite lidande.

Vilket är en stor sorg och så även denna sommar.

Vatten,

Det har blivit mycket vatten, både sjöar och hav och är det något som jag njuter av så är det vattnets kluckande mot bryggan eller havets brusande ljud.

Det gör mig avstressad.

Utflykter och resor,

Det har blivit lite utflykter när jag har haft orken till det. Vi har besökt lite olika smultronställen runt omkring oss.

Men sen så fick vi ju även våran efterlängtade semester vecka på vårat älskade västkusten och som vi har njutit av våra resor som vi gjort.

Solbrännan,

Solbrännan finns där jag har en fin gyllenbrun färg. Dock ser mina ben lite roliga ut då dom är ganska bruna på framsidan men betydligt vitare på baksidan. Jag får väll kalla dom polkagris benen haha.

Födelsedag,

Jag firade min 45-åriga födelsedag, dock en något kallare sådan emot vad jag brukar ha eller har haft alla dom andra födelsedagar som jag haft. Då jag oftast har haft tur med vädret och det har varit hög sommarvärme för det brukar vara soligt och varmt.

Men i år så blev det lite annorlunda.

Bröllopsdag,

Jag firade alldeles nyss 20-årig bröllopsdag med kärleken bara det var ju värt att firas. Och gjorde sommaren speciell.

Minnen,

Denna sommar har givit mig så många nya minnen som jag nu kommer att spara långt där inne i min minnens bank och som jag sen kan ta fram när höstens kyla och stormar viner.

Jag är så otroligt tacksam att jag fortfarande får vara kvar här efter allt som jag gick igenom för två år sedan.

Att jag ännu får uppleva saker och skapa fina minnen tillsammans med maken.


💗💗💗💗💗💗💗💗


Jag är faktiskt väldigt nöjd med denna sommar när jag tänker efter den har bestått av lite allt möjligt. Det jag inte är nöjd med är mina sjukdomar och vad dom ställt till med men det är ju också något som jag inte kan göra så mycket åt.

Det är bara att kavla upp ärmarna ge den en omgång och kämpa, kämpa och återigen kämpa.

Men efter sommaren och framför allt våran resa till västkusten så känner jag mig nu faktiskt mer redo än någonsin att gå in i hösten.

Och jag lovar, fortare än vi vet ordet av så kommer snart en nu sommar där vi åter igen får njuta av värmen och fylla våra liv med nya minnen.

Sommaren tar ju bara en liten paus nu för ett tag. Så jag säger på återseende.

Kram K

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det var en fin läsning och många härliga sommarbilder
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det är sant, imorgon är den 01 september 😢Jag är positiv och tänker att det blir fint even då😉
nouw.com/enitalienareisverige
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja det känns lite sorgligt men jag tänker som du att det blir nog en fin höst 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ja, det kommer att hjälpa oss mycket.
nouw.com/enitalienareisverige
Ingajohansson
Ingajohansson,
Kärt inlägg, mycket fint samt fina bilder 🌞
nouw.com/ingajohansson