Att leva i nuet...

Det är något som låter så bra och något alla borde göra men som många gånger är så svårt att göra... Leva i nuet.

Glömma morgondagen och bara vara här och nu.

Sedan jag fick min tumör har jag kämpat för att bli ännu bättre på att leva i nuet det känns som att det blev ännu viktigare nu.

Mina andra autoimmuna sjukdomar gör också att jag vill ta till vara på alla små saker som händer runt omkring mig och verkligen uppskatta dom. Vilket jag absolut gör.

Men jag känner att det är ännu viktigare nu men det kanske också beror på att man skakats om rättså rejält av det som hänt och ännu en gång blivit påmind om hur skört livet kan vara.

Man kan ena dagen leva här för att andra dagen vara borta.....

Just nu njuter jag av varje stund jag får med min make, varje liten utflykt vi tar, varje samtal vi har om livet. Det ger mig kraften att orka.

Jag njuter av fågelkvitter,, jag njuter av solstrålarnas värme mot min hud, allt vacker som fullkomligt blommat ut i naturen en blanding av en underbar grönska och en färgsprakande orgie av underbara blommor i olika färger.

Den här tiden på året är helt underbar.

Jag tror att det är just därför som jag också tyckte det var så jobbigt när mitt besked kom då jag älskar den här tiden på året.

Det är den här årstiden som jag brukar tanka ork och energi inför hösten och vintern. För att orka med den ökande smärta som kylan ger mig.

Därför är det så jobbigt att nu missa så mycket i sommar. Men jag försöker fokusera och tänka på alla andra somrar som jag förhoppnings vis kommer att få framöver.

Just nu är det viktigaste att få bort tumören som växer i mig. Den skall inte få nöjet att bo i min kropp och förstöra mer för att sen ev sprida sig.

För varje dag och vecka som går kryper det närmre och närmre det oundvikliga att min operationstid kommer att komma via posten snart och det kan vara vilken dag som helst..

Samtidigt som jag bara vill få operationen gjord så är jag också totalt livrädd för den. Men jag låter alla dessa känslor få finnas där då jag tror att det är ett måste just nu.

Ingen känsla är fel.... Alla måste få finnas..

Men som sagt att promenera ute i naturen och hämta in energin och andas in luften tillsammans med mannen jag älskar mest av allt är just nu det bästa jag kan göra.

För att fylla mig med styrka både psykiskt men också fysiskt vilket jag kommer att behöva ha i mängder.

Det mesta handlar just nu om att ta tillvara på allt och leva o nuet.... Det som kan vara så svårt så många gånger men som ändå nu i min situation blivit så mycket enklare.

Jag vill inte missa någon av dagarna jag har kvar nu innan operationen.

Jag försöker ta en sak åt gången njuta av den och sedan ta stormen av känslor när dom kommer.

Vem vet jag kanske efter denna resa kommer att vara ännu duktigare på att leva i nuet. Jag kommer att bära ett långt ärr över bröstkorgen och jag ska låta det ärret bli en påminnelse om allt detta.

Nuet-livet-gåvan 💞


Gillar