"Your Visa is approved!"

Alltså herregud vad tiden går! Känns som om det v ar för några dagar sedan som jag bokade besöket på ambassaden och tänkte att två veckor var aslänge, och nu är jag liksom klar med den delen?! Helt sjukt, haha.

Besöket gick väldigt bra, min tid var klockan elva så jag tog en buss tio över åtta och var inne vid Humlegården ca halv tio. Var med flit ganska mycket för tidig för att jag ville hinna gå till ambassaden, det är en rätt vacker promenad om man går längs med vattnet vid Strandvägen, speciellt nu när det är så grönt med alla nästan utslagna blad på träden och det vackra soliga värdet. Kom dit ca klockan tio och ställde mig i kö, har läst att man ska komma minst en halvtimme innan ens bokade tid, men jag var lite orolig ifall om det skulle vara mycket folk där, men jag inser nu att jag kanske inte hade behövt vara där en timme innan. Kanske 45 minuter innan, det hade nog varit lagom😊

Anyways, stod I kö tills kanske kvart i elva, då vinkade en security guard fram mig och så blev jag mött av ett "Hello, ma'm", det kändes så skumt. Kommer att vara ännu skummare att höra det där borta sedan haha. Fick visa upp mitt pass och min väska, visa undersidan av mina skosulor och så fick min väska och jacka även åka igenom en sådan här säkerhetsgrej som på flygplatser. Sedan så hade jag tagit med mig en bok eftersom att man inte fick ha med sig något elektroniskt med in. Jag gick in och lämnade ifrån mig alla papper till en snubbe som direkt frågade "Did you punch someone?" med ett skratt och pekade på min hand. Jag har ju fortfarande ett bandage på från brännskadan (om det får sol på sig medan det läker så kan jag få märken på handen för livet vilket jag absolut inte vill), så jag skrattade bara och sade vart jag jobbade och att jag hade haft en olycka med oljan. Då svarade han med "You should stick with the punching story, it's better"😂 Så himla skön.

Fick ett nummer och fick sedan sitta ner och vänta, satt där i ca 30 minuter innan mitt nummer blev uppropat. Där fick jag lämna fingeravtryck först och sedan svara på fyra frågor, "What will you do in the United States?", "Where are you going to live in the United States?", "How will you pay for this?" och "How long will you be staying?". Lätt som en plätt. Svarade på alla frågor med seriöst en mening var, sedan signade han papperna och sade "Your Visa is approved".

Kom på mig själv med att tänka att detta kändes så mycket mer verkligt när jag stod där i kön och väntade på att få komma in, jag menar jag var ju där för att ansöka om ett visum. Det har liksom bara varit en dröm, och sedan matchades jag ju med familjen ca 4 månader innan jag ska åka så då kändes det så himla långt fram. Men nu är det ungefär bara två månader kvar, halva väntetiden har gått och den har bara svischat förbi, som jag sade, helt sjukt.

Efter besöket så lyxade jag till det lite med en cappuccino på ett av mina favvofik inne i stan, där satt jag med min bok ett tag innan jag åkte hemmåt, inte superofta som jag är inne i stan och ville ta vara på min lediga måndag, klockan var ju bara ändå tolv när jag kom till caféet. Tänkte att jag i maj någon gång ska skriva en sammanfattning av min matchningsprocess, har sett att flera gjort det och kommer ihåg att jag tyckte det var rätt skönt att läsa det istället för att leta.

Btw, den 6 maj så kommer mitt blogginlägg på Au Pair in America publiceras! Tänkte att jag lägger ut de här också så att jag har allt samlat, men det ska seriöst bli svinkul att ha det här projektet under mitt år därborta, som lite extra motivation både med bilder, men också att hitta på saker.

Nu blev det skitlångt, om någon orkat läsa; applåder till er haha. Until next time👋

Ville bara slänga in en bild på Kungsträdgården som blommar just nu, åkte in förra helgen och tog lite foton för det är ju så himla vackert...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229