Barn är något som jag....

Dagens fråga idag. Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

Jag hade önskat så av hela mitt hjärta att jag hade haft barn i mitt liv tillsammans med min make som verkligen hade varit en underbar pappa.

Eller jag har ju barn i mitt liv en underbar brorsdotter men jag hade också önskat att jag hade kunnat få bli mamma själv.

Men efter år av kämpande för att få bli föräldrar och år av olika läkarkontakter både på hemmaplanen, stockholm och uppsala så resulterade allt i ändå att våran barnlöshet var ett fakta. Vi kunde inte få några.

Att få ett barnlöshetsbesked river upp så mycket sår och det tar tid att berarbeta och acceptera ett liv utan barn. Helt kanske man aldrig kommer att känna att man kan acceptera det men man lär sig ändå att leva med det.

Det var i varje fall ett måste för oss då man inte alls vill leva sitt liv på fel sätt och bli bitter och livet måste ju ändå gå vidare på ett eller annat sätt.

Jag kan personligen ha fått uppfattningen att om felet ligger hos killen kan förståelse vara lite mindre både från sjukvården och bekanta.

Jag fick även höra ” ska du stanna hos honom ” vad är det för j.vla sätt att säga det på.

Varför skulle jag inte? Vi älskade varandra jag har aldrig tänkt som så att jag hade kunnat bli mamma med någon annan. Jag levde med den jag älskade och då spelar det ingen roll för mig vem felet ligger hos då man tillsammans blir barnlösa.

Efter barnlöshetsbeskedet så var det som olika stadier att ta sig igen.

Det första stadiet är chock över beskedet som man nyss fått motta att man aldrig kommer att få bli förälder.

Det andra stadiet var sorg, en gränslös stor sorg som sköljde över en. Helt plötsligt så börjar man sakna allt som ett barn skulle ha inneburit.

Man kan fundera ihjäl sig på hur det hade varit att få ha en egen liten familj.

Mammorna med sina barnvagnar på stan gjorde ont att se och du ville helst bara gå undan och låta tårarna rulla på dina kinder.

Alla dessa obesvarade frågor, vem hade hen varit och blivit om vi fått barn. Hur hade vårat liv blivit, hur hade skolåldern varit, hur hade alla dom stunder som hör livet till varit att få följa ... ja listan hade kunnat gjorts hur lång som helst men ni kanske förstår hur jag menar.

Hela tiden så har vi ju saker omkring oss som påminner oss ständigt om barnlösheten och lite extra ta till exempel julen, skolavslutningen osv

Stadie tre är väll acceptansen. Där hamnar man tillslut. Vägen dit kan vara lång det kan handla om många år.

Men vill man kunna leva sitt liv så bra som det bara går så tror jag att acceptera sin situation är väldigt viktig. Annars kommer saknaden efter det som du aldrig fick att äta upp dig inifrån och jag tror även att man kommer att få leva sitt liv i bitterhet.

Alla är olika men den vägen valde jag eller snarare maken och jag tillsammans att inte ta, hur lycklig skulke vi ha varit idag om vi blivit bittra båda två.

Vi ville hitta en mening med vårat liv trots barnlösheten. Vi ville skapa ett bra liv trots allt som tyvärr grusade endel på vår väg jag syftar på sjukdomarna men vi har verkligeb gjort vårat bästa utifrån våra förmågor.

Jag sneglar inte tillbaka på sådant som jag hade kunnat haft men som jag inte fick. Jag hittar små guldkorn i vardagen dagligen och som förgyller min vardag och jag har en mening.

Tillsammans så har maken och jag format det liv som vi ville ha bortsätt från sjukdomar för det önskade ingen av oss att vi skulle få.

Det finns en väg ut ur barnlösheten, den kommer för alltid att finnas med dig men den får inte uppta hela mitt liv. Det kommer ännu perioder där den gör rejält ont men då låter jag den bara få göra det och så tar jag mig igenom dom känslorna.

Barnlösheten är inte en fiende, den är endel av mig och säkert endel av det som format mig till den jag är idag.

Jag är så otroligt glad för alla som kant få barn på ett eller annat sätt.

Och jag är så ledsen för alla er som just nu kämpar för att få sitt kärleksbarn. Jag förstår verkligen den kamp ni går igenom.

Stor Kram till alla fantastiska föräldrar där ute ni gör ett fint jobb.

