​Jupp, då har jag haft min först dag med lektioner. Ja, jag kan erkänna att jag var nervös över hur mitt första möte med mina nya elever skulle bli. 

Det vart lite jobb med att få iordning klassrummet som vi skulle vara i, men tack vare Kurt, en kanon kollega fixade det sig jättebra😊.

Jag är så tacksam över att alla är så snälla och hjälpsamma. Det är ganska tufft att vara ny på en skola, för det är helt otroligt mycket att sätta sig in i.

Så där nu efter alla lektionerna och jag är hemma, tror och hoppas jag att de kände samma som mig, att det var en bra dag.

Nu har jag en hel massa nya ansikten som jag ska para ihop med en hel massa namn 😊. Jag lovade eleverna att jag skull fixa det till nästa gång vi träffades 😜

Nu ska jag vara lite ledig och luta mig tillbaka och njuta av min kväll. Ska titta på några avsnitt av The Mentalist tänkte jag 😃.

Likes

Comments

Det är väl inget nytt att det är mycket elände i världen.

Men nu det sista tycker jag det har blivit värre, eller så är det så att media är bättre på att förmedla alla hemskheter som sker.

Jag vill skriva om LoveNepal. Jag har gjort det i tidigare inlägg men det är så viktigt att jag vill skriva om det igen.

Idag läste jag en artikel:

http://www.expressen.se/nyheter/jonatans-vittnesmal-fran-barnbordellerna/

i artikeln står det:

"Hon gick runt och såg att ett rum var tomt, att ingen stod vid fönstren. Hon frågade varför det var tomt. Hon fick då förklarat att i det rummet jobbar bara fyraåriga flickor. De når inte upp till fönsterlisten. Det är helt, helt galet" säger Jonatan Alfvén

Vad är det för monster som köper sex från en 4 åring?

Svaret på den frågan kan jag tyvärr gissa mig till och den får mig att känna avsky och förfäran. Alla dessa pedofiler...

Bara en liten bit från denna artikeln kan jag titta på en film om Turkiet:

http://www.expressen.se/tv/nyheter/turkiet-avskaffar-aldersgrans-for-sex/

Detta kommer att bli ett paradis för alla hemska pedofiler. Hur ska man kunna styrka att det inte var i samtycke... Det är helt sjukt att de kräver att få komma in i EU. Jag hoppas i hela mitt hjärta att detta inte sker!

🌸🌸🌸

Usch... det är så otroligt hemska allt detta.

Men det är som affärsmän säger:

Finns det efterfrågan finns det en marknad.


🌸🌸🌸

Så lösningen borde vara enkel, kan man tycka...

Vad kan vi göra åt detta hemska?

Ja, man kan ju stödja LoveNepal🌸.

 Men borde det inte bli olagligt att köpa sex utomlands i ALLA länder, inte endast i de länder där sexköp är olagliga? Åtminstone köpa sex av barn?


Nike Stadler, har gjort en kritisk studie på riksdagsdebatten om enkriminalisering av svenskars sexköp utomlands. Jag har läst den och den är mycket intressant

http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=8516044&fileOId=8516045

​Där hans slutsats lyder:

"Genomatt upprätthålla ett “vi” och “dem” perspektiv, (re)produceras en diskurs vilken medfören social ojämlikhet där svenskar inte har samma skyldigheter gentemot “dem” somgentemot andra svenskar."

Likes

Comments

Turkiet är ett otroligt vackert land och många semesterfirare åker dit för att njuta av sin ledighet - helt förståligt.

Men Turkiet har en mörk historia och det tycks inte bli bättre i framtiden.
Turkiets ledare Recep Tayyip Erdoğan har gjort sitt namn välkänt i media över hur han styr sitt land med en järnhand.

Nu har den turkiska författningsdomstolen röstat fram att det ska vara lagligt med sex för barn under 15 år.

Tankar som kommer upp är hur denna lag kommer att utnyttjas av pedofiler
😞.

Läs hela artikeln här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23337983.ab

Jag kommer inte resa till Turkiet längre, inte bara för att det är oroligt politiskt utan för att visa min avsky mot denna lag! Det finns så otroligt vackra länder som inte lagstiftar om rätten att ha sex med barn under 15 år!

Likes

Comments

Idag har jag varit LEDIG!

Det har varit skönt, det har varit två hektiska dagar på det nya jobbet.

I dag har Matilda träffat sin pojkvän Adrian.

De är så söta och fina mot varandra, så snart är det nog dags att jag får träffa både han och hans mamma Monica.

Ja, denna ungdomskärleken💘 den e go den 😍

Likes

Comments

Ända sedan jag var liten har jag varit allergisk mot typ allt! 😞

Pälsdjur, gräs, pollen osv. listan tar inte slut. Sedan finns det korsallergier som man kan få av pollen och gräs tex. överkänslig mot stenfrukter och potatisskal 😖.

