Avundsjuka

Jag har ju startat upp något nytt här på bloggen att jag ibland via ett ord skall skriva ner vad jag tycker och på så sätt så kommer ni mig lite närmre inpå och lär känna mig

Dagens ord är,

AVUNDSJUKA:

Varför finns det så många människor som är så avundsjuk?

Avundsjuka består oftast av en kombination av frambringade känslor av ilska, sorg och avsky.

En av de mest frustrerande och självförstörande känslorna som en människa kan ha är nog avundsjuka. Avundsjuka leder till stress och att du känner dig olycklig inombords och avundsjuka kan också få oss att bete oss på ett sätt som vi egentligen inte vill och som inte är okay.

Avundsjuka kan leda till så mycket ilska inombords att den kommer att sluka dig helt och hållet.

Alla har säkert upplevt avundsjuka men kanske inte på ett sjukligt sätt.

Utan som när man var liten och hade kompisar som fick och hade allt då kan ju en gnutta avundsjuka komma. Men det är ju skillnad att som barn ha lite avundsjuka än att som vuxen ha det.Hur kan då avundsjuka yttra sig:


- Du känner dig arg och frustrerad om en person i din närhet lyckas med något som du själv inte har kunnat åstakomma. Man har svårt att se hur du själv skulle ha kunnat gjort samma sak.

​- Att se någon runt omkring dig ha ett kärleksfullt förhållande gör dig illamående, du reagerar negativt på det.

- Du kan känna avsky, ilska mot någon som har nått en liten högre nivå i livet än du själv har, även om det är i yrkeslivet eller privat.

- Du blir irriterad på dom människor som klarar av att göra saker som du själv inte klarar. Och du fullkomligt avskyr om någon har mer pengar än vad du har.

- Du kan inte glädjas över din väns eventuella framgångar.

Dessa listor kan göras hur långa som helst men blir du verkligen lycklig av ett sådant beteende?Det bästa du kan göra för att inte hamna där är:

- Att sluta jämföra dig med andra

- Att sätta upp dina egna mål istället och fundera på hur du ska ta dig dit. Sluta att jämför dig med andra och titta inte på deras framgångar och döm inte ut din egna förmåga till att ta dig fram.

- Att någon annan lyckas och får en framgång så innebär det ju inte att din egna chans till liknande har blivit sämre. Tvärtom lär av andra och kanske så kan deras tips även hjälpa dig att hitta den optimala vägen framåt för just dig.

- Att glädjas åt andras framgångar ger dug energi medans att välja den andra bittra vägen tar energi.

- Tro på dig själv.

.

Jag tillhör dock dom som aldrig känt avundsjuka på detta sätt och jag tittar väldigt sällan på vad andra har, eller vad dom gör eller inte gör jag jämför mig inte med någon på det sättet.

Då det känns fel att göra det.

Jag känner också att om jag vill förändra något i mitt liv så ligger makten till detta hos mig själv att åstakomma.

Jag kan nästan känna mig ledsen över att så många människor ödslar så mycket tid på att vara avundsjuka på andra för egentligen så blir du bara mer och mer olycklig av det och bitter.

Och istället för att bygga bra broar emellan dig och andra varesig det är din egna släkt, kollega, granne osv så bränner du broarna istället.

För avundsjuka förstör så mycket.Och tänk så ofantligt mycket energi det måste ta.

Om någon lyckas med något eller om dom har något som inte jag har så känner jag bara en glädje över det. Jag är inte missunnsam.

Jag tycker att det är riktigt sjukt att vissa bara kan känna en glädje över andras misslyckande och allt detta bara för att inte själva känna sig misslyckade. Det är väldigt lågt enligt mig.

Jag har och är ännu ibland utsatt för det personligen.

Så mitt svar på detta inlägg är idag att jag ogillar skarpt avundsjuka och vad avundsjukan gör med både den som är det eller den som utsätts för det.

Lägg din energi på något vettigare istället.


Kram K

Gillar

Kommentarer