Dagens bloggutnaning handlar om politik

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Anser du att politik är intressant?

Det vill orsakullan ha svar på idag. Och mitt svar är ja, jag har nog ända sedan ja lade min första röst när jag fick rösträtt varit intresserad av det.

Det finns många frågor som för mig är jätte viktiga. Det tråkiga är att det politiska klimatet har ändrats så pass mycket genom åren och det tyvärr bara till det sämre ibland liknar det mest en sandlåde nivå från vissa håll.

Men en sak vet jag att jag kommer ALDRIG att rösta på ett parti som inte står upp för allas lika värde oavsett vart du kommer ifrån, sexuell läggning eller som inte har en bra ideologi och där man ser olika på människa och människa .

Var och en av oss har ju vår egna röst att lägga på det parti där vi tror ger oss den bästa politiken och förändringarna men man behöver alltid också tänka till vad partients partifrågor kommer att göra för skillnad för mig själv och samhället om det blir verklighet.

Använd alltid din röst på ett ansvarfullt sätt.

Jag har ingen som helst tvekan personligen om vilket parti eller åt vilket håll jag står politiskt. Men kom ihåg, vi har alla vårat egna val att göra när den dagen kommer.

Och jag kommer att välja medmänskliget.


Vet du vart du står?


Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,

Ja jag håller med dig

nouw.com/ditten_datten
itismadeby
itismadeby,

Ja jag vet också var jag står - men har några val faktiskt röstat blankt - för att på mitt sätt protestera mot hur politiken blivit - hur man inte kan lita på vad som lovas.
Om man väljer att inte rösta alls kommer det bara räknas som att man struntat i o är ointresserad - men är man osäker på var man står, eller inte litar på partiernas ord ska man rösta blankt anser jag - då visar man att man har ett intresse därför röstar man, men man har inget förstroende för något parti. Tror att det är ett sätt att visa att dom måste skärpa till sig.
Jag röstar som sagt, men har med året tappat förtroendet för våra politiker o därmed också intresset - mer än allmänt som man får via media på olika sätt.

Kramar <3

nouw.com/itismadeby
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Jag förstår dig. Idag lyssnar jag mindre och mindre på medias rapporteringar om politik bättre att läsa på partiets egna sida.

Men absolut säker på vad någon av partierna säger och tänker göra kan man aldrig vara men tyvärr så tror jag att det alltid har varit så. Och där är nog varje parti tyvärr lika. Kram

nouw.com/minresatumörmittliv