Day 126 & Week 18/52

Har haft en supermysig söndag med Susanna idag, hämtade upp henne vid halv tio efter att ha blivit bjuden på våfflor av min värdmamma och så satte vi kurs mot Portland, Maine!

Supermysigt med en till roadtrip, de är verkligen roliga! Okej, att köra så långt kanske inte låter superkul (2 timmar dit, 2 timmar hem), men när man fyller tiden med mysiga och intressanta samtalsämnen, mysmusik (aka julmusik) och choklad, hehe då blir det riktigt roligt! Plus vi åkte inte hela sträckan i ett, på vägen dit så stannade vi i York, en stad som grundades 1652 och om man endast jämför med de städer i USA så är det en uråldrig liten stad, med andra ord en väldigt mysig och precis sådär gammaldags amerikansk som man tänker sig. Vita kyrkor byggda i trä, en liten "mainstreet" gata med local shops och gulliga hus, varav ett hur var så fint det måste tillhört guvenören eller något.

Efter det i alla fall så fortsatte vi till Portland, och en sak som var lite tråkigt var väl att det var söndag, för då är nämligen det mesta stängt för att det är ju en vilodag för många här då detta faktiskt är ett väldigt kristet land. Min värdfamilj är ju inte det, satt glömmer det ibland😜 Men vi delade på två goda pizzor efter ha vandrat omkring på jakt efter ett pastaställe utan lycka, men det blev bra ändå. Portland var också ganska gulligt, men tror att om man varit där under sommaren och kunnat sätta sig ner och njuta av en glass på en bänk så hade det kanske varit en bättre upplevelse. Men mysigt var det, så det var väl huvudsaken😊

Och sedan på hemvägen så stannade vi i Portsmouth, New Hampshire. Har egentligen bara en sak att säga om Portsmouth, och det är att det var en så himla mysig stad! Älskade verkligen den, precis en sån där gammaldags amerikansk småstad med gulliga små butiker, kaféer och, såklart, en vit träkyrka i mitten. Där satt vi och fikade en stund innan vi gick runt lite innan vi åkte hem, men vill verkligen åka tillbaka i december, i vår, i sommar... Det var bara så mysigt!😍

Anyways, köpte med mig lite choklad till mina värdföräldrar och fick med mig en del bilder, och det var så mysigt att bara gå runt och prata om allt och inget med Susanna, så en toppendag med andra ord!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229