Att få ha glädjen att sjunga

Jag har inte berättat här att jag under sexan i skolan och upp hela högstadiet började att sjunga.

Jag gick med i musikskolan i min hemkommun tillsammans med en kompis och vi åkte bussen in till stan två dagar i vecka och jag älskade verkligen dessa sångtimmar.

Vi var en liten grupp som sjöng tillsammans och ibland så uppträdde vi för publik.

Jag minns en gång när jag kom till sånglektionen och ingen annan än jag var där så jag fick träna själv den dagen tillsammans med sångläraren. Hon testade mina gränser och insåg att jag kunde gå väldigt högt upp i tonerna vilket hon var imponerad av.

Så det kom sen att bli fler och roliga sånglektioner..

Tyvärr så fortsatte jag inte att sjunga efter högstadiet eller jo kanske för mig själv då men inte i kör eller liknande men det var något som jag ofta tänkte på att jag ville göra.

Men livet kom emellan pluggandet tog mycket tid och sen kom arbetslivet uppe på det.

Efter att jag sen blev så infektionskänslig och ständigt drog på mig nya luftvägsinfektioner så förändrades min förmåga till att kunna sjunga. Om jag sjöng så slog mina stämband knut på sig och det smärtade något enormt och läkaren kunde se att dom var inflammerade.

Vila blev alltid domen.

Detta gjorde att det blev svårt att sjunga och jag lade då min dröm på hyllan tyvärr. Jag hade tänkt att höra av mig till kyrkan om att få vara med i någon kör där jag bodde i stan men jag förstod att det inte skulle fungera.

Och jag åt ofta kortison kurer för mina problem och kortison sätter sig också på rösten till slut.

Jag har sen genom åren när jag har varit själv här hemma provat att värma upp rösten och sjunga lite grann eller passat på om jag har varit i kyrkan som till julen men det slutar alltid på samma sätt det blir som knivskär över stämbanden.

Det är faktiskt en sorg som jag har, för att få sjunga är som världens lycko piller för kroppen och det får en att må så bra och det är ju bevisat.

Jag fick en gång ett tips av min vän Gabriel Forss ni vet körledaren. Om ett ställe i Stockholm där han hade fått hjälp och kanske så borde jag ha tagit mig en resa dit.

Men det har inte blivit av.

För att åter igen kunna få möjligheten att sjunga det vore en dröm.

Vem vet en dag kanske den blir sann.

Kram

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tyvärr kan jag inte sjunga 😢
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
I kör kan alla vara med oavsett sångröst det är det som är så härligt 🥰
nouw.com/minresatumörmittliv
Beklagar verkligen att det blev så där med din sång 😟. Jag började sjunga på mellanstadiet i kör fullkomligt älskade saken, men avundsjuka tjejer tog slut på min känsla för just det där med sången. Kan sakna det än idag.
www.saramadeleine.se
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Vad tråkigt 😢
Tyvärr så påverkar ju sådana händelser oss ofta väldigt negativt ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv