Äggskal av gips

Påskpyssel

Jag gjorde äggskal av gips häromdagen och det tog några ballonger innan jag lyckades så jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde (när jag lyckades) om någon annan också är sugen på att göra gipsskal.

Här ser ni försök nummer 2 & 3. Första försöket blev bara en botten.

Det blev fjärde gången gillt och resultatet ser ni här.

För att göra äggskal av gips behöver du:

Gips
Vatten
Ballong
Påsklämma
Skål att blanda gipset i
Något att röra om med

1. Blås upp ballongen och låt den vara uppblåst ett litet tag, sätt en påsklämma så slipper du hålla i den.

2 .Blanda till gipset. (Jag är osäker på hur mycket som gick åt men kanske 1 dl gips + 1 dl vatten)

3. Nu är det dags att hälla gipset i ballongen så släpp ut luften. Mitt misstag som jag gjorde först var att hålla ballongen i luften när jag skulle hälla i gipset och ni vet hur det blir när man lyfter armarna upp i luften (sträcker på sig), man blir smalare och precis så blev det med ballongen också så mindre gips fick plats. Mitt tips är därför att hålla ballongen mot ett underlag när du häller i gipset så att mer gips får plats. Fyll ballongen så mycket det går och blås sedan i luft.

4. Snurra ballongen så att gipset formas som ett äggskal. Detta gör du tills gipset börjar stelna, hur lång tid det tar beror på hur tjockt du blandat gipset. När gipset börjat stelna sätter du ner ballongen så att en botten bildas.

5. Vänta. Jag lät min torka under natten så att gipset verkligen hann torka ordentligt innan jag stack hål på ballongen. Klart

Fyll ballongen med någonting dekorativt som en blomma eller varför inte ha den som godisskål. Annars går det måla insidan i en fin färg.

Lycka till!

#minpyssligasida #pyssel #påskpyssel #äggskal #gips #diy

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229