TVÅ VEGOSALLADER, EN MED SALLADSBLAD OCH APELSIN OCH EN MED BRYSSELKÅL OCH FETAOST

2 pers/sallad eller till fler på tex på ett Buffébord.

Ta en burk av Zetas "Blandade bönor och matvete". Skölj och dela den upp den i två skålar.

I den ena rör du i ca 50 g blandad sallad, 1/2 dl mandelspån, ett par matskedar flytande honung, 1/2 dl torkade tranbär och några drag med pepparkvarnen.

Gör en dressing på 1 msk rapsolja, 2 msk färskpressad citronsaft, 2 msk färskpressad apelsinsaft och 1 msk Dijonsenap. Salt & Peppar.

Lägg upp salladen på ett fat.

Skiva apelsinen i halvmånar och lägg på salladen och ringla dressingen över.

I den andra skålen med bönor och matvete, rör du ner 100 g Brysselkål (halverade och stekta några minuter i smör), 1/2 dl mandelspån, salt & peppar, saft från 1/2 apelsin och ca 1 dl "fetaost/vitost tärnad i olja, vitlök och örter" (tex Apetina) samt 1 dl torkade tranbär.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229