Kram 💕

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,
<3 nej jag hade inte heller lämnat pga han inte kunde få barn.. då älskar man inte varandra visst för många är de sjukt viktigt . de va det för mig men jag hade ej lämnat sambon för de. iaf inte om jag älskade honom vilket jag gör
nouw.com/soffiaz_85
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Håller helt med dig jag har aldrig tänkt tanken att lämna honom. . Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
tycker de är ens eget val vad man gör... när jag va yngre tänkte jag jag lämnar om den ja va med inte ville ha barn .. men de är en annan sak....
men ja jag tvekade på min när han sa han inte visste om han ville ha eller när..
min dröm va å bli mamma men jag va rätt ung då med.. men idagens lge aldrig.
nouw.com/soffiaz_85
Beccassida
Beccassida,
Förstår dig,är en sorg för mig med-svårt att handskas med situationen när alla runt mig blivit gravida med-skam över att man känt så med dom närmsta etc.. Men som du skriver -man måste se till att njuta av livet och forma det på sitt eget vis💕
nouw.com/beccassida
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Jag tror att det är oundvikligt att inte känna sig lite ledsen när man är mitt i saknaden när andra får och ännu jobbigare i början. När det är ens egna högsta önskan. Men jag skulle aldrig önska någon att behöva bli barnlös och är glad för dom som kan få barn. Kram fina 💗
nouw.com/minresatumörmittliv
Beccassida
Beccassida,
Håller med dig💜
nouw.com/beccassida
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
jag kan inte ens föreställa mig er jobbiga väg fram till beskedet och därefter all bearbetning. Inte lämnar man sitt livs kärlek efter ett sådant brakes. Skillnad om ens partner inte vill ha barn och man själv har en stor önskan.
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Håller helt med dig ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Ulvelotta
Ulvelotta,
Åh jag lider med dig. Vi har ju bara ett barn, och vi kämpade länge för att få till ett syskon. Men nej, det ville inte, vi gjorde utredning men fick då höra att "somliga passar mer eller mindre bra ihop". Det var inget fel på någon av oss, bara svårt att få till det. Och jag fick ofta höra, när kommer 2an? Eller har ni varit ihop så länge och bara ett barn!! Min psykolog som jag gick hos i sthlm, hon hade själv valt att inte skaffa barn och det är något som väcker många tankar hos folk. Då är man liksom konstig om man inte vill ha barn alls. idag är jag glad att vi har ett barn och inte 3-4 stycken. Det har varit bekvämt och simon har fått allt, han är bortskämd men det får han ha varit. Min syrra har 4 grabbar, och jag beundrar henne men skulle inte vilja byta ändå. Fosterbarn eller liknande är inget som ni känt skulle vara något? många barn har det ju så himla daåligt med sina biologiska föräldrar.Kram på dig
nouw.com/ulvelotta
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack för att du delade med dig foster barn har varit något vi varit intresserade av men tyvärr kom sjukdom emellan. kram fina ❤️❤️❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Ulvelotta
Ulvelotta,
Kanske finns det någon möjlighet att ni som två vuxna kan vara stödpersoner åt något barn? Man behöver ju inte vara fosterförälder på heltid..Kram
nouw.com/ulvelotta
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Dom tankarna har vi också haft får se hur det blir framöver ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Som din fina tolkning av dagens fråga berör mig. Du tar oss läsare med in i ditt innersta och det är fint. Blir berörd på så många plan. Även ledsen över de kommentarer du och din älskade fick ta genom förfrågningar om att stanna. Den man älskar _älskar_ man. Det är ingen man lämnar bara så där. Tänkvärd text!
www.saramadeleine.se
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack fina att du tycker att min text berörde tar jag som en fin komplimang. Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Evaeliasson
Evaeliasson,
Så fint du delar med dig och jag kan inte föreställa mig er jobbiga resa ❤️ Älskar man någon så lämnar man väl inte varandra bara så där ❤️
nouw.com/evaeliasson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Håller med dig ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Ditten_datten
Ditten_datten,
Har i närmaste familjen varit med om detta.....10 år efter äldsta barnet fick de en liten kille och mycket pengwr har lagts ner på ivf. Allt detta pga läkarslsrv där de opererade bort fel äggstock då hon fått ett utomkbvedshavandeskap. du skriver så klokt..jag blir ledsen i mina ögon när medmänniskor som ni inte får möjligheten att få ynnesten att bli föräldrar men så glad att ni är tillsammans då ni verkligen svetsats ihop av detta och kärleken till varann.....Kärkeken vinner över det mesta T är inte samma man idag på grund av hans tumörer är så persnonlighetsförändrad men inte lämnar jag honom förvedat....kärleken till varann gror ju fortfarande....kram fina du
nouw.com/ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja så är det kram fina ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv