- Tända ljus.

- Regn mot fönstret.

- Goda dofter.

- Hud- och kroppsvård.

- Åska.

- Smink.

- Akustisk musik.

- Fyrfota vänner.

- Stjärnklara himlar.

- Givande diskussioner.

- Resor.

- Varma bad.

- Låttexter.

- Att beställa hem mat.

- Romantiska filmer.

- Att sjunga.

- Att dansa.

- Fika.

- Te i stora koppar.

- Renbäddad säng.

- Bra serier.

- God mat.

- Fina vänners sällskap.

- Att gå på bio.

- Färska blommor.

- Att baka.

- Efterrätter.

- Långa frukostar.

- Sköna pyjamasar.

- Fina underkläder.

- Rabatter.

- Skor.

- Att ge bort presenter.

- Överraskningar.

- Mor- och farföräldrar.

- Min familj.

- Att få presenter.

- Kolsyrat vatten.

- Björn.

- Kärlek.

- Trygghet.

- Böcker.

- Tv-serier som Mandelmann's, vegorätt, dessertmästarna och GW's mord.

- Läsa recensioner.

- Gå på marknad.

- Göra mig fin i håret.

- Nya kläder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan, länge sedan sist. Vi kör en liten snabb uppdatering på livet, mycket har hänt sedan jag senast skrev. Jag har hunnit besöka The smiling Coast of Africa, Gambia. Vi har sålt B's lägenhet och han har beslutat att flytta ned till Skåne och utbilda sig till brandman. Jag har fått ett förnyat kontrakt på jobbet också och bokat en resa till Frankrike för att träffa en saknad vän.


För bara en vecka sedan kändes det så surrealistiskt och overkligt att jag och B skall ha ett distansförhållande på 4 h, jag kunde inte förstå det, och nu när jag verkligen insett att det är så här det skall vara... så många tårar jag delat och en konstant molande, bultande värk i bröstet. Om man tittar på våra scheman konstateras snabbt att vi kommer kunna ses kanske två helger i månaden, mannen jag inte vill vara utan skall jag få träffa 4 dagar på en månad... Hela min värld fallerar.


Jag har insett många saker om mig själv under dessa dagar i tumultet. Jag är en beroendemänniska, det har jag vetat länge. Men jag baserar mitt välmående på mina relationer till andra människor. Jag låter andra människor kontrollera min lycka. Detta är ett stort problem för mig men jag vet inte hur jag skall ändra på detta. Jag kan inte må dåligt så fort jag är ensam, det funkar inte. Jag vill kunna göra mig själv lycklig. Det blir helt klart denna prövningens stora utmaning, att lära känna mig själv. Göra ett försök att nå lycka själv, utan honom.


Jag tänker också att det är ett gyllene tillfälle att ta tag i det här projektet. Jag har alltid tyckt om att skriva och jag tror att jag skulle må bra av att sätta ord på vad jag känner, saker jag gör och hur de får mig att må. Det kanske kan få mig att förstå mig på mig själv, kanske inte nu men kanske om något år när jag läser dessa raderna igen, jag vet inte. Det är värt ett försök. Skall fundera lite på hur jag lägger upp det bara. Ni vet ju vart jag finns tills dess.


Kram.

Likes

Comments

​Någonting jag själv funderat ofta på är hur mycket mitt liv påverkas av att ha en pojkvän med det yrket han har, han är nämligen yrkessoldat. Med det menar jag inte bara negativt utan även positivt. Nedan följer en lista med positiva och negativa saker med att vara tillsammans med en soldatpojke. 


+ Vi får tid att sakna varandra. I och med att han är borta på övningar då och då(1-2 veckor åt gången), samt eventuellt en mission (utlandstjänst i 6 månader) i framtiden hinner man verkligen sakna varandra. Jag tror det är nyttigt att då och då bli påmind och få utrymme att sakna en annan människa, så att jag inte tar honom för givet. 

- Ibland gör saknaden ont. För det mesta är saknad bra men ibland är det riktigt tufft. Det gör ont när jag tänker på att han kanske skall vara borta i ett halvår. 

+ Jag får mycket egentid. Just nu är jag i en fas med mycket inre förändringar, när han är borta så får jag verkligen tid att fundera på vad jag vill med mitt liv, utforska mina egna intressen och fokusera på bara mig ett tag. 

- Ibland är dagarna långa. Vissa dagar arbetar han 13 timmar, vilket innebär att han lämnar tidigt på morgonen och kommer hem sent på dagen. Då får vi inte mycket tid tillsammans.

+Han är ledig då och då. Försvarsmaktens ledigheter är väl synkade med skolans, det betyder att vi ofta får spendera lov tillsammans. Ibland är han också ledig när de varit borta mycket, då blir jag lite extra ompysslad. 

