1/12 - Den första av mina tolv månader är nu avklarad!

Så igår var det som sagt en månad sedan som jag sade hejdå till alla hemma i Sverige och anlände till New York. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad jag tyckt om den här månaden, på de flesta andra bloggar jag läst så har säkert sju st och tio sagt att den första månaden bara flugit fram, men jag känner nästan tvärtom. Det känns som om jag har varit här närmare tre månader nu och att det riktiga livet är på paus. Men jag tänkte i alla fall göra en liten "månadsrecap" som jag sett många göra, tyckte att det skulle vara lite kul!

Hur känns det med familjen?

Jo men det känns helt okej med familjen! De är supersnälla och omtänksamma, barnen lyssnar mer och mer och jag känner väl i alla fall att perioden som de testade mig är över, vilket jag tycker är superskönt. De kan till och med vara riktigt gulliga ibland, älskar speciellt de stunderna då jag läser för de. Maten är verkligen inget annorlunda än den jag åt hemma i Sverige, min värdfamilj äter väldigt nyttig mat och ALLTID sallad till, satt där har jag inget att tycka till om. Tycker väldigt mycket om mitt rum här, blev så himla glad när jag fick veta att de köpt massa kuddar, påslakan och filtar till mig med Harry Potter motiv på, då kändes det lite som att rummet blev mer mitt och mer hemma❤

Hur går det med vänner här borta?

Det känns som om jag träffar nya au pairer här hela tiden haha. Nej men det går väl helt okej, har träffat två tjejer som heter Kayleigh och Verena, vi ska till Chicago tillsammans i september så det ska bli supermysigt! Det var också med de som jag var och såg på utomhusbio med. Träffade två tyska au pairer som Lisa hade som hennes bästa vänner under hennes år, tror att jag ska fortsätta träffa de under året, men vi får se. Träffade en svensk tjej förra helgen, Jennifer, och tyckte att vi klickade superbra! Vi har pratat om att ses och ha filmkvällar, att åka in till Boston tillsammans och att kanske resa till både Kanada och ner till LA för att gå på Disney World någon gång! Sedan så har jag snackat med några svenska tjejer som kommer from denna vecka tom sista veckan i september, så hoppas verkligen att jag kan umgås mycket med de då jag verkligen saknar att prata svenska.

Hur är det med hemlängtan?

Ja jo... Det går i perioder. Vissa dagar är bättre än andra, helt klart. Har haft ganska mycket hemlängtan sedan jag kom hit, tror att det har varit en blandning av ensamhet och alla nya intryck. Trodde nog inte att jag skulle tycka att det var ett problem att inte känna någon, men då satt jag hemma i soffan med pyjamas på med mamma i soffan fem meter bort och läste en blogg där det lades ut massor av härliga bilder på New York City, god mat och barn som höll au pairen i handen. Tänker nog bara lämna det så, har inte så mycket mer att säga.

Vad saknar du med Sverige?

Så himla många saker! Jag saknar, förutom min familj och alla de som jag känner och kan prata med förstås, kollektivtrafiken som vi har i Sverige, vår källsortering (kommer till det), att veta hur man tar sig överallt, laktosfri mjölk och ett jobb där arbetsuppgifterna var tydliga.

Okej, måste ta det här med kollektivtrafiken först. Jag bor alltså en kvart med tåg from Boston, en storstad med 4,5 miljoner invånare varav av de ca 1 miljon i själva staden, men det går bara tåg som stannar där jag bor en gång varannan timme??? Ursäkta, men va? Hemma i Sverige så går tågen fyra gånger i timmen, bussar åt alla håll och kanter och till och med ett tunnelbanenätverk. De har knappt någon tågtrafik här, och har sett typ tre bussar sedan jag flyttade hit. Helt otroligt.

Sedan, källsorteringen. De slänger batterier, glas, plast, papper och blöjor i samma papperskorg här. Jag blir galen och just i de stunderna är jag så himla glad att vara svensk och att vi åtminstone vet hur man tar hand om miljön och naturen.

Och allt jag har och säga om jobbet är väl att på dolken så var jobbet tydligt: Servera mat till gästerna så snabbt som möjligt. Här är det istället ganska otydligt, tex denna vecka så har jag "jobbat" medan min värdmamma varit hemma, och det är bara lite svårt att veta vad hon vill att jag ska göra, för hon gör allt även fast jag, anställd av henne, är där. Det är lite utav en gråzon för tillfället, men försöker tänka positivt att det säkert går över snart, och speciellt när pojkarna snart går i skolan. Tror det kommer att bli mycket bättre from september.

Vad har du att se fram emot nästa månad?

Jag ska till Kanada!! Det blev bestämt idag, på måndagen den 19:e augusti så flyger jag för att träffa Anne, min moster, i Kanada för en vecka! Det ska bli superkul att få träffa henne och alla mina kusiner och se hur de bor, och superskönt att få en paus från au pairandet. Anne bor väldigt nära Niagarafallen och massa vingårdar, så hoppas verkligen att det blir en vecka fylld med avkoppling, vackra miljöer och svenska! Hoppas att det hjälper lite med min hemlängtan, men vi får se😊

Längtar så efter Sverige och alla där hemma...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229