operation

Operationen är över och förutom lite komplikationer så har det gått bra. Jag kom dit vid halv åtta, och jag hade förväntat mig att det skulle dröja ca två timmar innan jag fick komma in i operationsrummet, vilket det gjorde sist. Jag fick lugnande, som satte in infart, jag fick prata med narkosläkare, gå igenom allt i lugn och ro osv. Men så gick det inte till nu! Jag fick veta när jag kom dit att jag direkt skulle bli skickad till operationssalen, jag fick inge lugnande alls, hann inte förbereda mig, ingenting. Jag hade bett om lugnande innan då jag tycker att det är skönare att inte behöva känna mig orolig innan sövning, men dom lyssnade inte alls på mina önskemål. Så jag rullades in till operationssalen och sövdes bara tio min senare. När jag vaknade upp mådde jag illa. Jag kämpade för att somna om, jag kommer ihåg hur skönt jag sov förra operationen. Det gick knappt att få upp mig. Men nu låg jag och skakade hur länge som helst. Dom slängde på mig värmedyna och dubbla täcken, dom frågade om jag ville ha morfin men jag vägrade. Allt jag ville va att bli klar i huvudet. Två timmar senare var jag det, och så körde dom in mig till min sal. Då fick jag besök av pappa som stannade från lunch fram tills kl sju då besökstiden va slut. Sandra och jossan kom också förbi och stannade ett tag.

Jag hade kissat senast när jag vaknade, kl halv sex. Kl två kom sköterskan in och ville att jag skulle kissa. Det gick inte. Hon kollade urinmängden och än så länge var det lugnt. Två timmar senare kollade hon igen, och då började det bli tillräckligt mycket att hon ville sätta i kateter om jag inte kissade inom ca två timmar. Vid sex-tiden kunde jag äntligen kissa. Det kom inte så mycket, så hon sa att det var gränsfall, men det dög. Jag kände mig fortfarande osäker så jag bestämde mig för att stanna den natten trots att jag fick åka hem om jag ville, och tur var väl det. På kvällen/natten fick jag ett blodtrycksfall och var nära på att svimma på vägen från toaletten. Jag kallsvettades, det var svart i ögonen, det ekade i hela huvudet och det kändes som att jag skulle kräkas. Det var faktiskt bland det värsta jag har varit med om. Blodtrycket var jättelågt, så dom bestämde sig för att ge mig dropp. Jag vaknade typ en gång i halvtimmen hela natten för att jag var så kissnödig hela tiden, och nästan varje gång höll jag på och svimma på vägen tillbaka. Blodtrycket var lite bättre på morgonen, så jag fick åka hem vid lunch. Mitt blodtryck har inte ändrats sedan dess, och jag vet inte vad det beror på. Jag brukar alltid ha ca 120/80 i blodtryck, och nu har jag ca 105/70. Det är inte så jättefarligt, men det är fortfarande lågt. Jag vet inte varför det blev så efter operationen.

Efter operationen fick jag också vätskebrist och det har jag än (kan vara därför blodtrycket är lägre). Det gör mig illamående, så jag har jättesvårt för att både äta och dricka. Jag kämpar i mig mat för att jag ska få i mig så mycket kalorier jag behöver för att må bra. Men det är jättejobbigt att ständigt må illa, och att ständigt vara hungrig och törstig. Men det börjar bli lite bättre, så det ordnar sig nog snart!

Såren börjar läka, det klias mer och mer för varje dag. Om en vecka ska jag ta bort agrafferna, och förhoppningsvis har det läkt fint då. Jag är lite orolig för dom gjorde ett hål precis i kanten av naveln. Det är det enda såret nu som fortfarande gör ont, och jag är rädd för att det ska bli nå fel. Men min läkare är så sjukt duktig, så han borde ju veta vad han gör.

  • Allmänt

Gillar

Kommentarer

Matilda,
Har läst din blogg ett tag men har visst missat att du skulle operera dig, vad är det för operation du har gjort? 😊
matildagoransson.blo.gg
mingastricbypass
mingastricbypass,
Tog bort gallblåsan. Sen ville läkaren gå in i tarmen och rätta till nån liten läcka ☺
nouw.com/mingastricbypass
L
,
Hoppas allt är bra med dig!
saralouise
saralouise,
Jag har kikat in på din blogg lite till och från och sista gången i december. Är bara tvungen att säga att du är så enormt stark och fin! Du ska vara riktigt stolt över din resa du gjort!
nouw.com/saralouise
Linda
,
Hej! Jag har läst mig igenom din blogg och undrar hur det är med dig nu?