- Lönen är inte den bästa. Detta spelar inte någon större roll för mig just nu men i framtiden kanske det gör det, om man vill skaffa ett hus eller ha barn till exempel. 

+ Han skickar mig blommor när han är borta. Hur romantiskt är inte det? En bukett rosor med en liten kärleksförklaring på en lapp, känner mig som en prinsessa varje gång. 

- Han missar viktiga händelser. Som ni nog förstår så innebär också hans yrkesval att han ibland missar viktiga saker som sker, något vi planerat, födelsedagar, viktiga datum, svåra perioder bland annat.

+ Han är mycket punktlig. Det tror jag har mycket med jobbet att göra och det är en egenskap jag uppskattar väldigt mycket. Har han sagt att han skall hämta upp mig kl 21, så är han där kl 21. 

- Det är svårt att planera. Då övningar dyker upp lite hur som helst är det svårt att planera långt fram i tiden. Det ställer till det för oss nu när vi är inne på att boka en resa utomlands.

+ Han har ett jobb han tycker om. Det är nog den viktigaste punkten av alla, han har ett jobb som han brinner för. I yrkeslivet är han så målmedveten och driven, det beundrar jag honom verkligen för. Trivs han med sitt jobb så gör det honom lycklig, och är han lycklig så är jag lycklig. 


Sist men inte minst:


+ Min pojkvän är en soldat. Det fyller mig med stolthet och innebär dessutom att jag har en sexig uniformsbeklädd man. Mums. 


Likes

Comments

Här har jag hängt ett tag nu, egentligen mest för min egen skull. Jag tog idag steget och tog bort lösenordsskyddet på denna sida, litet för världen men stort för mig. Vad passar då bättre än en ny presentation? Mitt namn är Matilda och jag har precis tagit steget ut i vuxenvärlden, med studenten bakom mig och framtiden väntandes runt hörnet är ni nu välkomna att följa min resa. Vart den leder mig vet jag ännu inte riktigt, jag har många drömmar men ingen riktig plan.

Jag är 19 år gammal, eller ung och försöker just nu att ta reda på vad jag vill med mitt liv. Jag är vad många skulle kalla en mångsysslare, jag finner glädje i många olika saker, allt från makeup till hälsa, från matlagning till odling, från politik till miljö, från dans till sång. Som ni hör är det en del. Några väldigt centrala delar i mitt liv är min pojkvän, B, soldatpojken som jag spenderat de senaste två åren tillsammans med. Men även min hund, Otto, som är en omplaceringshund som skulle avlivas men nu bor med mig. Jag har också min familj, på en mamma, en pappa och två yngre syskon, en syster och en bror. Givetvis räknas även familjehunden Vera in där.

Det var ett litet smakprov ur min vardag, varmt välkomna. Igen.

Likes

Comments

​Hela min kropp har gått på högvarv i flera veckor, utan vila. Nu när allt är över så vet jag inte ens vad jag skall känna. Jag är glad och stolt över min prestation, samtidigt som tomheten värker inombords. Jag vet inte hur man hanterar all denna stress som lagrats inuti min kropp, när den bryter sig fri och sipprar genom min hud. Det kliar och värker i både hjärta och själ. Musklerna spelar fortfarande intensivt, som att det inte är slut på riktigt. Det är det kanske inte heller. Det kanske just börjat. Men jag behöver på andas lite först. In och ut, in och ut. Andas djupt och länge. Stänga ute alla utomstående krav och prestationsångesten. Titta på mig själv naken i spegeln och försöka komma fram till hur jag tar hand om det lilla väsendet inom mig. Hur jag smeker det varsamt och vaggar det. Viskar vackra ord med mjuk röst. Jag måste börja ta hand om henne. Hon är ledsen och svag. Vill inte riktigt stå upp utan andras stöd. Det är märkligt för hon var så glad förr, så sprudlande. Men jag antar att det är vad livet gör med oss. Hårda ord och brist på medmänsklighet skadar oss, mer än man kan ana. 


Kram.

Likes

Comments

​Det är den 24 maj och min skolgång vandrar sakta mot sitt slut. Mycket har hänt sedan sist och jag har levt i en intensiv turbulens under en väldigt lång tid. Jag har haft slutprov i två veckor, företaget skulle avvecklas, kurser skulle avslutas, nationella prov skulle genomföras. Och sedan jobb på det också. Jag fick faktiskt ett jobb där i december. Det är helt okej, inte så drömmigt som man kanske önskar men det fungerar. Jag tjänar pengar och har helt plötsligt en chans att spara en hel del. Jag drömmer om att få resa, nya spännande platser med nya intryck. Jag vet dock inte vart... Eller med vem... men det tar jag vid ett senare skede.

Just nu andas jag bara ut. Det vankas långhelg från tors-mån. Jag har lyckats genomföra mina slutprov med högsta betyg i alla delar, teori spa och massage, teori makeup och hår, praktiska moment makeup och hår och praktiska moment spa och massage. Mina ämneslärare lämnade mig med fina ord som gjorde mig helt varm i själen. 

