Då är Juli månad här

Idag så är det den första juli årets sjunde månad är här, månaden som förr i tiden kallades för hömånaden.

Det är också månaden då jag föddes för en herrans många år sedan 😉 Det är månaden då vi haft många födelsedags kalas ute i trädgården och det har varit värme och strålande solsken.

Dom födelsedagar som jag har behövt flyttat inomhus kan jag lätt räkna på en hand, då jag alltid har haft tur med vädret.

Det är månaden som brukar bjuda på flera härliga och varma sommardagar och det är en av alla dom månader där vi bygger på våran fina minnes skatt och som vi sen tar med oss inför hösten när vindarna viner och det blir kallare.

Vi firar också fruntimmersveckan, jag har själv namnsdag denna vecka och många med mig. Så varför inte göra en liten namnsdags bakelse dagen till ära.

Jag har alltid gillat juli månad kanske för att det är min månad eller bara för att sommaren verkligen är här på riktigt.

Vi är inne på dom sista ljusa kvällarna så det är bara att passa på och njuta av dom för sen så börjar vi att gå mot augusti där mörkret så sakta börjar att återvända på kvällarna. Ibland märks dessa kvällar av redan i slutet på juli.

Det är månaden då dom underbara läkarna på Akademiska sjukhuset räddade livet på mig och där jag för två år sedan kämpade mig tillbaka till livet igen efter operationen och med allt som följde.

Därför är juli värd att firas lite extra mycket, tänk att det snart redan har gått två år sedan den där dagen.

Det är högsäsong för semestrar.

Dessa ljumna, ljusa och underbara kvällarna brukar jag passar på och njuta lite extra mycket av. Man skulle nästan vilja spara dom och ta fram dom då och då under hösten. Och man får inte glömma bort att se allt det fina vi har runt omkring oss.

Varför inte gå en promenad eller ta bilen på en tur längst Sveriges fina vägar och besöka våra sommar pärlor.

Kroppen går ner i varv och man blir lite latare men ändå inte.

För det finns också endel måsten på sommaren.

Sjöarna har börjat att värmas upp och det kanske är dags för årets första dopp i sjön om man är som jag en riktig badkruka då har man inte varit i än. Men mina muskler och leder kräver lite värme först.

Juli är helt enkelt en härlig månad så nu hoppas jag att den första dagen av dessa trettioen dagarna kommer att bjuda oss på solsken och ge oss massor av sommarkänslor.

Stor Kram till er /K

Gillar