När det blir för mycket

Mitt största problem är, och har alltid varit, att jag hela tiden tänker på vad folk tycker och tänker om allt jag gör, allt jag säger, hur jag säger det, om jag är professionell eller inte, hur tolkar andra mig, tycker dem illa om mig..? Ja, ni hör ju, allt det här som far runt i skallen på mig ger mig ofta huvudvärk. Osäkerheten på mig själv. Rädslan att göra bort mig. Och den där nu mer välkända tröttheten hinner ofta ikapp i samband med det här dessutom. Vissa kvällar säger jag god natt redan klockan 19 på kvällen... Plus att minnet sviker mig alltmer ofta nu för tiden. Min familj blir oroliga för mig.

Jag vet helt enkelt inte hur jag ska bete mig alltid, vilket resulterar i panikkänslor inombords. I mitt förra inlägg nämnde jag att jag hade tagit mig otroligt långt, och det har jag. Men jag är långt ifrån i mål. Det är en ständig kamp, vissa dagar svårare än andra.

Jag vill passa på att tipsa om podden "Lärarsyndromet". Där tar de upp bland annat om ohälsosam stress, utmattningssymtom, depression, m.m. Här kan du få mer kunskap kring ämnet samt få tips om hur du kan ta dig ur det. En podd värd att ta del av, enligt mig!

Att lyssna på en podd är skönt t.ex när man sitter på bussen, på tåget, väntar på någon/något. Det är skönt ibland att koppla bort allt runt omkring, alla tankar. För mig är det en sorts avkoppling.

Och avkoppling det blir det en hel del under den här ledigheten mellan jul och nyår. Att göra ingenting har varit i största fokus hos hela familjen. Precis så som det ska vara! 👏

Gillar

Kommentarer