Visumansökan

Så lättad att äntligen posta detta, haha. Visumansökan var inget skämt, och absolut inte det roligaste att göra. men, det behövdes göras. Det var inte det att det var speciellt svårt, bara det att det var en ganska lång process som kunde vara aningens knepig. Iaf så tog själva ansökan kanske runt 1,5 timmar, det är en sida på nätet där man fyller i massa frågor om bla passet, vart man ska bo och under vilken kategori man åker med. Vi som ska åka som au pairer fyller i att vi är med det så kallade J-1 visum, det är ett kulturellt utbytes visum som ger en tillstånd att kunna åka in och ut ur USA under 1 år. Sedan kan man ju förlänga sitt au pair år med 6, 9 ler 12 månader, men då kan man bara resa inom USA, till Mexico och till Kanada, alltså inte tex till Europa efter det första året eftersom att man kan bli nekad att komma tillbaka in i landet igen. Yikes.

Men iaf, när själva online ansökan var klar så behövde man tydligen ha ett speciellt passfoto som jag såklart inte hade bara sådär, så det behövde jag åka in och ta, och såklart så råkade jag messa up den första gången insåg jag hemma efter jag tagit det en gång så jag behövde åka tillbaka och ta nya foton. Suck, haha. Men de blev tagna till sist! Sedan när det var klappat och klart så gick jag in med the intention att boka en tid på ambassaden, bara det att efter själva visumansökan så måste man gå in via en annan sida, skapa en profil, svara på ytterligare frågor och det var här som jag fastnade lite. Så istället för att göra fel, som jag smått kände på mig var en stor möjlighet, hehe, så mailade jag min kontaktperson på SI om hjälp.

Han ringde mig dagen därpå och hjälpte mig sista biten med bla betalningen, tror det var där som det krånglade ihop sig för mig, och hjälpte mig även att boka tid. Så den 29 april åker jag dit! Tur för mig som bor så pass nära till Stockholm, bara ca 40 min från med vanligt tåg, har hört och läst om folk som måste gå upp mitt i natten för att få sitt visum.

Men 29 April! En till sak att både se fram emot och få överstökat!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229