Barnlöshet

Igår var det en sådan där dag när jag fick lite gjort, en ny möbel skulle in i vårat datarum och därav blev allt urplockat ur våran gamla skänk som vi hade haft där inne.

På kvällen när jag gick igenom alla papper som hade varit i den gamla skänken så fick jag se dom, de där papprena som gjort ett hål i min själ genom åren.

Jag stannade till vid dom,det var våra barnlöshets papper. Nu var det ett tag sedan jag hade haft dessa papper uppe och läst.

Papprena som innehöll alla dom provsvar, mail kontakter,journaler, besök till olika specialister genom åren, en stor bunt som vittnar om många och långa år av en kamp för att få bli föräldrar.

Alla dom ställen vi har fått besöka på hemmaplan vid vårat hemsjukhus, kontakterna med läkare på mälarsjukhuset, privat praktik.

Vi har varit i Solna, huddinge, carl von linne kliniken, vi har haft kontakt med danmark ja många kontakter, resor och många kronor har rullat genom åren för våran kamp att bli gravida.

Att det är en stor kostnad att vara barnlös och att på konstgjord väg försöka att få ett kärleksbarn är ekonomiskt tugnt och det handlar om mycket pengar och inte bara pengar utan också kraft, ork och energi, glädje, hopp och åter igen besvikelser.

Självklart så tycker du att lånet på behandlingar som är väldigt dyra var värd varenda krona när du sitter där med ditt barn men hur känns det att betala av ett lån utan att du fick ditt barn, hemskt och jag tror att många håller med mig där.

Det tär på psyket och det är som att åka berg och dalbana.

Alla dessa ingrepp som dom som lider av barnlöshet får genomgå och som är tunga och påfrestande på alla sätt.

Alla dessa gånger när man tror att allt gått vägen, teststickan som visar ett svagt streck för att sedan vid nästa test försvinna igen efter någon vecka. eller testet som inte visar något streck alls. Hoppet som byts till ren förtvivlan.

Alla år av sorg och sorgbearbetning.

Igår så gjorde jag som ett litet avslut på detta, dom mest nödvändiga journalanteckningarna och provsvaren sparades men alla dessa sidor av brevkontakter och mail med diverse läkare både dom vi har träffat men också dom vi kontaktat i våran kamp rev jag sönder och kastade,

På ett sätt lite skönt, vi är förbi detta nu vi har accepterat våran barnlöshet, vi har lärt oss leva med tomheten och sorgen över våran situation. Även om den för alltid kommer att vara närvarande.

Allt detta sammantaget har bara fört maken och mig närmre varandra genom åren vi är idag otroligt starka tillsammans. Tyvärr så vet jag att många par separerar efter sådana här resor men vi har klarat oss.

Kanske så fanns det någon mening med allt även om jag har otroligt svårt att tro det. För allt känns bara grymt elakt och meningslöst.

Jag vill härmed i och med detta blogginlägg skicka en stor kram till er som varit med om något liknande, ni som kämpar just nu med eran barnlöshet ni behöver verkligen all styrka som ni kan få och ett tips omge er av bra människor som kan stötta er. Även om det kan vara väldigt svårt för omgivningen att förstå det ni går igenom.

Maken och jag har varit helt ensamma i våran resa utan stöttning men vi klarade allt tillsammans vi var tvugna till det.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig.

Idag så kan nästan min resa in i förklimakteriet vara befriande, jag menar dock inte symtomen på den utan mer att chansen är nu helt borta för oss. Man kan slappna av och man behöver inte gå där och fundera på allt . Det tåget har liksom redan gått nu.

En sak till jag tycker också att det är viktigt att komma ihåg att det är inte bara vi tjejer som felet behöver ligga hos utan det kan vara killen.

Och många gånger så tror jag att killen har så mycket svårare att tackla det och det mynnar ut i känslor som hopplöshet, självhat och en känsla av att inte vara värd något.

Och det blev ju inte direkt bättre av att pappan i sin desperata försök att visa sin makt utnyttjade detta och berättade för maken vilken värdelös människa han var som inte kunde få barn och bli pappa.

Jag har bara ett ord för det, en extrem elakhet och grymhet att kunna säga så.

Stor Kram till er alla 💕

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
En pappa som uttrycker sig så, är den sämsta pappan man kan få😢enligt mig😡
Ja, som du skriver, det är typ kört för er, där är inget att göra, inte lätt att uttrycka sig alltid, blev svårt nu för mig❤️
kram på er båda
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Jag håller fullständigt med dig. Kram tillbaka ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Evaeliasson
Evaeliasson,
Stor kram till er ❤️❤️
nouw.com/evaeliasson
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
All kärlek till Er ❤🥰
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
NillansBlogg
NillansBlogg,