Jag ljuger mycket i min vardag. Jag ljuger för mig själv, för mina vänner, för min familj, för främlingarna på bussen. Jag ursäktar mig för handlingar som jag egentligen inte behöver ursäkta mig för. Som frukost till exempel. Jag hoppar väldigt ofta över frukost. Om jag pratar med min familj under den dagen ljuger jag och säger att jag åt frukost. Jag säger oftast "vad" jag åt till frukost också. Vid de ovanliga tillfällena jag äter frukost blir det tvärtom. Om jag är i skolan och vid lunchtid börjar bli hungrig, och säger det högt brukar jag ofta tillägga att jag inte åt frukost på morgonen. Som om jag på något sätt inte får visa mig hungrig inför mina klasskompisar, som om det på något vis är konstigt att kräva tre måltider per dag.

Även här ljuger jag. Det var ett tag sedan jag skrev vad jag ätit under dagen. Det är inte för att jag inte håller koll. Jag vet vad jag äter, jag har allt nedskrivet som en tortyr liknande påminnelse om att jag faktiskt stoppar i mig mat. Exempelvis var det här inlägget egentligen menat att berätta vad jag ätit idag, men jag suddade ut det. För jag vet att när jag har sådan här dagar som en jag haft idag, där man bara inte kan sluta äta, jag vet att det är fel. Jag vet att det inte är normalt, gränsar nästan till sjukt. Eller egentligen, själva ätandet är nog inte sjukt, men känslorna efter. Attacken av skuldkänslor. Det är pinsamt rent utav. För ska jag vara ärlig så förlorar jag just nu.

Sammanfattningsvis; jag ljuger. Ofta och skamlöst. Jag är så livrädd att erkänna min kamp. Jag vet att jag skriver ut det så här, men jag har som sagt inte sagt vad jag ätit idag, eller hur jag tränat de senaste veckorna, eller hur många kilon jag gått ned/upp. Jag kan i text erkänna att jag kämpar, att det är svårt, att jag förlorar. Men jag backar vid tanken att ni kommer döma mig, ni okända människor som inte ens vet vem jag är. Och egentligen borde jag skriva allt här, tar jag med det ena kan jag ta med det andra. Så på så sätt känner jag att jag ljuger här För om jag inte ens kan förmå mig själv att skriva vad jag ätit under dagen, ljuger jag egentligen inte bara för mig själv?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej 

Jag är en dålig bloggerska. Jag skriver alltför sällan. Fast samtidigt så var aldrig min plan att ha en blogg. Det här är mer min personliga dagbok, bara att den är offentlig. Knäppt va?

Jag har varit ytterst självgod när jag startade det här. Jag tänkte att när jag lyckades kunde jag hjälpa andra i min situation, när jag var smal kunde jag inspirera andra hjälplösa människor. 

Men när jag lyckas, vad leder det till egentligen? Vad betyder det att jag lyckas med det här? Hur många kilo ska definiera min framgång? Vad jag har insett är att jag aldrig kommer lyckas i min kamp om vikten. Inte egentligen. 

Nu kan vissa av er tänka, "men, va lat hon är, det är ju bara att sluta äta godis och gå och träna!". Och ni har helt rätt. Och det kommer jag göra. Jag kommer förlora alla kilo av fett som talar om för mig att jag är tjock, fet, överviktig. Men min kamp kommer inte sluta där. Nya vanor, absolut, men inte nya tankar. 

Jag kommer aldrig vara nöjd, vare sig jag vägen 140 eller 40 kg. Jag kommer aldrig vara tillfreds, till ro. Inte om jag fortsätter låta tankarna i huvudet dominera mig. Och jag börjar undra om jag inte måste jobba med det nu, om inte det egentligen ska vara prioriteringen; min psykiska hälsa?

Jag ska lyckas, men framför allt ska jag bli bättre. 

Likes

Comments

Som titeln säger har det varit en lång dag. Jag har haft föreläsningar och sedan en 4 timmars laboration. Och sen hem direkt för att plugga! *PUST* Tempot tar aldrig slut verkar det som. Snart dags att sova så måste verklige börja varva ner nu.

Jag har inte ätit så bra idag tror jag. Har haft väldigt ont i magen hela dagen så har inte riktigt känt för att äta. Ett kokt ägg fick bli frukost med en kopp kaffe med lite mjölk. Till lunch blev det tonfisksallad och sen under rasten på laborationen åt jag ett äpple. Sedan har jag inte ätit något mer idag. Jag är inte hungrig på något sätt jag har bara ont i magen :(

Men hoppas att det här är borta i morgon. Jag har en kort dag så tänkte passa på att få in träning där efter. Fast ska nog plugga innan träningen för känner att jag behöver sitta lite i biblioteket. Sitter jag bara hemma och pluggar är jag inte så fokuserad och det tar mycket längre tid än det borde kanske. Om jag sitter där i 2-3 timmar slutar jag ändå ganska tidigt. Låter som en plan! 

Likes

Comments

Hej! 
Måndag innebär fullspäckat schema! I alla fall den här måndagen. Efter skolan var det lite skrivning på labbrapport, träning, tvättning och mer plugg som gällde. Nu ska jag snart stoppa in sista maskinen och sen får det räcka med måsten idag. Då är det bara dags att gå ner i varv i någon timme innan sängen. Börjar så tidigt i morgon och slutar så sent så blir en tidig kväll! 

