Plötsligt var det bara sagt... rakt ut sådär.

Precis som väntat så har den här VFU-veckan varit extremt jobbig och påfrestande. Mitt psyke går upp och ner och jag kämpar emot känslan av att bara stänga in mig och isolera mig hela veckan. Jag måste klara det här!

Min handledare visar rätt tydligt när hon är missnöjd med mitt agerande och i förrgår brast det för mig. Helt utan förvarning så sa min mun till henne: 

- "Jag är faktiskt inställd på en omVFU då jag insåg sist att jag inte klarar av att hålla känslorna inom mig länge. Det har gått för långt. Du ser rakt igenom mig och du vet om att jag mår dåligt..."

Jag tog ett djupt andetag och fortsatte:

-"Jag har kontaktat en psykolog och i januari kommer jag att påbörja en KBT-behandling och jag hoppas att framtiden blir lättare efter det."

Hon såg chockad ut, men samtidigt stolt, vilket irriterade mig ännu mer... Så svarade hon tillslut:

- "Du är inte ensam om att må dåligt. Men du får aldrig låta de dåliga känslorna gå ut över barnen här." ...

WTF?! Jag skulle ALDRIG låta mina känslor gå ur över barnen på något negativt sätt. Varken mina egna eller någon annans. Det är ju barnen som får mig att må bra! I alla fall på det här stället. Nu var jag ännu mer irriterad och svarade snabbt:

- "Det hoppas jag verkligen inte att mitt mående påverkar barnen. Det är ju dem som får mig att må bra!".

Jösses alltså. Efter det här stängde jag av totalt och bara lät dagen fortgå så jag kunde gå hem ungefär. Det kändes skönt att ha fått ur sig en del av känslorna, men jag var orolig över att jag hade gjort fel som berättade om mitt "problem" sådär.

Dagen efter kändes ännu tyngre till en början, tills handledaren plötsligt sa att hon tyckte det var starkt av mig att att jag hade vågat berätta om min svaghet. En komplimang alltså. Från henne. Jag blev helt ställd. Efter det har dagarna bara flutit på. Det känns som att jag blir sedd på ett helt annat sätt nu än tidigare. Kanske fick hon en viss förståelse för mig av det jag sa och ändrade uppfattning på sätt och vis? Vi får se senare i dag hur det går. Reflektion i en timma väntar nu om bara några minuter. Wish me luck!

Gillar

Kommentarer

Cosmopolitanstories ,
lycka till 🤗
cosmopolitanstories.com
minframtid
minframtid,
Tack fina du ♡
nouw.com/minframtid
eriikae
eriikae,
Lycka till 💕
nouw.com/eriikae
jenniferlinneaa
jenniferlinneaa,
lycka till 🌸
nouw.com/jenniferlinneaa
Johannna
Johannna,
Stort lycka till🌸☺️
nouw.com/johannna