Igår söndag hade jag en liten mellan dag, hade jobbat ett dygn och skulle tillbaka till jobbet idag måndag igen för ytligare ett dygn! Så igår söndag blev det en mellan dag, en dag där jag inte hinner göra så mycket mer än att vara hemma kanske och fixa lite, eller träna med hunden. Men igår kände jag verkligen bara för att har lite egen tid en stund och andas lite frisk luft och bästa stället att göra det på är i Moatånga! Det ligger 1 mil ifrån Ullared rakt in i skogen, mellan Källsjö och Karl-Gustav om det ger en mer förståelse haha!
Där ligger farmor och farfars hus, dessvärre nu tomt, då farfar gick bort 28 augusti 2015 och farmor strax därefter flyttade därifrån. Men huset står kvar och vi underhåller det i den mån det går!

Hade en liten hum om att det förmodligen fortfarande fanns snö kvar där, så packade in Alice (min hund, mer om henne sen) i bilen och körde dit!
Mycket riktigt så var det ca 20 cm snö där fortfarande, ingen var lyckligare än Alice som ÄLSKAR SNÖ, hon blir hel tokig runt snö! Nu var det lite extra speciellt med då hon har vilat i 3 veckor för att hon var halt på ena benet, så hon hade ju energi så det räckte och blev över om man säger så!
Tänkte att det bästa var att släppa henne lös så långt i från en bil som möjligt och där det finns snö som är super mjukt att springa på så det var liksom väldigt passande att åka till Moatånga även för henne del!
Och för er som även följer min instagram vet att hon var helt överlycklig över all denna snö! Har massa filmer där på när hon busar runt och bara lever livet, precis så som en hund ska göra!
Jag bara älskar när hon får springa och göra precis som hon vill! När jag ser att hon är den lyckligaste hunden på jorden, då blir även jag oerhört lycklig! Hon är också världens lydigaste hund när hon är lös på det viset det är som att hon tänker "att om jag får springa så här fritt så kan jag absolut gå med på att lyssna på dig matte!" (inte lika lydig i koppel haha, vi tränar vidare på det).

Tillbaka till farmor och farfars hus nu då som faktiskt var självaste anledningen till detta inlägg! Det är i alla fall min fristad, det är dit jag åker när jag vill andas, när jag vill varva ner, släppa alla tankarna på saker som bekymrar en, bara vara ett med livet för en stund! Kanske låter klyschigt för många av er men det är verkligen den lugnaste platsen som existerar för mig!

Här har ni lite bilder på fristaden! Dem är tagna för ganska längesen men det ser likadant ut idag där som det gjorde för några årsen ;)

Här är min tok till hund då! Alice en blandras på snart 7 månader! Hon har schäfer, labrador, hovawart och bordercollie i sig! Såhär ser hon ut mestadels av tiden med ena örat upp och andra ner och tungan hängandes utanför! Världens sötaste!
Hon har Schäferns och Hovawartens vaktande, bestämdhet, avvaktande, envishet och lojalitet! Labradorens matvanor.. ÄLSKAR ALL MAT ! Och sist men inte minst Bordercolliens energi till arbete, snabbtänkthet, lättlärd och ibland följsam! Dem människorna hon känner och tillåter vara nära henne, dem ÄLSKAR hon! Resterande människor kan lika gärna försvinna enligt henne, eller bytas ut till hundar för andra hundar är ju så kul! Lite info om "lilla" Alice då (20 kilo)! Ni kommer lära känna henne mer under tiden!

ALLT FÖR DENNA GÅNGEN! STAY TUNED!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För er som har följt denna bloggen innan vet att juni 2016 så tog Hanna studenten! Man skulle kunna säga att där och då började Hannas liv som vuxen!
Precis som många andra ungdomar som tar studenten var den dagen otroligt stor för Hanna! Jag har själv aldrig upplevt Hanna visa sådan otrolig lycka som hon gjorde denna dagen!
För er som känner Hanna väl, vet att hon är väldigt ljuskänslig. När Hanna upplever ljud som hon inte tycker om stänger hon av på något vis, det är som en ON/OFF knapp. Ena stunden är hon helt med och glad, när ljudet kommer som hon inte tycker om så liksom sätter hon allt emot, hon stannar upp och bara stänger av, hon slutar liksom att fungera.
Det är nästan omöjligt att få kontakt med henne det är liksom som att hon försvinner in i sig själv för att försöka försvinna ifrån ljudet. Det jag ville komma till med detta var just att på studenten var det en hel del ljud! Elever som skriker, ropar, musik som spelas och tutor!
Jag var med Hanna hela dagen och som jag sa jag har ALDRIG sett Hanna så lycklig! Hon var så medveten om vad som hände, så trots alla dessa ljud på denna dagen så var hon så glad så lycklig! Jag frågade henne vid flera tillfällen om hon ville ha sina hörselkåpor, för det brukar hon vilja ha om det är höga ljud, men inte idag hon var så bestämd på att inte ha dem!

Nu skulle ju Hannas liv börja, planen har alltid varit att hon ska flytta hemifrån, som vilken annan 21 åring , men det skulle ju givetvis komma att bli mer komplicerat än man är beredd på. Ett annat mål var också att Hanna skulle börja på en daglig verksamhet, för er om inte vet vad det är så kan ni klicka in på denna länken DAGLIG VERKSAMHET Då kommer ni vidare till Bräcke Diakoni som driver dagliga verksamheter i Sverige.

