Att våga leva vidare....

Att alltid våga resa sig upp och leva vidare när något svårt har drabbat dig är inte alltid så lätt. Du känner dig rädd, du känner dig sårbar och man har tappat en bit av sig själv.

När jag drabbades av min hårdaste prövning hittills när jag fick beskedet om min tumör så var det som att hjärtat slog sitt sista slag , andningen stannade upp och tiden stod still.

Jag hade svårt att ta in allt om hände, svårt att förstå den stora operation som jag var tvungen att genomgå för att kunna leva vidare. Rädslan för att jag inte skulle komma och klara denna kamp. Livet spelades upp mitt framför mig, ångesten över dom jag kunde mista....

Jag var inte lika rädd för att dö men vilken ångst jag hade över tanken att det fanns dom som stod i min närhet som jag aldrig mer skulle få träffa den känslan var så mycket värre.

Vilken enorm berg och dalbana jag gick igenom.

Sjukvårdspersonal och terapeut har bekräftar att inte en ända tanke eller känsla jag hade var konstig. Inget av det jag gick igenom var onormalt i situationen jag befann mig i. Kroppen ställer in sig på ” katastrofläge ”sa dom.

Vilket jag igentligen förstod själv med.

Men ändå så fanns det någon i min närhet som ansåg att jag överdramatiserade allt, jag ville vara en dramaqueen. Det visade mig en heldel om vad den personen var för någon, empatilös och oförstående skulle jag säga.

En persons känslor är aldrig densamma hos alla , vi reagerar olika.

Jag försökte att peppa mig så gott det gick att allt inte skulle gå helt åt skogen men samtidigt så visste jag att det fanns stora risker med operationen som jag skulle göra man skulle operera mig över hjärtsäcken, tumören växte sedan in i lungor och upp emot sköldkörteln insåg dom när man väl hade öppnat upp mig och den växte nära stora kroppspulsådern.

Jag är inte dum och jag visste vilka risker det kan medföra.

Alla som får ett tumör besked går ju igenom ett svårt cancer besked och med dess ångest och oro som det medför.

Hur kan någon tycka att det inte är något man behöver oroa sig för eller något att reagera på... tänk positivt istället fick jag höra.

Jag kunde inte styra mina känslor eller reaktioner i den situationen jag befann mig i kroppen reagerar så starkt när man hamnar i en kris. Även om man inte har förmågan att förstå något sådant så behöver man inte ge sig på den som är drabbad.

Detta sårade mig så enormt mycket och detta kommer jag för alltid att bära med mig.

Samtidigt som jag befinner mig i denna dimma av rädslor, ångest , sömnlöshet, jag hade också svårt att äta. Så försöker jag hitta meningar i livet jag försöker att se ett litet ljus för att orka kämpa. Om jag inte hade gjort allt detta så hade jag aldrig rest mig upp när detta hände jag hade legat kvar i sängen.

Men istället så åkte vi ut dagligen i naturen och hämtade kraft, tog en picknick vid sjön, tog promenader i skogen och försökte så gott det gick att hämta krafter och ställa in sig metalt på allt som skulle komma.

Jag har genom livet varit med om så mycket saker som format mig till den jag idag är och visst jag har tvingats att vara stark många gånger så kanske blir man då ett hot för vissa.

Men jag tål inte hur mycket som helst jag heller , man kan såra mig också jag kanske inte visar det utåt däremot.

Jag skulle aldrig tala om för någon att dennes känslor eller upplevelser är överdriven. Det har ingen rätten att göra för man äger sina egna upplevelse.

Att göra så är bara iskallt och grymt. Om man finner en tillfredsställelse i att sparka på dom som redan ligger är bara extremt lågt.

Trots att det gör ont så vet jag vissa saker idag som att jag inte behöver lägga onödig energi på det som inte är bra för mig det är inte värt det.

Allt jag gick igenom har fått mig att inse väldigt mycket, livet är dyrbart och jag väljer idag att lägga min energin på dom som inte sårar mig. Jag lever livet som jag själv vill leva det inte som andra vill att jag ska leva. 

Det är du själv som skall vara nöjd med ditt liv. Njut av dom små guldkornen i livet och ta tillvara på allt det positiva. Vill jag vara öppen med det jag delar med mig av så är jag det för varför skall jag inte få vara mig själv.

Jag har idag fått en ny berlock på posten som kommer ifrån CStockholm ett litet hjärta med texten ” älskad ” på.

Jag älskar deras rostfria smycken med fina budskap. Så gå gärna in och titta på deras sida på länken nedan för dom har så mycket fint. Jag var tveksam till att bära smycket igen för min bröstkorg ser ju inte likadan ut idag som förr utan jag har ett långt ärr där.

Men jag ska bära detta halsband ändå med stolthet trots mitt ärr,det ärret är ju endel av mig och min historia och kamp en kamp som jag faktiskt också vann.

Ge aldrig upp livet utan se det som den gåva det faktiskt är 💗 det kan vara tufft ibland men det kan också vara helt underbart och trots det jag har bakom mig så måste jag våga leva vidare...

Vad som komma skall framöver vet vi ingenting om och lika bra är det.

Kram 💗


https://butik.csthlm.com/?gclid=EAIaIQobChMIi_2_lZjw4AIVCJSyCh08XQvDEAAYASAAEgJsvPD_BwE


Gillar