Bloggutmaning, jag som lucia

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Lucia idag, har du någonsin burit luciakrona?


Ja det har jag, jag tror aldrig att jag har blivit vald till lucia i skolan men på lekis .Stolt som en tupp var jag i varje fall i lekis och vi gick sen också lucia uppe på ett samlingsställe för pensionärer.

Även hemma på fritiden var jag lucia och gick runt med min kompis Titti och knackade på där det bodde äldre och sjöng julsånger för dom. Jag älskade att se hur glada dom blev och vi hade noga sammanställt innan i vilken ordning vi skulle sjunga sångerna och oftast var det 11-13 sånger och ibland ett extra nummer.

Vi hade en granne mitt emot oss där jag växte upp sol vi gick till som hette Artur jag kommer aldrig att glömma när han en gång fick tårar i ögonen när vi sjöng gläns över sjö och strand.

Vi bodde också granne med ett ålderdomshem där vi var till några och sjöng.

Jag gillade verkligen att göra dom äldre glada och förgylla deras dag.

När jag sen gick och tog privata sånglektioner i stan så uppträdde vi ifrån musikskolan i en stor aula inför massor av människor det var mäktigt.

Ibland har maken och jag åkt till kyrkan och lyssnat på julsånger men tyvärr så kommer inte det attt gå i år pga cov-19 vilket är synd.

Har ni varit lucia?

Gillar