8 måndagar kvar

Nej nu längtar jag till julafton. Det är alltså 8 måndagar kvar tills den äntligen är här och vi får klä granen. Ja, det får bli på julaftons morgon vi gör det, då vi har 2 huliganer till tvillingar som kommer att riva granen 20 tusen gånger innan det ens hunnit vara lucia (om vi sätter upp den 1 advent som jag brukar göra)
Men sen också alla vackra julklappar som ska läggas under granen och som ska öppnas närmare kvällen. All god mat och alla underbara familjemedlemmar som kommer hit och myser med oss.

Och ja, i år ska R och jag ha julen hemma hos oss för första gången sen vi blev tillsammans för 3,5 år sen. Vi behöver nog testa på att ha en jul hemma nu, efter att vi flyttat till ett stort hus där vi får plats med så många fler än bara oss själva. I vår förra lägenhet fick vi nästan sitta i knät på varandra när vi hade kalas och främmande. Därför firade vi alltid julen hemma hos familjen istället för hemma hos oss. Så i år blir det premiär :)

Sen i tisdags har jag suttit inlåst i detta hus då grabbarna har varit sjuka. Det började med Jack som fick feber och sen blev Vince febrig också. Så i torsdags när dom skulle skolas in på nya förskolan så blev det inte direkt så, utan vi fick bli hemma. Och jag får tyvärr ringa nya förskolan i morgon också, då Jack har åkt på ögoninflammation i båda ögonen. Så det vätskar och varar något hemskt på honom min lilla plutt. Men man märker på dom att det får vara slut på sjukdomar nu då dom börjar ledsna på att vara hemma. Dom behöver träffa andra barn nu och leka av sig på dagtid. Jag försöker leka med dom när vi är hemma om dagarna, men jag har ju som sagt Alicia med som sitter fast som en liten blodigel vid mitt bröst.. Så jag kan ju inte röra mig ur fläcken ibland.
Men det blir bättre så fort båda är helt friska så att dom får lära känna sina nya fröknar och förskolekamrater snart :)

Imorgon så kommer barnens farmor hit (så himla välkommen kan jag säga) och sen efter 15.00 så ska jag hämta en ny matkasse på Ica Maxi. Ska bli spännande och se vad det blir för rätter att laga denna vecka.

Måndagar och varannan helg är dom dagar som är tuffast för min del, för då är jag ensam med alla barnen under en tid som känns mycket längre än i vanliga fall. Det är svårt att förklara men, R har bandy efter jobbet på måndagar, och sen varannan helg så känns det tuffare bara för att man är själv i största allmänhet och man vet inte vad man ska hitta på riktigt. Jag måste skaffa mig bättre fantasi och komma ut mer med barnen än vad jag gör idag, men det är samtidigt svårt när dom fortfarande är så små och hålla reda på J och V själv är tufft med en liten Alicia som kanske inte vill vara med alla gånger heller. Men men, den dagen kommer också då jag "vågar" ta mig ut själv på egen hand med alla tre. Jag gör mitt bästa och det är vad jag kan :)


Nej nu får ni alla läsare ha en underbar söndag och att ni får en härlig måndag att vakna till imorgon!


Detta var förresten igår när vi var till min morfars grav och tände ljus <3

Älska livet - Puss / er Minna

Gillar

Kommentarer

8barnochfru
8barnochfru,
Men 8 måndagar bara?! då måste det va rätt nära för mig att föda ju haha. Förstår att det är svårt att komma ut med flera små och en liten tuttis 🙈💖
nouw.com/8barnochfru
minnasvardag
minnasvardag,
Nej gud ja det är inte långt kvar alls för din del. Känns som det var igår jag började följa dig och att du skrev att du var gravid med 7e barnet, och tänkte WOW superwoman 😊 Hur mår du nu?
nouw.com/minnasvardag
8barnochfru
8barnochfru,
Haha för mig känns det som att jag varit gravid hur länge som helst, men som tur är glömmer man det snabbt. Jodå ok, men kroppen säger ifrån om jag går för snabbt osv.. så på så sätt märks det att det här är sjunde gångEn. Annars mår jag helt ok 😊
nouw.com/8barnochfru