Verkligheten har nu krupit lite närmre inpå mig.

Hela resan upp till Uppsala i måndags var lite overklig för mig eller ja i varjefall anledningen till att jag ska dit.

Tänk att jag har ändå snart precis på dagen levt med mitt besked om att jag bär på en cancer tumör som sitter bakom mitt bröstben och ändå känns det så overkligt fortfarande.

Kanske beror det på att man har lämnats med beskedet bara per telefon och att det sen bara har varit en enda lång väntan på att allt skall gå vidare till nästa sjukhus och att beslut skall tas för att sen ytligare fler beslut skall tas återigen.

Där kommer jag som patient lite ikläm ingen tänker på mitt besked som jag nyss fick höra och om vad jag känner innerst inne av det eller ens frågar om man behöver någon att prata med.

Man känner sig ganska ensam och liten.

Men nu idag har jag varit på Akademiska sjukhuset i varjefall på preoperativmottagning.

Allt gick i en väldans fart jag träffade thoraxkirurger, narkosläkare, sjukgymnaster och två sköterskor. Man får en himlans massa information om avdelning, förberedelser inför operations dagen och efter. Läkarna förbereder operationen och smärtlindringen på bästa sätt inviduellt för just mig.

Jag fick en väldigt bra uppfattning av avdelningen.

Tänk om drygt en vecka så är det dags....

Jag har haft en bra känsla hela dagen och känt mig stark men en gnutta av oros nerven spökar nu igen och jag har en viss klump i magen. Det kommer nog att vara så till och från.

Men jag hoppas att det lägger sig för annars så kommer jag att kontakta avdelningen för lite lugnande. Hjälp finns och det är dumt att inte ta den.

Så allt är i rullning nu då preliminärt operations datum är satt och det skall bara dubbel kollas på tisdag för att veta om vi skall börja åka mot Uppsala igen.

Jag skall bara försöka ta hand om mig nu fram tills det är dags.

Det blir att ta en dag i taget, en timma i taget, en minut i taget och att inte glömma att andas jag vet att jag brukar skriva så och har gjort det förr.

Men det är ungefär så jag hittills ha orkat överleva den här resan.

Fick en jätte fin blomma som stod på trappen tills jag kom hem idag och oj så glad jag blev och det värmde verkligen mitt hjärta.Tack fina vän 💗
Var rädda om er 💞

#fuckcancer

Gillar