Dagens bloggutmaning, vad lekte jag som barn

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Berätta om en lek som du oftast lekte som barn.


Oj det blir svårt att välja bara en lek då jag lekte mycket som barn. En av alla dom lekar jag lekte var nog affär.

I farmor och farfars hus så hade dom en bred trapp upp till övervåningen och i den trappen så fanns det ett ganska brett fönsterbräde och ett fönster som gick och öppna.

Där fick jag låna en riktig kassaapparat med kvitto och där höll jag min affär dom vuxna var så klart tvugna att komma och köpa i affären som jag öppnade via fönstret sp man fick gå från utsidan och handla.

Låtsas pengarna hade jag ritat själv denna lek kunde jag hålla på med ofta och jag tyckte det var kul. Kanske så var jag inspirerad av att min farmor satt som kassörska i samhällets butik.

Lego lekte jag också ofta med redan då så tyckte jag om att bygga hus som jag möblerade och inredde så som jag ville ha dom.

Jag vet att vi hade till och med små lampor och blombuketter i lego som jag placerade ut i husena som jag byggde. Lego var något som man lätt kunde fördriva tiden med i timmar.

Barbie lekte jag också med men ändå inte så där jätte mycket och det var nog mer en period men inget som höll i sig så jätte länge.

Koja lekte jag ofta hemma hos min mormor där det fanns en uppe i backen ibland cyklade jag med en kompis hem dit och ibland då lekte jag och min bror där vet vi hade en fammal kaffepanna och kastrull där man gjorde mat på löv, vatten, kottar och lera.

Medans min morfar levde så fanns det även vid en annan backe en gammal glassbil som han köpt den fick vi leka i.

Gungor, där älskade jag verkligen att fördriva min tid långt upp i ålder och där kunde man sitta och gunga så högt att det kittlades i magen och där satt man mycket och dagdrömde.

Som många tjejer så drömde jag om en egen häst. Och jag hade kusiner som hade hästar och där fick jag rida ibland.

Hemma hos min mormor så hade dom trä bockar i stallet som jag fick göra om till hästar. Jag satte spikar som ögon, jag hade man samt svans och under fötterna på bocken så spikade vi dit riktiga hästskor.

Och oj vad jag lekte med dessa och tog med dom och släpade på lång promenad och red på dom med riktig hästsadel.

Dom hade verkligen varit roliga att fått spara.

Det här är bara några av alla dom lekar jag lekte som barn jag tycke även om att leka skola. Där jag var fröken och min lillebror var eleven.

En kul bloggutmaning idag som väckte en massa barndomsminnen till liv.

Kommer ni ihåg vad ni lekte som barn?

Kram

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
lottashullerombuller,
Så roliga minnen du har att bära med dig från din barndoms lekar och med mormor och morfar.
Jag lekte mycket med barbidockor, log när du berättade att du använde spikar på trädbockarna som ögon. Jag hade såna där knappnålar med färgade pluppar till barbidockorna som örhängen 😊
Kramar <3
nouw.com/lottashullerombuller
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja det är roligt med minnen. Åh sådana knappnålar hade min farmor 🥰❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk vad vi har lekt och dagens barn leker sina lekar
nouw.com/stenhagenbettan
Evaeliasson
Evaeliasson,
Så påhittiga och så många lekar vi gjorde som barn har jag svårt att se dagens barn göra. Det mesta sätts i deras händer och fantasin och påhittigheten försvinner 😏 Jag lekte mycket hår frisörska eller doktor och kompisar blev nog lite trött på att alltid måsta vara kund eller sjuk 😂
nouw.com/evaeliasson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Jag håller helt med dig dör. Åh det glömde jag hårfrisör och doktor lekte jag med 🥰
nouw.com/minresatumörmittliv