Äntligen ett väldigt positivt besked från röntgen och av onkologerna.

Idag efter en mycket lång väntan så kom äntligen mitt besked, ett besked som jag knappt har vågat tänka på men som jag ändå någonstans där långt inom mig har önskat mest av allt.

Att mardrömmen äntligen ska vara över.....

Jag är fri jag har ingen som helst tumör rest kvar längre.

Kroppen har tagit hand om den lilla rest som jag hade kvar och som sågs på röntgen redan hösten 2017 och som sen även fanns kvar på röntgen tagen i april 2018 men den hade dock minskat i storlek då.

Tumör resten har nu tillbaka bildat sig istället för att gå åt andra hållet och börja växa på nytt igen. Om det är vanligt att den händer vet jag inte.

Men skönt att något fungerar i kroppen som det ska men det är jätte svårt att ta in. Det måste nog sjunka in.

Det är ändå ett helt år nu som gått sedan dom sa att det fanns en tumör rest kvar bakom brösbenet. Och det är en enorm press att leva med.

Jag känner nu en sådan glädje över beskedet och när jag stod där i duschen idag så vällde känslorna över på mig och tårarna bara rann nerför mina kinder.

Tårar av en stor lättnad, tårar över att jag vunnit denna kamp för den här gången det står 1-0 till mig.


Jag var rädd att det skulle vara svårt att lita på ett sådant här besked om det någon gång skulle komma.

Men efter att ha läst min journal och sett att hela tre olika onkologer på akademiska samt en dosent och expert på tymom har granskat mina senaste bilder väldigt noga så känner jag en stor trygghet.

Det blir lättare nu att blicka framåt utan alla dessa kontrollröntgen undersökningar var 6 månad som är både påfrestande och som en ständig påminnelse om allt man varit med om.

Nu kan man äntligen börja att bearbeta allt på allvar utan att ens behöva tänka tanken att jag kanske måste genomgå detta en gång till.

Visst garantier har man aldrig men om jag skulle drabbas igen så tar man det då jag tänker inte gå omkring och vara rädd över att det kan hända mig igen.

Jag har ju nu visat prov på vad jag verkligen kan klara av att ta mig igenom om det skulle behövas igen och det är en stor styrka att bära med sig.

Nu ska jag bara njuta av livet Och leva i nuet ❤️

Carpe diem

Gillar

Kommentarer