Superhjälteworkshop

I dag har jag & Devin varit på en superhjälteworkshop där Devin tillsammans med några andra barn har fått skapa sin egen superhjälte! Slutresultatet blev en superhjältetiger som heter Max och som kan flyga och skjuta laserstrålar ur sina ögon. Han hade i uppdrag att rädda en tant från den elaka pingvinen Pingvi som låste ute tanten på sin balkong. Det var riktigt häftigt att lyssna på. Vilken fantasi en del av barnen hade!

Författaren Åsa Öhnell inledde workshopen med att berätta om hur hennes första bok kom till och hur hon med hjälp av sin fantasi, blandat med verkligheten runt omkring henne, hjälper henne att skapa nya berättelser och karaktärer till hennes böcker. 
Devin satt tyst större delen av tiden och lyssnade uppmärksamt. När de sedan skulle måla sin egen version av berättelsen som alla barn tillsammans har kommit på kom Devin igång ordentligt. Han satt helt fokuserad och målade på sitt papper och man verkligen såg på honom hur han funderade och slipade på sin berättelse. Jag fick sedan hjälpa honom att skriva ner hans berättelse på pappret under bilderna.

Gillar

Kommentarer