Header

Då var sista arbetsdagen gjord. Jag tycker det har varit ett par jättebra veckor som jag fått med mig mycket ifrån. Är ju ett litet problem för min del att få lön på samma plats där det finns hästbutiker så "råkade" få med mig ett bett hem. Jag har velat prova det bettet sååå länge, men eftersom det är ganska dyrt har jag försökt hitta andra alternativ, dock utan speciellt stor framgång. Men där såg jag det hängdes på kroken och lika snabbt var den i en påse på väg hem till mig. Lyckligtvis verkar det vara värt sitt pris för Verda har inte fungerat så bra på något bett som detta!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart är dom sista knopparna gjorde för den här tävlingen. Vi har en häst kvar som ska starta en 145 i eftermiddag och det kommer att bli den sista starten för den här tävlingen. Jag hoppas på en repris från gårdagen där vi hade en häst som var nolla. I morgon ska jag longera alla hästarna innan avfärd som kommer bli vid lunch tid. Innan dess ska vi se lite på tävlingarna. Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Igår var det hoppning för Verdas del. Elias skulle också hoppas men klippningen tog för lång tid, men såå nödvändigt! Verda blev riktigt fin efter ett tag och var verkligen duktig. Hon kommer fortsätta att hålla sig på 1 m höjd ett tag till nu men ser verkligen fram emot när hon får lov att börja hoppa lite högre. Hon har superbra hoppteknik men använder den inte alltid när hinderna är så låga. Speciellt inte när hon blir så fruktansvärt het och tar det hellre på fart. Men igår tog hon sig samman efter ett tag och då börjar hon släppa ut sina bakben och svansen flyger👏🏼 Kul att det kunde bli så himla stor skillnad genom passets gång på Verda för hon var verkligen en katastrof till en början och Isabell satt riktigt löst på halsen en gång, men klarade sig. Istället var det jag som fick lämna sadeln idag haha. (Och nej mamma du behöver inte ringa och vara orolig. Jag har varken dött eller brutit något😌)

Hoppade Elias utan hjälp idag men hade ingen lust att sitta av och på flera gånger för att fixa hinderhöjden så jag satte direkt upp en bana med hinder från 80 cm-140 cm och så började jag värma upp på det låga för att sedan bygga på mer och mer. De senaste hopp och markarbetes passen har inte gått speciellt bra. Han har hoppat alla hinder men det går ju att göra på F-A nivå så att säga.  Men idag var han verkligen så duktig! Visst, jag ramlade av framför sista oxern i trekombinationen, men det hade inte med hindret i sig att göra utan för att det stod en maskin med ett blått fladdrande täcke på precis bakom som Elias var livrädd för. Under hela passets gång försökte jag få honom att förstå att den inte var farlig, men han var bevisligen inte helt övertygad med tanke på vad som hände. Men efter det så hoppade han trekombinationen strålande och resten av alla hinder😊 Sedan fick jag åka hem i ösregn och var helt dyngsur när jag kom hem, så en varm dusch satt verkligen inte fel!

140 cm var ingen svårighet för E😊

Inte helt lätt att hitta distansen på henne när hon bokstavligen hoppar fram till hinderna🙃

Likes

Comments

Senaste dagarna har varit riktigt varma och har blivit en del pyssel i och utanför huset, som att flytta växter, spackla, städa, måla mm😊 På hästfronten har det inte hänt något speciellt mer än att Elias haft lite idéer för sig och att man är lite öm efter ha ridit ut barbacka på Verda😄

Av någon anledning har jag börjat ta kort på det jag äter

Likes

Comments

Tänkte ni kanske skulle tycka det var lite kul och jag berättade lite mer om vart jag jobbar nu. Där jag jobbar är som sagt här i Oliva Spanien på Mediterranean Equestrian Tour. Det är en stor internationell tävling med ryttare som samlas från massor olika länder. Här har de 8 sandbanor och en gräsbana (varav 3 är tävlingsbanor). De har stable bar och resturang med himmelskt god sushi. De har stora tältstallar med 700 boxar och permanent stall med 300 boxar. Under tiden jag varit här så har det även varit en hel del välkända ryttare här och tävlat, som te.x Scott Brash, Steve Guerdat, svenska Angelica Augustsson Zanotelli, Alberto Zorzi, Nicola Philippaerts, Lorenzo de Luca, Edwina Tops-Alexander med flera. På deras hemsida metoliva.com kan ni bland annat titta live från alla tre tävlingsbanorna.

Likes

Comments

Elias har så himla mycket energi just nu så jag fattar inte. Hade ett ganska så ordentligt hopp pass igår men fick knappt stopp på honom så tänkte idag att nä nu ska jag verkligen få honom att lyssna på mig, och det blev stor skillnad. Tänkte att han skulle vara lite lugnare och lättare idag efter passet igår men icke. Han var minst lika pigg och busig, höll på och bocka o hade sig och verkar aldrig bli trött men ja, hellre det än att hästen släpar benen efter sig. Men shit så rapp han blivit i hoppningen! Förr när man ville att han skulle driva fram lite till hinderna så kunde han ibland bli lite lång och på frambenen. Men nu jävlar vad det smattrar till i backan haha😜 Han har också blivit väldigt mycket kvickare i frambenen och fått bättre frambensteknik så det är jättekul verkligen. Sedan var det dags för nästa häst. Efter en otroligt akrobatisk uppsittning lyckades jag komma upp på Verda och vi tog en härlig och lugn uteritt i solen. Verda var så duktig och mysig idag! Hon fick apelsin och E fick ut och beta lite gräs😊

Det händer inte ofta numera, men visst sitter man lite löst ibland😝

Likes

Comments

Hej!
Idag fixade jag som vanligt i stallet med mockning, fodring med mera, innan det blev dags för tävling. Idag hade vi bara en häst som startade och det gick mycket bra. Det blev en bra runda med felfritt resultat.

Sedan fick jag faktiskt ledigt från jobbet i några timmar på eftermiddagen/kvällen. Då passade jag på att hoppa Verda. Vi hoppa en enklare bana på 1 meter och hon gjorde det så bra. På kvällen åkte vi sedan och åt god mat på restaurang, bra avslutning på dagen helt enkelt.

Likes

Comments

Hej igen!
Idag har det varit lite lugnare än de tidigare dagarna för det var bara en häst som tävlades, som gick en GP. De andra har longerats och ridits. Jag har varit sjuk de senaste dagarna och energin har varit på botten men ska försöka ta mig till kvällens fest ändå.

Man blir snabbt populär bland de 4 benta när man håller i något ätbart.

Likes

Comments

Knoppat på tävling/o knoppat

Rida när det är för kallt/för varmt

Uppsatt hår på tävling/tofs,fläta

Liten häst/Stor häst

Träning/Tävling

Sadel/Barbacka

Rida med väst/Utan väst

Rida i trav/Rida i galopp

Travare/Islandshäst

Höjdhoppning/Banhoppning

Bläs/Stjärn

Mary Lou/Valegro/Casall

Gammal bild med Titanis❤

Likes

Comments

Har haft en mycket bra dag i stallet med fint väder hela dagen. Verda reds ut själv och tyckte det var lite sådär att gå från stallet och slingrade sig till en början som en orm vägen bort, men hon gjorde det hon skulle och uteritten gick utan problem. Pigg och glad att få komma ut var hon, duktig tjej. Elias fick hoppa bana idag och jag fick faktiskt en jättebra känsla. Det kändes bara så busenkelt och Elias hoppade bra.

Likes

Comments