Idag kom våra hundboxar som vi beställt. Både Yatzy och Nicci fick en varsin. Den första boxen man beställer får man grattis så det var därför vi bestämde oss för att beställa hem två stycken. Det fanns lite tuggtillbehör samt leksaken bredvid Yatzy. De tyckte att leksakerna var super roliga.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att ha sportlov är verkligen super skönt. Idag har det blivit mycket hundträning.

Det blev ett pass med Nicci på förmiddagen. Där fick vi enbart tränat på släpp kommando, eller leken byteshandeln som man kan säga. Vi körde på med två leksaker som dock inte var helt identiska. Blev nog lite favorisering trots att hon inte lekt något direkt med varken eller av de. Hon vägrade även för det mesta att släppa trots alla mina försök. Hon är lite svår med släpp kommando fröken min.

Yttligare ett mindre pass fick vi även till på klubbens bokade träning i Guldhundens inomhushall. Det gick bättre, och vi hade identiska leksaker denna gången. Dock vet jag inte om vi kommer få något utav denna övningen, men det är alltid värt att försöka. Nicci tycker dock bara att hon kan få en leksak och skita i resten.

Likes

Comments

Som titeln säger, men det var enbart sista agilityträningen som klubben bokat för inomhusträning. Nu blir det att ge sig ut och köra. Vilket jag har börjat med, två gånger.

Det byggdes upp en hoppklass 2 bana. Inte jätte svår egentligen, men Yatzy och jag har fortfarande en del att jobba på. Det blev en del att runda hopphinder utan att ta det och sen ska vi inte snacka om alla hans rivningar. En del kan jag dock stå för pga dålig handling. Försökte utmana oss vid en sväng, men tajmingen och tankesättet blev fel.

Utanför planen vad Yatzy inte rolig att göra med idag. Jag vad även då dåligt humör vilket gick ut på honom. De senaste dagarna har jag fått knapert med sömn, vilket kan vara en faktor att jag är lite problematisk med mina känslor. Även fast jag bara vill ge mig ibland med honom, så har jag lånat massa böcker från biblioteket som ska passa det vi strävar efter, men även utveckla mina kunskaper. Nu hoppas jag att vi kan se framtid i år.

Yatzy som tränar balans innan vår tur att starta. Man kan se hur fokuserad han är på planen, vilket inte är så lätt att hantera med en bc med en enorm instinkt av eye(typiskt border collie. Används för att valla boskapsdjur).

Likes

Comments

Nu har man börjat komma på bättringsvägarna. Trist att börja sportlovet sjuk, men imorgon blir det lovskola. Sen på torsdag ska det göras matteprov och sen kan jag stryka en sak. Detta lovet kommer dock gå till att göra alla rapporter, uppgifter och plugg. Jag tänker dock ta chansen att inte stressa mig dock. Det är ändå lov. Jag har även lyckats ge mig att läsa hela Harry Potter serien på engelska nu också. 

Idag hade även Nybro draghundsklubb årsmöte. Det blev lite snack om vad som ska göras inför framtiden och hur vi ska få in flera medlemmar, men även försöka anordna flera aktiviteter. 2018 kommer dock vara året det blir mycket för klubben då det ska hållas EM i barmarksdrag här. Det kommer bli spännande. 

Likes

Comments

Lördagen har spenderats helt åt att vara trött, bitter, gnällig, med snoret rinnande. Jag har helt enkelt tagit på mig en förkylning som jag märkte av i fredags, men drog mig till skolan i tanken om att det var sista dagen innan lov. Ångrade dock att jag inte stannat hemma.

Utöver att vara sjukt tvingade jag mig själv att åka ut med Yatzy till stan för att hålla planeringen på mitt mål. Vi behöver öva på hundmöten, men även koppelgående och ha någorlunda intresse för mig även i svårare miljöer.

Därför tog vi en tur runt slottet och närliggande områden. Det blev ett par hundar vi stötte på som vi fick bra träning utav. Inte ett endaste utfall gjorde han, riktigt stolt över honom. Om det alltid kunde gå så bra. Dock har vi större avstånd än till hundar vi stöter på under träningar och tävlingar. Därför ser jag till att vi får tränat på båda.

Likes

Comments

Det blev väldigt snabbt ett bristande intresse för att hålla igång bloggen. Jag vill gärna blogga, men jag vill inte bara blogga om hundarna och just nu sker det inte mycket i mitt liv. Jag tränar hund, ritar och pluggar. Igår började jag titta på en ny serie för min del som är Shadowhunters. Har läst böckerna, men kommer inte ihåg om jag läste ut alla. Efter att ha hört en del från min kusin bestämde jag mig för att börja titta på det, än så länge är jag inte förtjust i det, men har inget bättre att titta på just nu.

Jag införskaffade mig igår lite tillbehör för att kunna försöka pusha mig själv till att rita oftare och ska även börja med vattenfärg nu också. Det är ett mål för mig att kunna utvecklas och bli bättre detta året, speciellt på alla de grunder jag behöver jobba upp.

Detta är det jag jobbar på just nu.

Likes

Comments

Igår höll Linköping HU en agilitytävling för klass 1 och 2. Eftersom att min kompis är i klass 2 bjöd jag med henne att åka med oss så att det skulle bli lite roligare.

För vår del så blev det inga pinnar hem. Besvikelse för de tre timmarna de tog att ta sig dit, men det var en bra läxa på vad vi ska öva på mera. Det var en jobbig miljö, så det är positivt att vi fått tränat lite mera på det.

Från gårdagens tävling ska vi ta hem att vi ska träna mera på slalom(vilket vi har tänkt grunda om för att få upp en bättre teknik, självständighet, självförtroende och fart) och även min handling behöver bli bättre, men även Yatzy har kvar en del av sina problem att flytta ut som den border collie han faktiskt trots allt är. I första loppet blev inte mycket rätt. Det som blev bra var A-hindret och gungan som satt och att han inte rev något mera än att han faktiskt klev på långhoppet. Balansen tog vi inte då jag bar ut honom istället.

I hoppklassen gick det bra och vi hade nog kunnat nolla det om vi inte behövde ta om slalom gång på gång... Förstår inte riktigt varför. Jag kan förstå att det blir fel första gången vi tar det. Det är lätt mitt fel som kanske inte bromsade honom tillräckligt eller gav dåliga signaler. Men efter tredje gången började jag undra varför han fortsätter ta fel. Tror vi kommit in lite i en svacka. Slalomet i inomhushallen vi tränar i är verkligen inte bra och förstör nog mera än vad det gör nytta att köra på den. Därför ska vi ta oss ut två gånger under veckan som kommer och träna slalom utomhus på klubben. Måste bara få tag på koden igen.

Sen tänker jag bara lägga till en sak som är min typ utav humor. Det var en ganska tajt, lång och jobbig ingång för att ta sig in till banorna. Detta är inte det lättaste för min otrygga bc hane som är super känslig över andra hundar. Framför oss kommer en Shetland Sheepdog som jag kan se att ägaren håller tajt i kopplet, men kände att jag inte själv vågade ta mig förbi så stannade till och försökte klämma in Yatzy mot väggen för att ge de utrymme och hålla honom borta. Just då reagerar båda hundar och gjorde utfall mot varandra som var i kontroll sekunden efter. Stackaren som stod där precis fick dock bc klor i benen som jag insåg efteråt och bad om ursäkt. Bakom mig kom en annan med en Shetland sheepdog. Denna människan säger då ''bäst att bära upp hunden den där Border collien värkar inte snäll'', ja alltså något i den stilen om att det var fel på min hund i alla fall, detaljerna är långt ifrån exakta då jag själv var för upptagen i att ta hand om min egna hund, men fick höra detta av min kompis som stod vid mig. Precis i samma sekund som denna bär upp sin Shetland sheepdog så bär jag upp Yatzy för att jag kände att min hund behövde få lite mera trygghet och kunde ta oss ut smidigare på detta sättet. När jag vänder mig om får jag en blick jag nu i efterhand skrattar åt av sheltie ägaren. Det är inte bara småhunds ägare som kan bära sin hund när de känner att det passar och vill undvika problem ;) Jag var tvungen att bära min schäfer på 40 kg genom startfällan där small ekipage körde då det var omöjligt att ta sig förbi och ville inte störa anda eller min egna hund. De hade bara några meter att röra sig och var det enda stället att ta oss dit vi behövde.Likes

Comments

Idag har jag inte varit i skolan alls. Istället spenderade jag förmiddagen på Kalmar djursjukhus. Vi har på min skola valt en mentor inom ett yrke man är intresserad av, och jag har valt en veterinär.

Det var spännande att vara med och se på när de behandlade djuren. Man fick lära sig en del på denna korta tid man ändå var där. Det kom dock in en hund som hade ett skadat öga vilket inte alls var så roligt att se på. Led verkligen med stackaren dock. När det var dags för ägaren till denna hunden att åka hemåt och jag stod där och höll upp dörren kände jag dock mig helt spyfärdig. Benen började bli veka och det snurrade i huvudet medan det tjöt i öronen. Jag kämpade på tills de hade gått och tog chansen dra mig uppåt där de har köket och omklädningsrummet. Det var en jobbig fajt upp för trapporna, men jag hann slänga mig på en stol och lägga huvudet på ett bord och undvek att behöva falla ihop. Sen la jag mig med benen högt upp och sen så började det kännas bättre för att vara med på det sista.

