2/12 - Min andra månad avklarad!

Herregud, är det redan den 7:e september?? Den här månaden har bara flugit fram! Kan ju bero på hur jag mått, men jag kommer till det😊

Tänkte att jag kör samma frågor varje månad, kanske lägger till någon rubrik någon gång om jag känner för det. Men överlag så har detta varit en riktigt bra månad! Superskönt att jag varit mer självständig på jobbet, och ännu skönare att skolan har börjat. Har gjort min första resa här i USA och prickat av några till grejor på min Bucketlist.

(Firade mitt två-månaders anniversary med ett besök till Bostons Museum of Fine Arts, bilder kommer på slutet av bildbomben🎨)

Hur känns det med familjen?

Det känns bara bättre och bättre! Tycker verkligen att jag gjorde rätt beslut att komma hit, barnen är riktigt gulliga (när de vill...), mina värdföräldrar M & C är supertoppen, maten är bäst och älskar att bo så nära Boston. Väldigt kul nu också när skolan börjat och jag får massa ensamtid med K, så kul att bara hänga med henne. Det är så roligt också när hon säger nya ord, tror att det här året med henne kommer att bli väldigt roligt med tanke på förändringen som kommer att hända.

Hur går det med vänner här borta?

Toppen! Jag och Jennifer har setts några gånger, vi klickar verkligen så himla bra och det känns verkligen som att vi har känt varandra längre än ca 1 månad. Ser verkligen henne som en av mina närmaste kompisar här borta, superskönt att bara kunna prata med någon om vad som helst helt avslappnat.

Sedan har jag träffat Tilda, en "ny" (hon kom för ca en månad sedan, jag har typ inget att säga till om då jag typ är ny😂) au pair, och med henne har jag superroligt! Vi upptäckte Primark tillsammans förra veckan, hahaha, det var en upplevelse. 50 dollar senare liksom😂 Och genom Tilda så var jag med ett gäng på sju stycken svenska au pirer och bowlade igår! Så just nu så känner jag verkligen att mitt egna liv här borta börjar komma igång på riktigt, har några som jag kan smsa och fråga om de vill ses som jag känner att jag känner.

Träffade en svensk tjej i Kanada också, Zona! Hoppas verkligen att jag kan träffa henne mer, kanske till och med resa någonstans! Det vore superkul då vi umgicks mycket i Kanada!😍

Hur är det med hemlängtan?

Som tur är så har jag knappt känt någon hemlängtan alls den här månaden. Förra månaden var tuff, hade hemlängtan nästan varje dag och undrade varför i hela friden jag åkte hit. Dock så fanns det en orsak, men som tur är så har den personen åkt, så jag behöver inte oroa mig för att känna mig så igen. Tror också att ju mer livet rullar på här borta, ju mer jag lär mig och ju mer jag börjar känna mig som hemma här så kommer det bara bli bättre och bättre med min hemlängtan till Sverige.

Vad saknar du med Sverige?

Sverige. Hmmm... En del saker faktiskt, men nu är det mer saker som jag är irriterad på här i staterna, som till exempel lampor på vägarna.

Jag menar, detta är en säkerhetsfråga. Det här enkelt, vill ni att folk ska krocka på motorvägarna av anledningen att det är mörkt ute? Nej? Så snälla, sätt upp några gatulampor! Skulle köra ca 1 mil igår och behövde åka ut på en fyrfilig motorväg, usch! Hatar att köra i mörkret.

Jag saknar caféer. Här i Boston så har jag märkt att många Starbucks och liknande kedjor endast har ca 3 bord i deras lokaler, och det är inte mysigt alls. När jag beställer en kaffe på Starbucks så skulle jag vilja sitta ner och njuta lite av både kaffet, men också dagen och att vara ledig. Men här så räknas det med att man ska ta kaffet på språng. Så med andra ord så saknar jag att fika😂

Månadens höjdpunkter!

Vart ska jag börja?😍 Den här månaden har varit fylld med höjdpunkter! Kan börja med Kanada. Så, för några veckor sedan så var jag i Kanada i en vecka och hälsade på min moster och mina kusiner! Det var så himla mysigt, och så himla kul att träffa alla! Vi gjorde saker varje dag, vi åkte till Niagara Fallen, jag och Zona hade en supermysig stranddag, vi var på vinprovning på två lokala vingårdar, besökte Toronto, shoppade och åt asgod sushi med Carl (min kusin) och besökte IKEA för första gången här i Nordamerika.

Utöver det så var jag och Jennifer på The Arnold Arboretum och vandrade upp till Peters Hill för en helt magisk utsikt av Boston! Där satt vi bara och snackade i timmar, så det var verkligen en höjdpunkt!

Jag, M och barnen var iväg på Labor Day och paddlade kanot på floden som går in till Boston, det var så fridfullt och mysigt det med så hoppas att jag kan göra om det med några vänner framöver. Vi var också och fiskade clams i Atlanten som vi sedan grillade till middag, och så har jag ätit mitt första ostron!n Blir typ bortskämd av min värdfamilj med all god mat som de lagar och bjuder på😜😊

Och så såklart så måste bowlingkvällen igår hamna på listan, så himla kul att vara ute med ett kompisgäng där alla är svenskar och varit här ungefär lika länge och bara ha kul. Det var mer än välbehövt.

Vad har du att se fram emot nästa månad?

Nästa månad så ska jag kanske till Providence, Rhode Island's största stad med Jennifer, men vi får se. Jag ska upp till Vermont med min värdfamilj (ska ta med mig kameran då det ska vara väldigt vackert!), nästa clustermöte är en tour av Harvard som jag är sjukt taggad på, ska se om jag kan gå med några av mina svenska kompisar här, tror jag och Jennifer ska gå! Ska besöka en outlet också, vet inte om det är något som jag ser jättemycket fram emot, men jag behöver verkligen hitta en höstjacka och ett par höstskor inför hösten. Och på tal om hösten så är jag extremt taggad på.... HÖSTEN! Idag så var det endast 15 grader tills ca klockan 11, jag älskar det!

Nej, det får nog räcka för tillfället. Här kommer en bildbomd från månaden!😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229