Att hitta sina knep för att orka ta sig igenom även dom tyngre dagarna.

Vaknade idag upp till en mindre bra dag eller det var väll snarare starten som inte är så kul.

Jag har en magkatarr från hell som bråkar med mig förmodligen så är min kropp så stressad av all denna utbredda smärta som jag har i kroppen och som just nu är lite extra jobbig.

Jag har så många gånger velat beskriva hur denna smärta känns men det är så svårt att sätta ord på smärta. Men den är molande, bultande, stickande, brännande,svidande, skärande ja allt på en gång. Det är som om någon skulle sitta där inne och slita och dra i min bindväv och muskler, dra tills dom brister och går sönder.

För det kan faktiskt kännas just så som att man går sönder. Ni vet känslan när ni har ett öppet sår och det råkar komma handsprit i såret så kan det kännas fast på insidan.

Jag fattar inte hur jag egentligen står ut med all denna dagliga smärta som jag har men vad har jag för val kunde jag få det att sluta så skulle jag omgående göra det. Kunde jag krypa ur min kropp och rymma så skulle det vara det första jag gör och så långt bort som jag bara kunde så inte smärtan kunde hitta mig igen.

Jag har svårt att sova några längre stunder just nu och jag får knappt ihop fem timmar per natt men får väll vara nöjd med det. Jag är ständigt mörk under ögonen och så himla trött hela tiden vilket i och för sig inte är konstigt. Det här är min vardag.

Vissa dagar så gör det så ont ( vilket kanske var ett passande ord i sammanhanget ) i själen och jag kan känna mig riktigt ledsen över att allt detta har drabbat mig. Det kan vara tungt att orka.

Det är dessa tunga dagar som man får försöka att hitta något som man verkligen gillar att göra och som inte är så ansträngande. Men som ändå kan ge mig lite lite energi istället för att ta.

Ett ställe som ger mig energi är naturen.

Vattnet, skogen, blommorna, träden ja allt detta ger mig energi och att få se allt det vackra som vi har runt omkring oss kämpades.

För naturen kämpar med på hösten så förlorar den kampen för en stund löven faller och träden står där nakna kvar men sen på våren så visar den sin kraft igen.

Träd, buskar, blommor knoppas igen och kämpar för att kunna slå ut i full blom har ni tänk på det någongång hur mycket faktist naturen kämpar.

Det ger mig med en energi och kämpar glöd.

Att komma ut i naturen ger mig ro, lugn och energi och man kan trots det jobbiga känna en glädje ända in i själen.

Något annat som man kan göra för sin egna skull är att dra en varm skön filt över sin frusna och värkande kropp, koka en god kopp te, kanske se något bra på tv för vissa dagar fast solen skiner utanför fönstret så vinner sjukdomen och det är ett faktum att vila är det enda jag orkar.

Kanske unna sig ett varmt härligt bad med lite lukta gott i, eller varför inte göra en skön ansiktsmask där man får skämma bort sig lite även om livet är tufft men man kan ändå unna sig lite extra vardags lyx.

Man blir som en liten expert på att lära sig att lyfta sig själv så att man orkar med sin vardag.

Att sen ha en förstående omgivning och en förstående sambo/make är väldigt viktigt men inte alltid helt lätt då det inte syns på utsidan. Men jag har haft tur min make är lyhörd och försöker alltid att hjälpa mig på bästa sätt.

Idag så skiner solen från en klarblå himmel och det skall bli upp emot tjugo grader varmt jag skall vila och bara vara så idag blir solstolen min bästa vän har jag tur så får jag även sova en liten stund till fågelkvitter det skulle jag behöva.

Jag längtar ännu efter att få inhandla ute blommor men än så länge så har vi så kalla nätter så jag törs inte chansa.

Det är redan torsdag idag och snart är helgen här igen det går så himla fort.

Vi har inte så mycket planerat inför denna helg men vi ska bort på lördag och fira en födelsedag och sen på kvällen så blir det mello mys det blir spännande att se hur det går för Sverige.

Hoppas att eran torsdag har börjat bättre än vad min gjort och ni får ha en fin dag 💕

Kram

Gillar