Andra advent och julstämningen börjar så smått att komma.

Andra advent är redan här och jag pendlar i någon slags konstig känsla mellan jul känsla och inte julkänsla. Men julkänslan börjar komma mer och mer.

Kanske så spelar det milda väret lite roll eller så har jag bara haft det för mycket en längre tid. Jag lever med väldigt mycket smärtor nu. Och utmattningen finns där och ger sig till känna igen jag har lite svårare än normalt att varva ner och minnet sviktar.

Jag vet att det är kroppens sätt att ge mig lite varnings singnaler. Och jag har idag faktiskt lyckats vila mig igenom hela dagen och bara varit.

Maken och jag har idag sett den svenska filmen ” Vilken jävla cirkus ” till lite glögg, lussekatt och levande ljus det är livs kvalite.

Jag har också skrivit lite julkort och ja jag vet att jag är lite från stenåldern men är det ändå inte något alldeles speciellt att få ett fint julkort som någon faktiskt har tagit sig tid att skriva till just dig. Jag tycker nog ändå det i bakrunden så spelades olika fina julsånger allt för att få upp stämningen.

Så jag kommer nog att fortsätta att skicka julkort ett tag till.

För övrigt så börjar hemmet vara pyntat och klart nu vi är inte så hysteriska med pyntet längre som vi var förr.

Det var väll en si sä där minst fyra större kartonger med tomtar som skulle upp och jag ljuger nog inte om dom var över tvåhundra stycken.

Inte konstigt att man var trött på dom innan man hade passerat Nyår men samma sak varje år ändå.

Nu blir det mest lite större tyg tomtar som kommer fram och det röda är nästan helt borta färgerna går mer åt vitt, grått och lite beiget.

Just nu så känns dom färgerna lite mindre stressande och mer lugnande.

Är det något inredningsmärke som jag verkligen gillar så är det Miljögårdens lantliga saker där finns mycket fint att hitta om man gillar den stilen.

Jag skall faktiskt satsa mycket på vila nu så att man inte står där till jul och fullkomligt stupar för det hade inte varit så kul.

Där emellan så ska vi få köttbullarna klara och någon sort kakor. Sen bromsar jag nog vid det man behöver inte ha precis allt även om det är både gott och roligt att göra.

Men orken ska finnas med och det är ju just där det ” skiter ” sig lite för mig så lagom är bäst.

Skönt att julklapparna är färdiga sedan länge för idag skulle jag alldrig stoppa för att trängas i dessa köer som blir i affärerna och i sista minuten.

Visst jag har alltid varit ute i tid men förr så kunde jag köpa någon enstaka in i december månad åtminstonde.

Skillnad är med maken haha det var standard att han alltid  var tvungen iväg på eftermiddagen innan julaftonen fast vi igentligen hade massor att dona med för vi skulle ha gäster på julaftonen eller när man igentligen bara ville sätta sig ner och ta det lugnt och njuta lite av att allt var klart då irrade han runt i stan för att köpa julklappar.

Det har faktiskt hänt någon julafton också att han gett sig iväg till stan haha där är vi väldigt olika dock. Men han har blivit klokare med åren angående det där 😉

Nu så ska jag faktiskt ta en skön söndags kväll och njuta av allt pynt och granarna som lyser så fint.

För snart är ju en ny vecka här igen...

Ha en fortsatt fin söndags kväll ❤️

Gillar