Andra advent

Imorse när jag vaknade så var det ganska mörkt inne så jag tog på mig min morgonrock och tassade upp och tände min lilla gran i vardagsrummet för maken sov ännu och jag ville inte väcka honom.

Utanför fönstret så faller det snöflingor och även om det är blötsnö som kommer så har det bildat lite vitt på hustaken.

Tänk vilken mysig morgon att vakna upp till, det andra ljuset som ska tändas och så lite snö på det jag känner en stor tacksamhet över det.

Jag är också så enormt tacksam över att jag fick stanna här på jorden ett tag till och den påminnelsen kommer då och då över mig igen och det påminner verkligen om vad jag har varit med om med hela min tumör resa.

Och när jag sitter här uppkrupen i soffan med filten över mig så slås jag också av att det redan är andra advent och det innebär att det endast är sexton dagar kvar till julaftonen tänk vad fort det går.

Dagarna och veckorna bara rullar på i vanlig ordning och jag har ju ännu lite julstök kvar som behöver göras men jag måste också välja mina dagar väl så att jag har lite ork för det.

Jag stannar bara upp och njuter av stunden lite här för mig själv för jag älskar verkligen den här tiden och det allra bästa kommer när den stora dagen julaftonen är över och när man kan börja att ta dagarna precis som dom kommer.

Man kan sitta uppe länge på kvällarna och kanske se en film, spela spel, samtala, ta en sovmorgon och gå lite extra länge i morgonrocken på dagen, ta en promenad och sen värma sig med en glögg när man kommit hem.

Att stanna upp och bara njuta och ta allt som det kommer är så viktigt.

Men jag vill också att vi ska komma ihåg dom barn där en julklapp inte är en självklarhet, och alla dom utsatta i vårat samhället som faktiskt finns där och där kan vi alla kan vara med och hjälpa till.
Kanske så finns det någon bra insamling av julklappar till barn, kanske så kan du skänka lite pengar till kyrkans verksamhet eller stadsmissionen som jag bla ger en slant varje jul.

Jag tycker att det är viktigt i all vår iver över att få fira våran perfekta jul att inte glömma bort dom som inte har den möjligheten.

Att ha hjärtat på rätta stället och att kunna ge till andra det ger så mycket tillbaka och samtidigt ger du någon annan lite kärlek vilket alla behöver kunna få.

Det tycker jag är så viktigt att komma ihåg.

Jag önskar er alla en fin advent.
Stor Kram
🌟

Gillar