Dagens bliggutmaning, hur ser min vardag ut?

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Semester, pension eller tillbaka till jobbet. Hur ser din vardag ut just nu?


Det är frågan från orsakullan idag på dagens utmaning.

Jag har sjukpension så mitt svar blir pension trots att jag inte är fyllda femtio än. Min vardag är jämt kämpig men just nu lite extra pga att mina smärtor i kroppen har ökat ytligare sommaren har inte alls lindrat så mycket som den brukar och det kommer nog att bli en extra tuff höst.

Som sjuk blir vardagen väldigt lik varandra man försöker att göra lite skillnad på vardag och helg men själva sjukdomen finns ju där dygnets alla timmar.

Skulle kroppen få ett litet glädje skutt en ända dag och jag skulle kalla min dag en lite bättre dag så vet jag ju att den inte alls är bra egentligen. Men man vänjer sig vid sina krämpor man står ut med mer och mer eller står ut och står ut.

Men jag minns ju inte hur det var att inte ha en ända bit av kroppen som inte smärtade för det är ju så otroligt länge sedan.

Jag märker ju dagligen hur energilös jag är, hur seg min hjärna är från att tänka, hur hela jag grinar illa för alla dom rörelser som gör ont. Och ibland är jag riktigt ledsen över allt och konstigt vore det väll annars.

Jag står ofta med näsan in i den berömda väggen, mycket på grund av att mina sjukdomar tar så mycket ork av mig. Dom sållar mig på energi.

Inget botemedel finns, knappt någon medicin som lindrar mig.

Det är en vardag av kamp, det är ingen lyx att vara sjuk så som många verkar tro ibland. Det är ingen lyx att gå hemma pga av att man är sjuk och det är absolut ingen lyx i plånboken som man har att leva på. Jag går ju inte hemma för att jag mår bra eller inte har en funktionsnedsättning i kroppen.

Jag får aldrig någon semester ifrån detta jobbiga liv utan det pågår ständigt dag som natt.

Min vardag kan beskrivas med ett ord, KAMP.

Kram


Gillar