Man kan nog säga att jag blev lite påverkad utav det jag hade sett. Vilket jag inte trodde jag skulle bli. Jag stod ju där helt oberörd och tittade, men det kom nog som en chock efteråt. Det är sånt som händer helt enkelt.

(Idag har jag tyvärr brist på bild.)


Likes

Comments

Idag gav vi oss iväg på en klubbträning i agility. Det var inte många idag dock, men det gav mig trots det inte så jätte mycket träning.

Slalom strulade till en del. Slalomet i Guldhundenarena är verkligen vekt för Yatzy och det gör att han gör många fel för att egentligen undvika att ta det. Det är svårt att få honom att ta de sista pinnarna. Det gick dock och han fick lite super belöning när han lyckades. Vi försökte oss på en svår ingång, men det går verkligen inte. Fokuset när utomhus sesongen börjar är att börja om lite på slalom och få till ingångarna samt högre fart. Det kommer vi göra genom att använda ett alleslalom och köra i en tunnel.

Nicci fick hon också köra. Hon tycker agilityn är alldeles för rolig, men stressnivån är för hög på henne. Det är något jag vill lägga fokus på, men är ganska svårt dock. Hon kommer inte ihåg svårare svängar längre. Till min stora förvåning satte hon ett helt slalom, på första försöket. Kan lova er att hon inte kört agility på minst 2 år. Viken chock det kom som. Hon gjorde det lugnt, men med fart. Super stolt.

På lördag blir det dags för agilitytävling för Yatzy i klass 1. Målet är att ta en pinne, men annars är målet att han ska bete sig duktigt.​Glad Nicci som får vara med.

Likes

Comments

Här är hunden de anmälde till SKK(på freestyletävlingen i helgen som hölls av Svenska kelpieklubben) för olämpligt beteende för att hon skällde till på en bur som de sa var ett utfall som gjorde henne livsfarlig att vara kvar på tävlingsområdet 😎 Hon gjorde inget mera under hela dagen, men den enda saken som hände tidigt blev absolut problematiskt. Att de sa de efter vi gjort två starter, när detta skedde innan vi gjorde första starten... det är något jag är bra road över. De skulle stängt av oss direkt då kan man ju tycka. Det hade jag lätt förstått mig på att vara korrekt enligt reglerna. Även fast jag inte förstår varför hon skulle få en varning till att börja med dock. Först trodde jag det var för att hon fjantat sig när hon tävlade, då hon skällde ut speglarna.

När vi nämnde andra hundar som skällde och faktiskt lätt hemskt och gjorde utfall så borstade de undan det med "vi kan inte ha ögon i nacken". Då började de fundera dock på om det Nicci gjort faktiskt var så hemskt och tänkte ändra det till "en lätt varning" Kanske var det för att Nicci var en av de största hundarna där och låter högt när hon bara gör ett simpelt skall och ännu värre när hon skäller till mera, men hon är inte aggressiv bara för det. Hon är inte helt frisk i kroppen och ber gärna andra hundar att ta avstånd så hon kan få vara i lugn och ro. Jag har dock lärt mig att ha sten koll på henne och ser alltid till att hålla henne undan andra hundar så gott det går. Jag tränar henne aldrig ens lös på klubben. Jag vet vad det är för hund jag har i kopplet. Synd att folk inte tycker det dock... Att jag inte tänker på det när vi passerar en bur, en hund hon inte en skulle kunnat skada till att börja med, det kan jag stå för.

Nicci är monstret alla hatar och undviker, men som betyder allt för mig. Tack Nicci för att du står vid min sida och gör dagarna roligare med dina galenskaper 💕Du får mig att växa. Folk som känner mig sen innan du kom in i livet har nämnt vilken påverkan du haft på mig.

Nu lägger vi freestyleskorna på hyllan och leker vidare med livet. Kommer massa roliga tricks istället att visa upp 😁

Sen ska vi bara nämna de 41% skillnaderna domarna gav oss i resultat. Skrattretande att de får vara så ojämnt till att börja med. Bryr mig inte om vi fått lägre poäng, jag hade dock velat att det inte vore så extrem skillnad. Det ska vara skillnad visst, men inte den skillnaden jag har upplevt kan hända ganska ofta. Hade det varit i andra bedömningsporterna hade det blivit massa liv om det. Det var ojämnt även på en av Yatzys starter för att andra starten vara det jämnaste jag nånsin fått.

Var tvungen att dela med mig av min frustration. Detta var det som fick mig helt urspel inför Yatzys starter. Tårarna bara rann när jag fick höra det om Nicci och sedan kom ilskan i efterhand när man återblickade.

Detta var tänkt som ett insta inlägg, men insåg snabbt att jag undviker det just nu. Inlägget är därför gjort för att vara ett insta inlägg.

Likes

Comments