I och med att det blir en sådan sen dag i skolan i morgon så tänkte jag inte träna i morgon, men på onsdag så kör vi igen! 

Likes

Comments

​Hej!

Jag har varit hemma hos föräldrarna över helgen, för att fira min lillsyrra. Alltid lika mysigt att vara hemma med familjen. Men det är så konstigt ibland, för jag säger hem år mitt barnhem här i Stockholm, men jag säger även hem åt mitt korridors rum i Linköping. Så det blir lite knasigt ibland, känslomässigt kanske. 

Jag har inte dragit till gymmet under helgen, men jag har varit ute med vår hund. Idag var det tre kilometer, igår vet jag inte riktigt. 

Min buss till stationen går snart, så borde packa ihop mig. 

Skriver i morgon!

Likes

Comments

​Inte vad som gäller min nya livsstil, utan snarare vad som gäller mitt bloggande. Jag har inte skrivit något på en vecka! Fy, på mig! 

Jag har ätit helt okej tycker jag ändå. Jag var ute i lördags så söndagens mat var inte det nyttigaste jag ätit. Men lite fusk kan jag väl tillåta mig själv. 

På grund av utgången förstördes min träningsrutin, Jag tränade inte i helgen någonting och på grund av skolarbete bland annat så kom jag inte i gång igen förrän idag. Jag är ledig idag och drog till gymmet så fort jag vaknade. Efter det har jag främst pluggat. Till frukost ´/lunch blev det en tonfisksallad. MUMS!

Likes

Comments

​Hej! 

Som titeln säger är jag väldigt rastlös. Och vad brukar jag gör när jag är rastlös. ÄTA! Fast nu, när jag har mitt nya liv, (hahahah, det låter så töntigt) så kan jag inte bara äta så fort jag har tråkigt. Så jag ska sätta på en bra film och bara mysa i min onepiece framför den. Visst låter det som en bra idé. Med en fylld vattenflaska så att jag inte äter. 

Likes

Comments

Jag mår väldigt bra idag. Faktiskt så har jag mått väldigt bra ett par dagar nu. Jag har mer energi än jag brukar, inte lika segstartad på morgonen. Jag har till och med så mycket energi att jag har svårt att somna (vilket inte är bra). Träningen är dessutom kul. Jag - som hatar att svettas, som alltid tyckt konditionsträning varit så enformigt och tråkigt - tycker faktiskt det är kul att gå till gymmet! Jag har bra koll på vad jag äter, undviker den stora påsen med lösgodis som förut var ett måste i veckoshoppingen. Jag ser till att inte köpa saker jag vet är dåliga för mig. 

Men jag är fortfarande vaksam, lite försiktig. För under mina år som, ja, vi kan nästan säga jojo-bantare har jag perioder jag är jätteduktig och jag mår precis som jag mår nu. Och sen blir det plötsligt tråkigt, jobbigt, omöjligt. 

Och varför är det omöjligt? Oftast för att jag tar ut för mycket i förväg, jag förväntar mig ett snabbt resultat (eller i alla fall något resultat) på 1 vecka. Men det är sällan man får det. Det tar tid. Jag vet det. Jag debatterade förut lite med mig själv, om jag skulle träna i morgon också. Det skulle alltså då bli tre dagar i rad eftersom jag ska träna på fredag. Och kanske är det lite mycket så här i början. För jag  känner mig själv, jag vet hur jag tänker. Om jag då är trött på fredag, vilket jag troligen är kommer jag säkert bara "fuck it, jag orkar inte mer". Då har jag helt plötsligt förstört allt! Så därför sa jag nog inte träna i morgon, utan njuta av vilodagen och istället köra järnet på fredag! ;) 

Likes

Comments

Sååå, jag har inte skrivit något idag än och klockan är alldeles strax 3. Förlåt, men jag har varit helt inne i mitt pluggande.

Jag vaknade klockan 9 i morse och när jag insåg att jag inte skulle somna om drog jag på mig träningskläderna och drog till gymmet. Där körde jag i ungefär en timme och en kvart. Cykel och löpband, samt lite övningar på matta + stretch. Kändes väldigt bra och hade mycket energi trots att jag inte ätit något än. Men efteråt var jag så hungrig att jag faktiskt tog bussen hem. Till frukost åt jag två rågmackor med liiite jordnötssmör (typ 10 gram totalt) på och ett äpple. Jag har inte ätit någon lunch eftersom jag bara suttit och pluggat, men tror jag ska slänga i mig en risifrutti innan jag ska iväg på ett möte om ungefär en timme. Till middag har jag fläskkotlett med en stor sallad och bearnaise. Mums! 

Jag har lite kvar att plugga så jag ska nog sluta nu! Men jag skriver troligen någonting sen när jag kommer hem från mötet.   

Likes

Comments

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva idag tror jag. Jag har ätit ganska bra, tycker jag. Keso med jordgubbar till frukost, risifrutti och ett äpple till lunch och ca 3 dl kycklingsoppa till middag.

Jag har pluggat i ungefär 2 timmar nu. Känner att jag kan lyxa till det med lite jordgubbar.

Känner inte riktigt för att skriva någonting mer. I morgon är jag ledig så ska nog träna runt 12-tiden. Brukar inte vara så mycket folk där då och man kan bara köra!


Likes

Comments