En kort sammanfattning så skulle man kunna jämför daglig verksamhet som ett jobb, eller en sysselsättning för unika personer som kanske inte klarar av ett "vanligt" jobb t ex industrijobb, kontorsjobb, brandman, sjuksköterska osv "vanliga" jobb. Varför jag skriver med situations tecken är för att jag tycker det är så dumt att skilja på vanligt och inte vanligt... Alla är vi unika! Men för Hanna och många andra så finns då denna möjligheten istället, daglig verksamhet som är anpassad till individen, det sägs ju så i alla fall.
Så vi började ju där efter studenten att leta efter en daglig verksamhet som skulle passa Hanna, finns en hel del att välja mellan, trodde vi. Först och främst så ansöker man om detta till kommunen, precis som alla andra saker som involverar Hanna så ansöker man hos kommunen. Kommunen är skyldiga att hitta en plats på en daglig verksamhet som passar Hanna inom 3 månader efter att man har ansökt. Det blev inte alls som det var tänkt, kommunen kunde inte göra sitt jobb och Hanna hade ingen daglig verksamhet att gå till under hela sommar, hösten och vintern 2016... ni kan ju räkna själva att dem där 3 månaderna existerade ju inte..

Efter mycket om och men och fram och tillbaka fick vi besöka ett antal dagliga verksamheter tillsist och kom då fram till en plats vi tyckte skulle passa Hanna bra!
Nu är vi inne i det där året 2017 som verkligen inte blev som det var tänkt, men det har vi ju lärt oss genom åren att det kommer aldrig att bli som det är tänkt och motgångar har vi möt mer gånger än vad man kan räkna.

Stay tuned!


Likes

Comments

Ja precis som rubriken lyder i'm back! Efter lite mer än 1 års upphåll från denna bloggen så ska jag äntligen försöka ta tag i detta igen!
Efter 1 år av upp och ner gångar! Mest motgångar om jag ska vara ärlig börjar allt äntligen se lite ljusare ut! 2017 var inte mitt år... inte Hannas år heller men 2018 är året då allt ska bli bra! Då allt ska fixa sig!
Redan i januari har det skett en hel del förändringar mot det bättre vilket jag kommer att berätta för er lite senare! Nu är det fokus på att skriva ner allt som jag ska ta upp här på bloggen framöver! Har ju ett helt år av händelser att dela med mig av! Så håll i er, nu gör vi detta! Inspirationen är på topp! :D

Vi smygstartar väl denna bloggen med en bild på skissen av min tatuering som jag gjorde för Hanna! (jag vet att det står systaer på skissen, på armen lovar jag er att det står SYSTER rätt stavat!)


Likes

Comments

hej alla trogna läsare! kul att ni fortfarande har hoppet uppe och är inne och tittar efter!

anledning till att jag inte skrivit sen innan sommaren är dels att jag jobbat som aldrig förr imprecip, jobbar jobbar jobbat hittar inte ro till att sätta mig ner och formulera mig här med bloggen. sen också för att det händer så himla mycket i mitt liv nu men även Hannas.

Hannas situation är ännu oförändrad sen hon slutade skolan, kommunen har ännu inte löst det med daglig verksamhet för Hanna vilket skulle varit klart i augusti men nu snart december är läget oförändrat.
Vi gör allt vi kan för att påskynda kommunens arbete med kommunen menar jag LSS som så vanligt visar vilken sida dem egentligen står på... Det är då inte våran sida iaf. Dem visar klart och tydligt hur inkompetenta dem är när det kommer till det verkliga livet. Jag kan tyvärr inte skriva mer för det gör mig bara mer förbannad och då skulle detta inlägget sluta i en roman.

Jag lovar att försöka att utveckla detta mer såsmåningom då vi också håller på att försöka få personlig assistans till Hanna hela dygnet så hon som vilken annan vanlig 21 åring ska få chansen att få flytta hemifrån och leva ett så självständigt liv som möjligt.
Men som kanske många redan vet efter vad som har sänts på nyheterna är försäkringskassan imprecip omöjliga att ha att göra med eftersom dem också är inkompetenta när det kommer till verkligheten.

Mer än såhär kan jag inte skriva men nu vet ni iaf varför uppdateringen har varit så dålig! Jag ska försöka hitta tid att skriva och hitta rätt ord att formulera allt i för det kan jag tyvärr inte göra nu utan att bli mer eller mindre förbannad.... 😊

hej o hejdå från oss!

Likes

Comments

Glad midsommar på er alla!
Tiden bara flyger iväg och midsommar kom fortare än att man hann blinka! Det kommer komma massa mer jilder från Hannas student men just nu har jag ett litet break från allt då vi ska flytta på måndag så lever i totalt kaos just nu.
Hoppas alla får en fin midsommar med underbart väder vilket det verkar bli! själv jobbar man dygnet!! kram kram!🍓🍓🍓

Likes

Comments

Är på lite semester på Gotland därav dålig uppdatering för tillfället 😊

Likes

Comments

​Inne i nöjesparken så var det dags för fotografering, först klassvis sen porträtt bild! Försökte fånga några porträtt bilder jag med när fotografen ändå var igång, men allt gick så fort så detta var det enda det blev! Men Hanna är nöjd och glad iaf! Hon ser verkligen ut o vara en riktig student! Hon är inte längre min "lilla" lillasyster, hon har verkligen vuxit upp nu 😊

Likes

Comments