Jag har under en längre tid inte kunnat sätta ner mitt ansikte i Lillies päls. Jag känner av det med en gång. Idag (vilket var längesedan) började det klia i mina ögon och blir täppt när jag gosade med henne.😢

Älskade Lillie ❤

Skräcken vore om jag inte skulle tåla henne alls, hon har blivit en del av familjen och jag vill inte vara utan min lilla goa vovve❤.

Känner mig lite deppig över detta, men jag hoppas att det blir bättre. Det kanske bara är så att jag är lite känslig nu för att gråbon blommar...😔

Likes

Comments

Så nu har jag jobbat min första dag på mitt nya jobb. Jag kan verkligen säga att det är nyttigt att byta jobb, att vara helt "grön" är nyttigt att få vara ibland.😊

Alla nya ansikten, alla nya lokaler, alla nya datasystem med mera... det tar på krafterna!😌

Hela förmiddag gick åt att få datorn att fungera, alla program, skrivaren ska funka och alla nya inloggningar *pust*, hahah men nu så kommer jag in på nästan allt 😄 utom ett ställe... men det hoppas jag att jag kanske kan fixa nu i morgon.

Sedan vid lunch vart det dags för en gemensam lunch, hur trevligt som helst. Menyn vart Stekt spätta och till det serverades remouladsås med picklade grönsaker. Mums ❤

Efter det trodde jag att vi skulle tillbaka och jobba, MEN tji fick jag 😜, efter lunch hade chefen fixat vinprovning 😉. hehe ja ibland blir det trevliga överraskningar 😄

Så nu sitter jag hemma trött men väldigt nöjd.

Likes

Comments

I morgon börjar mitt nya jobb. Jag ser framemot det med både glädje, spänning men samtidigt är jag skit nervös.... Men det är nog bra att vara lite nervös inför nya utmaningar.

Jag ska i två dagar planera inför detta nya läsår. Jag kommer att ha både Nk 1a1 och Nk 1b samt Nk2. Nk 2 har jag aldrig haft och det ska bli roligt att få ha det. Den kursen innehåller mer kemi och som alla vet är det ett kärt ämne ❤.

Sedan har jag bestämt mig att jag ska fortsätta masterutbildningen i höst. Jag tänker lite att om jag tar detta läsår med kan jag ta ut en magisterexamen i stället. Vilket inte är helt fel det heller om jag inte skulle orka hela vägen. Det är ju som sagt inte helt fel att ha en extra plan 😃.

Samtidigt som jag har haft ett super kort lov, är det skönt att dra igång igen. Många skolelever som börjar känner nog samma som jag. Lov är härligt, men när vardagen drar igång är det skönt det med.

Vad ska ni göra i höst?

Ska ni jobba?

Ska ni studera? Om ni ska det, i så fall vad?

Likes

Comments

Jag har världens godaste vovve. Någon mer gosig och tillgiven hund finns nog inte. Jag har haft några hundar, men Lillie är mycket mer social och gosig än vad de tidigare hundarna har varit.

Inte nog med att hon är go, hon är stark. Häromdagen fick hon syn på en katt som hon tyckte såg spännande ut! Jag flög som en vante efter henne😬 ja, som sagt hon är stark.

Jag och Matilda var ute i skogen och plockade svamp och helt plötsligt kommer Lillie skrikandes till oss med panik o ögonen. Hon slänger sig ned i lingonriset och lyfter tassen. Min första tanke var att hon blivit biten av en orm. Tittade försiktigt på tassen, kände på trampdynorna. Hittade inga bett eller att hennes trampdyna var varmare än den andra. Jag klämde och kände på tassen hon ger ingen reaktion. Konstigt tänkte jag. Plötsligt ser jag ett långt rivsår på hennes bröst. Hon måste ha hoppat och sprungit och fått en gren som rivit upp hennes bröst. Efter en lite stund kunde hon hoppa o springa igen
❤️.

Igår var jag helt ensam, nja inte helt, Lillie var hemma. Men tjejerna var borta. Amanda har ju flyttat igen och Matilda var hos en kompis. La mig för att ha en lååååång skön natt där jag skulle få vara utvilad
😊. Tji fick jag. Lillie brukar alltid ligga vid mina fötter på golvet när hon ska sova. Visst hon brukar snarka ibland... Men i natt... Ja, om man kan säga så här, DET GICK INTE ATT SOVA! 😂
Hon snarkade så ljudligt att det dånade i hela rummet
😂😂😂.
Och jag tänkte - där rök min skönhetssömn
😂. Haha
Tillsist fick jag oxå några timmars vila innan jag klev upp för att börja lite planering inför skolstarten
😊.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen gjort något jag länge velat göra - picklad rödlök.

Om en timma kan jag smaka av det. Ska bli spännande.
❤️❤️❤️

Ikväll äter jag hemmagjord pizza och dricker jag nått som var jättegott😍

Gott tillbehör till dagenefter lunchen😍

Likes

Comments