Babybubbla

Det blir lätt att man fastnar i en slags bubbla när man får barn, och man isoleras lite på något sätt. Speciellt när man fått tvillingar, för det är hela tiden dubbelt upp av allt.
Det kan ta en hel dag för oss att komma ut på en promenad ibland, och det är endast om vi har ett möte vi ska vara på, som man försöker organisera hur vi ska kunna komma iväg på smidigast sätt med mätta och nöjda barn.
Men man gör alltid så gott man kan, och när vi väl tagit oss ut så har vi gått längre sträckor, just för att få lite motion också.
Annars spenderas dagarna just nu i soffan, mata, rapa och byta blöja mestadels, men när dom sover så hinner man med lite annat också. Folk säger att man ska vila när dom vilar, men det är svårt att ta sig ro till det, för man känner att det är lönlöst ifall dom skulle vakna när som.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har våra små haft problem med magen, och då fick jag ett tips av en gammal vän, att sluta med D-vitamin oljan, som barnen måste ha upp till 2 års ålder, och att vi skulle prova den vattenbaserade istället, och allt blev mycket bättre måste jag få säga! Så jag är tacksam för det fina tipset för jag hade verkligen ingen aning om det! Bvc sa att vi kan få dom dropparna gratis hos dom med, så vi slipper köpa just nu!
Men jag tänker, HUR ska man som förälder kunna veta allt? För mig kändes det som att Bvc visste om att magknip var ett vanligt tecken på att det kunde vara oljan som orsakade det, och då är det dåligt att dom att inte varna för det, för man själv som förälder blir ju helt trasig när ens barn bara skriker och skriker och man inte förstår vad som är fel?
Sen är det inte alla föräldrar heller som tänker på att det finns en bipacksedel på flaskan som man kan öppna med en flik, och där stod det klart och tydligt "MAGKNIP" vilket gjorde mig förskräckt och arg på mig själv att jag inte läst innan.. Men man är som sagt inte proffs och expert på allt.

Fick även en förfrågan på IG om hur mitt snitt ser ut osv nu snart 3 veckor efter förlossningen, och jag kan svara som så, att det ser fint ut; och dom har verkligen satt det långt ner på bikinilinjen.
Det gör inte ont, utan det kliar lite bara. men när det kliar så sägs det läka.
Jag tvättar rent med bomull och vatten, morgon och kväll, och sen extra noggrant när jag duschar. Då kan man tvätta det på ett annat sätt. Dock har det kommit någon konstig lukt från det, som man känner när man har torkat av det med bomullen, men inget som gör att jag behöver åka in med det. Det är fortfarande ett sår vi pratar om dom är ca 20 cm långt, och det tar tid att läka helt. Bukoperation är större än man tror.
Sen har jag gått ner från 84 kg vid förlossning, till 66 kg nu snart 3 veckor efter. jag kommer i alla mina kläder i small igen, och framför allt min favorit jacka! Kunde inte känna mig mer "snygg" idag när vi var på promenad. Och sen att jag och R är det snyggaste paret i stan, är det ju ingen tvekan om ;)

Denna dagen har varit bra i alla fall. Barnen har varit lugna; sonen är hemma hos sin mormor och myser framför brasan och tvn, och jag och Robin får lite extra tid tillsammans undertiden som tvillingarna sover. Vi behöver den tiden för att orka. Snart kommer R vara borta veckovis, och det kommer ta 4 dagar innan vi får ses igen mellan gångerna. Jag vet att det finns dom som har det värre, men alla har det "värst" på sitt eget sätt om man säger så.
Så det kommer bli en utmaning att ta hand om alla 3 barnen helt själv här snart, och jag kan erkänna att jag är lite nervös, men jag ska klara av det till varje pris :)
Nu ska jag fixa med middag, och det blir hemmagjord hamburgare ikväll, enkelt och gott kan man säga.

hoppas alla får en fin kväll och missa inte mello nu, ni som älskar programmet.  jag kommer nog missa det, och det är nog för att jag inte orkar titta ✌

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229