''Jag vill att du bär med dig några ord… Jag hoppas att du tar till vara på din fantastiska talang. Du har verkligen något speciellt, den där känslan för detaljer. Som sagt, ta till vara på din talang''


Tänk att jag snart tar studenten, lilla jag skall ta mina första stapplande steg ut i vuxenlivet och ta reda på vad jag vill göra med min korta tid på jorden.

Likes

Comments

Vi har nu lämnat 2016 bakom oss och detta innebär ju också nya nyårslöften. Jag hann inte lista ut några till sista december men har nu i efterhand kommit på några punkter som jag vill sträva mot detta året. Jag hoppas att jag verkligen tar tag i flera utav dem och inte bara ger upp, som det tenderar att bli om jag känner mig själv rätt, haha.


Hitta en hobby. Jag har länge velat ha en hobby, någonting som jag är riktigt intresserad av och vill lägga min fritid på. Men fastnar verkligen inte för någonting. Har försökt måla, vara ute och springa, dansa osv. men ingenting jag riktigt fastnat för. Pole fitness, som jag sysslat med under föregående år var verkligen nästan rätt, bara det att jag vill kunna göra det hemifrån också...


Tjäna pengar. Jag vill ha ett jobb. Det hade varit så himla skönt att ha en inkomst, speciellt nu när man har en egen bil och en hund som kostar. Turligt nog, tror jag att 2017 redan hört min önskan.


Avklara skolan. Nu lider det mot sitt slut och jag har min sista termin på gymnasiet kvar. Fram till dess är det mycket som skall göras. Stylist SM, slutprov, fransstylist-certifiering, UF-företag, gymnasiearbete, och resterande kurser skall genomföras. Dessvärre är jag mer omotiverad än någonsin så denna punkten borde egentligen bara heta överleva.


Vara positiv. Jag känner att jag har lite tappat gnistan jag hade förr och den vill jag återfinna i år. Le mer, vara positiv och omfamna livet. Skall därmed försöka uppnå drömmar och göra saker som gör mig lycklig.Kramar och önskningar om ett fantastiskt år.


Likes

Comments

​Det gör så ont, att något så nära kan vara så långt bort. Han är borta, långt borta. Och samtidigt fallerar det emellan oss. Det kraschar och brinner, som jag tror han skulle säga. Och i vanliga fall tror jag att vi skulle ha löst det, med det finns varken tid och rum för en lösning. 

Vad gör man egentligen när bröstkorgen går sönder av ångest, och den som skulle finnas där inte är nåbar för en sekund? Jag vill ju bara höra hans betryggande ord viskas till mig, hans bröstkorg att vila mot, hans händer över mitt hår.  Jag vill höra ord om att det kommer lösa sig, vi kommer lösa det tillsammans, som vi brukar göra. Men det kommer jag inte att få göra. 

Kram.

Likes

Comments

​Nu har han lämnat mig i fem veckor framöver för jobb & det känns tungt. Ensamhet har aldrig varit min starka sida men nu är den påtvingad. Samtidigt under perioden han är borta händer många saker i mitt liv, det är nu jag kommer behöva hans stöd som mest. Det är jobbigt att inte ha någon att tala med om alla de där vardagliga händelserna, någon att dela tankar och nätter med. Istället skall man gå och behålla allt för sig själv, fortsätta med den grå vardagen trots att kroppen vägrar. 4 helger, 33 dagar, 5 måndagar. 

Det gäller att hitta sätt att fördriva tiden, jag förmodar att helgerna kommer bli jobbigast så det gäller att fylla dem med aktiviteter, tidsfördriv och vänner. Som tur är har många serier premiär i veckan, så det blir att följa dessa, läsa, fira vänner som fyller år, städa, plugga till körkortet, åka på studieresa & påbörja min praktik. Men skall också försöka kika i affärer, pyssla om mig själv & hitta på en riktigt bra belöning till mig själv när denna period är över, med allt vad körkort och ensamhet innebär. Kanske kolla på en ny hobby. Vad vet jag.Kram. 

Likes

Comments

Efter en lång dag är det bästa att få komma hem, öppna dörren och sjunka in i en omfamning av kärleken. Eller att få vänta på att kärleken skall komma hem, öppna dörren och äntligen få omfamna denne. Inga ord behövs utan endast en liten suck som berättar om hur trött man är och hur mycket man längtat hem till denna famn. Inga ord behövs utan endast ett hårt famntag som berättar om att det är skönt att äntligen få ha dig hemma och hur man längtat efter att få omfamna dig när du kommer hem.

En liten gest har makten att få dig att släppa alla bekymmer, alla stressmoment, alla krav. En liten gest omsluter dig med trygghet, omtanke, lugn.


Glöm den inte. 

Likes

Comments