Att orka stå kvar stadigt på marken trots tunga dagar.

Jag har sedan jag skrev här sist haft enormt jobbiga stunder till och från.

Har mycket smärta och min egna teori är nog att svullnaderna i operations såret mm börjar gå ner och på så sätt är inte allt lika inbäddat som förut.

Man märker mer knäppande och rörelser i bröstkorgen, bröstbenet värker ibland så jag håller på och blir galen.

Ikväll var jag med om en svår smärta där varken min ordinarie medicin och akut medicin tog bort den värsta smärtan. Av en tio gradig VAS skala där man mäter smärta låg jag på en åtta och det är inget bra alls och det är då smärtan behöver brytas snabbt.

Imorgon ska jag ta kontakt med min läkare och prata om medicineringen får se om den behöver ändras och eventuellt göra en höjning av grund dosen av morfin.

Oftast håller jag modet uppe i allt jag går igenom men när dessa smärt genombrott kommer så tappar jag mig för en stund och könner mig väldigt lite man känner tyvärr att man ger upp lite. Det är jätte tufft.

Men ändå sen när smärtan minskar lite så kommer kämpar glöden tillbaka och det är tur det. Jag har mina fasta rutiner på dagarna dom består av viss vila och återhämtning men även övningar för att inte bröst ryggen skall stelna till helt samt andnings övningar. Och sen försöker man få in något roligt där emellan.

Jag måste säga att eftersom jag redan vara ute och tog promenader bara fem dagar efter min stora operation berömmer jag mig själv för.

Idag består mina promenader tillsammans  under dagen av som minst två kilometer men oftast kommer jag upp emot tre-fyra kilometer och detta ca två veckor efter operationen.

Det är jag tacksam för att jag klarar av och det gör mig starkare.

För övrigt så har vi  idag varit bort bjudna på god mat det var jätte skönt att bara få bli serverad efter allt vi varit med om.

Det uppskattade vi verkligen.

Dock är det väldigt svårt nu att veta vart gränsen går för hur mycket man orkar men jag försöker lyssna till kroppen. För när den säger ifrån så gör den och då är det bara att backa och vila.

Man får ta en timma och en dag i taget.....

Målet är ju ändå att en dag komma fram till mitt slutmål. Välmående, cancer fri, smärtfri och bara njuta av livet igen 🌺


Gillar

Kommentarer