Både dåliga och bra besked idag hos läkaren

​Då är läkarbesöket​ ​avklarat för idag då och det blev en besvikelse då jag trots att det sagts innan att jag skulle få se tumören på röntgen bilden ej blev av. Jag hann bara få se dom nyaste som var tagna.

Jag måste säga att jag är lite kluven till besöket och det jag fick reda på men jag börjar med det som är positiva besked....

Mina postoperativa, alltså det som normalt blir efter en operation och som syns som en förtätning över operations området har nästan helt gått i regress. Det innebär att det nästan gått helt tillbaka men inte riktigt men det ser redan bättre ut än för två månader sedan.

Lungblåsorna har läkt ut och rest på sig igen jätte skönt eftersom det kan bli kroniska bestående skador ibland. Så man konstaterade att mina ökade lung besvär iform av rosslande och hosta, tung andning beror på att nu när mitt immunförsvar är sämre så har jag även blivit sämre i min astma vilket ibland är vanligt efter den här operationen som jag gjort att drabbas av. Så det blir att öka på min  inhalator till det dubbla per dag.

Jag har heller ingen vätska kvar i lungorna eller över operations området kvar.

Man kollade nu vid min senaste röntgen över både min buk, lymfkörtlar, hals och huvud och det finns inga tecken på svullna lymfkörtlar eller fler tumörer för tillfället.

Nu kommer det tråkiga och det som gör mig ledsen och ganska orolig......

Man hittade en månad efter min operation vid en röntgen en nu utbuktning på vänster sida om sternum som man inte visste riktigt vad det var det hette att den var av ” okänd genes ”

Den finns tyvärr kvar men har dock minskat en aning i storlek. Dom vet inte ännu vad det är så man kommer att hålla koll på den framöver. Känner så där för det.

Sen till det man kallade att det fanns ” rester ” kvar av under bröstbenet och uppe vid bröstbenet. Läkarna säger att man kan inte helt utesluta att det inte skulle kunna vara kvarvarande thymus vävnad och det är flera överläkare inom röntgen som bedömt bilderna.

Mitt besked från Uppsala var att dom bedyrade att man helt hade fått bort allt då det var som dom sa viktigt att få bort precis allt.

Där känns det ursäkta språket helt för jävligt om jag har thymus vävnads rester kvar. För det kan komma att innebära att om jag nu har thymus vävnad kvar så kan den vävnaden komma att börja växa igen och producera nya tumörer. Vilken jäkla mardröm !!!

​Jag vill inte heller behöva gå igenom en så här stor operation till. Och vem säger att det går lika bra nästa gång både med operationen och tumör prognos.

​Igentligen skulle jag nu ha fått vänta tolv månader på nästa kontroll röntgen men pga. den nuvarande situationen så blir den tidigare lagd så man kollar mig igen med en ny kontroll om sex månader.

​Räknade ut att man hamnar då i April månad nästa år lite komiskt då det var den månaden som allt upptäcktes att jag hade en tumör och att den vuxit rättså rejält.

​Det är mycket jag skall klara av att leva med av både det som har varit och av det som nu blivit igen. Väntan är hemsk.... men jag måste klara detta med och jag måste nu försöka att lägga det åt sidan så gott det går så jag kan leva under tiden.

​Detta gör att det tyvärr inte känns helt så positivt som jag hade önskat att det skulle göra. Jag hade önskat det där svaret istället att allt ser bra ut och thymus vävnaden är helt borta.

Men nu får jag istället leva med vetskapen om att jag i värsta fall har ” rester ” kvar som i allra värsta fall kan börja att förändras igen.

Önskar verkligen att läkarna kommer att ha fel och att inte mardrömmen kommer att upprepas.

Jag kanske dock är bättre rustad för det denna gång känslomässigt eller inte men jag vet i varje fall vad allt innebär och jag vet hur jag skall handskas med allt.

Men jag har verkligen inte orken för en omgång till inte någon stans.

Nu skall jag fokusera på att leva i nuet, andas, släppa stressen, och bara vara. Det andra tar jag sen.

Jag fick också en ny medicin för akut behov då jag ibland har en hemsk nerv smärta över operations området. Dock är det igen ett morfin preparat som effektivt tar bort nervmärta så jag är väldigt tveksam till att jag vill ta den men blir det anfall som är svårt stt stå ut med så kanske jag måste ändå men hoppas inte det.

Jag har ju en hel del smärta kvar över området som förhoppningsvis ska försvinna helt men sen har jag även känsel bortfall vilket jag förmodligen kommer att få dras med då den är kronisk.

Kroppen strejkar och är orkeslös och det togs lite prover idag men det kan också röra sig om som läkaren sa det endokrina som tar mycket stryk efter en sådan här operation och det tar tid att återställa den. Samt det stora trauma kroppen varit utsatt för det tar verkligen på allt i kroppen.

Jag kan ha en längre återhämtnings tid pga mina andra sjukdomar som jag har det lät mer troligt att det kan röra sig om flera månader till enligt läkaren.

Jag vet ju tyvärr att läget kan vara så.

Så måste nu fokusera på att ta hand om mig på ett bra sätt samt absolut inte utsätta mig för någon som helst stress för det klarar inte min kropp av i dagsläget.

Så det blir nu att ta en dag i taget och jag får lyssna ordentligt på vad min kropp verkligen orkar.Det blir nog ända chansen till att komma tillbaka till lite mer ork framöver.

Ha en fin kväll 💞Gillar