Adventsmys ,fika, bio, och bakning av lussekatter.

Ännu en helg har passerar förbi i en rasande fart. Fredagen blev lugn och skön med lite vila, god mat och sen idol.

På lördagen så kände både maken och jag att det fanns en längtan till Eriksbergs slottscafe som höll öppet.

Så vi åkte dit för en mys fika det är en sådan härligt och skönt lugn där att bara få sitta i lugn och ro till skenet av stearinljusen med en fika och bara prata lite det känns som kvalite.

Jag älskar inredningen den är precis i min stil och lantlig.

Det slog mig nyss att det bara är knappt tre veckor kvar till jul det går så himla fort nu så man är väll snart där.

På söndagen så blev det en mysdag med fasters ❤️

Vi gick på bio och såg Grinchen den kan jag rekommendera och den gav ändå lite mysig julkänsla. Efteråt så blev det att äta lite mat samt ta en promenad över stan.

Dessa stunder med min brorsdotter betyder så otroligt mycker för mig och oss.

Man suger bara åt sig den härliga känslan av kvalite. Att få göra något mysigt ihop det lever man länge på och hon är en sådan himla go tjej med ett stort hjärta.

På måndagen sen så fanns det bara en sak som jag borde ha gjort och det var att ha en vilodag för jag vaknade och kände mig helt slut. Men istället så gick jag upp och tände vår gran i rummet satte på julmusik och så fick jag ett ryck och fixade ihop två saffrans degar i bara nattlinnet 😊.

Lussekatterna blev bra och nu är frysen fylld med dom. Av allt man kan baka till jul så tycker jag ändå att lussekatter är det godaste.

Jag skall väll framöver även lyckas få ihop lite julkakor.

Men idag så har jag bara tagit mig till soffan än för nu blir det till att vila för musklerna bara värker så det känns att man lever idag.

Vädret är grått och tråkigt och igår så fullkomligt vräkte regnet ner. Så här långt fram så skulle jag ju mycket hellre ha haft snö som faller och bildade det där fina vita täcket på marken.

Det är lite svårt att få den riktiga känslan när det är så här grönt och varmt ute men kylan skulle visst komma tillbaka igen.

Är det inte en speciell tid nu när man är ute och går i mörkret och ser alla stjärnor och ljusstakar som glimmar i fönstrena det lyser verkligen upp den grå och mörka tiden som är nu.

Jag älskar den här tiden 🌟

Men man förstår att det också kan vara en jobbig tid för många människor som på ett eller annat sätt har det svårt eller är ensamma.

Jag brukar varje år inför jul skänka lite pengar till olika ställen och även till en orginisation i Stockholm för hemlösa. Så att fler kan få komma och äta julmat.

Jag är sjukpensionär och har ingen tung plånbok men jag tror att vi alla kan hjälpa till på ett eller annat sätt ändå.

Oavsett summan man kan skänka så är det ju faktiskt så att allt kan göra skillnad.

Så mitt i julstressen,inhandlingar av julklappar, mat osv glöm inte bort dom som verkligen behöver hjälpen utan dela med dig i den skala som du själv kan.

Är inte det ändå det finaste som vi kan göra ❤️Gillar